Jeanett Haslien » En blogg om foto, gravid, interiør, mote og reise.

Masthead header
  •  

Hverdagsglimt i bokhylla

Etter jeg har fått barn, har mobilen min fylt seg opp med utalllige selfies av meg og lillegutt. Les hvordan ta bilder selv her. Bilder hvor han har sovnet oppå pappaen sin, jeg har ordnet en rockestjerne sveis på han, vi er ute på trilletur, ammestund, sjarmerende grimaser og andre hverdagsglimt er å skue på «kamerarullen».

Ganske tidlig bestemte jeg meg for å opprette egen instagram konto for lillegutt (@loanemanuel). Ja – til og med egen hashtagg, så dedikert er jeg. Her kan jeg spamme ned all slags hverdagsbilder og lillegutt sin utvikling uten at noen kunne mistenke at min personlige instagram var hacket av en baby. Men ganske kjedelig er det å tenke på at kanskje mitt barn aldri får se disse instagrambildene mor og far delte så flittig. Løsningen: Insta-book! Ja, det finnes faktisk. En liten bok man kan lage ved å logge inn på instagramkontoen og dermed hente alle bildene for å så lage en fysisk bildebok. Genialt.

Noe sier meg at førstegangsmødre liker å ha noe å styre med. Vi får håpe det blir lagt like mye innsats i de andre barna ;)

Noe sier meg at førstegangsmødre liker å ha noe å styre med. Vi får håpe det blir lagt like mye innsats i de andre barna ;)

 

Jeg vil vel kanskje si at denne «Insta-booken» jeg har laget går under samme kategori som familiealbum i gamle dager, hvor man fremkalte bilder fra hverdagen i  10×15 størrelse – limte de inn og skrev på tekst slik som «alle samlet rundt bordet julen ’78 hos familien Hanssen». Så i denne boka har jeg skrivd tekst for hånd under de bildene som har en spesiell hendelse.

25Alle bildene i boka er tatt med mobilkamera, og så har jeg vært streng på å sende de rett ut på instagram – eller drukner de i bildemassen på mobilen. De bildene på Instagram som er tatt hos fotograf skal få et eget profesjonellt bildealbum – så de har jeg passer på å luke vekk bland mobilbildene. Det er rett og slett fordi ordentlige fotograf-bilder fortjener skikkelig print, komposisjon og fargejustering. En egen heders bok, gjort manuelt av dedikerte fagfolk med lang erfaring.   2623

Min Insta-bok er bestilt her!24

 

 

Om resultatet av «insta-booken» kan jeg si meg OK fornøyd. Det bærer tydelig preg at dette er noe som er blitt gjort av maskiner, da fargene ikke er helt riktig, noe striper i printen – og litt støy i bildene. Men igjen så er det kun ment for oss privatpersoner – og våre private bilder så da var det ikke så galt alikevel? Skal du ha et profesjonelt bildealbum derimot, – går du til de som kan faget best: fotografene! Se produkt fra fotograf nedenfor.

Et eksempel på fotoalbum fra fotograf. Fotograf: Haslien fotografene

Et eksempel på fotoalbum fra fotograf. Fotograf: Haslien fotografene

 

 

På jakt etter fotograf? Sjekk ut Haslien fotografene her!

Selvsagt kan du ta bilder selv » Fotograf Haslien - […] Anvender du Instagram kan du enkelt lage deg en fotobok av dine bilder. Dersom du går til Jeanetts blogg, kan du se hvordan hun løste dette. Dette viser at vi som fotografer også lager oss album ut av […]

Loan sin første jul

juletiden-loan-emanuel-baby-blogg-2015_01

Litt bildedryss fra julemorgen, Loan ligger i pysjen å ser på “Tre nøtter til Askepott” med mamma før vi pynter oss å drar til mimi for å feire jul. Litt lengre ned er noen få bilder fra en filmkveld vi hadde med alle søskene til både meg og samboer. Da hadde vi ordnet i stand en “candie-stand” med diverse julegodt.

juletiden-loan-emanuel-baby-blogg-2015_02juletiden-loan-emanuel-baby-blogg-2015_03juletiden-loan-emanuel-baby-blogg-2015_04

juletiden-loan-emanuel-baby-blogg-2015_18

Første året vi har eget juletre i hus!

juletiden-loan-emanuel-baby-blogg-2015_19juletiden-loan-emanuel-baby-blogg-2015_17juletiden-loan-emanuel-baby-blogg-2015_16juletiden-loan-emanuel-baby-blogg-2015_15juletiden-loan-emanuel-baby-blogg-2015_14juletiden-loan-emanuel-baby-blogg-2015_05

Candycanes, nøtter, brownies, julebrus, julemust, marshmellows dyppet i sjokolade, nonstop, popcorn, smågodis, peppekaker og diverse annet. De fine sugerørene for annledningen er fra Festfabrikken, og små pappkrus fra clas ohlsen – resten av papirsaker er laget selv.

juletiden-loan-emanuel-baby-blogg-2015_06juletiden-loan-emanuel-baby-blogg-2015_07juletiden-loan-emanuel-baby-blogg-2015_08juletiden-loan-emanuel-baby-blogg-2015_09juletiden-loan-emanuel-baby-blogg-2015_10juletiden-loan-emanuel-baby-blogg-2015_11juletiden-loan-emanuel-baby-blogg-2015_12

Tante Maria og Loan.

juletiden-loan-emanuel-baby-blogg-2015_13

 

I N F O   &   T R A N S L A T I O N