Bryllup

Se galleri på vår egen side for bryllupfoto →

Hvorfor velge Haslien Fotografene?

«Kokken tryllet frem et fantastisk måltid», blir det ofte sagt spøkefullt om en dyktig kokk. Vi vet imidlertid at «magien» handler om gode råvarer og om kokkekunst på høyt nivå. Nøyaktig slik er det også når en fotograf tilbereder et bryllupsalbum som det oser profesjonalitet av.

Helheten avgjør

Bilder i særklasse er selvsagt grunnleggende for det endelige resultatet, men fotografens komponering av bilder i et delikat album er like essensielt for helhetsopplevelsen. Hos Haslien Fotografene får du denne helheten – ikke bare digitale filer på en minnepenn – men også produkter som skal følge deg gjennom livet.

Hos Haslien Fotografene har vi holdt i hevd det tradisjonsrike håndverket som har fulgt fotograffaget i over 150 år. Det ligger nemlig like mye kompetanse i prosessen med tilpassing av gode produkter etter en fotografering som det ligger i selve fotograferingen. Bilder skal beskjæres, justeres og komponeres – dette er en krevende og kreativ prosess.

Detaljbilder hører selvsagt med i en bryllupsfotograferingen, ringer, bukett, hårpynt, detaljer på kjolen, slips, sko, smykker osv.

Her handler det i tillegg om at papirbildene skal ha en teknisk kvalitet som holder i mange år. Det er fascinerende å kikke i album som er over 100 år gammelt hvor bildene fortsatt holder nesten like høy kvalitet som da de ble fotografert. Årsaken til at bildene fortsatt holder seg godt, er at de ble produsert på kvalitetsmateriale og at fotografen hadde en kyndig håndtering i fremstilling av bildene.

Hos Haslien Fotografene legger vi selvsagt mye vekt på å anvende kvalitet i behandling av bilder. Vi er sertifisert med Digigraphy som er et kvalitetsstempel fra Epson som sikrer deg denne kvaliteten. (Les mer om det her) Vi anvender aldri JPEG-bilder i produksjonen.

Om fotograferingen

Hos Haslien Fotografene legger vi mer vekt på brudeparet enn alt det som skjer rundt brudeparet. Derfor legger vi opp til kortere fotograferinger fremfor heldagsfotograferinger. Vi faset ut heldagsfotografering fra vårt tilbud i 2015. Vårt hovedfokus ligger på brudeparet og deres kjærlighet til hverandre.

Vi kan bli med til kirken for å fotografere vielsesermonien og vi kan ta bilder under starten av bryllupsfesten, men vår hovedprioritering ligger altså hos brudeparet og i selve bryllupsfotograferingen. Et tips er at dere velger en annen fotograf som kan hjelpe dere med bilder fra bryllupsfesten, så kan vi stå for selve bryllupsbildene.

Det blir som regel flere hundre bilder å velge mellom etter vår bryllupsfotografering. Disse får du se i en visningstime hos oss en tid etter fotograferingen.

Priseksempler

For de aller fleste handler bryllup også om kroner og ører, om å få et oversiktlig budsjett. Vårt råd er at du setter deg godt inn i prissystemer til fotografene på det norske markedet. Det som i utgangspunktet virker forlokkende billig er ikke nødvendigvis det du blir fornøyd med når du skal nyte resultatet.

Her kommer noen priseksempel fra oss:

  • Eksempel 1. Rimeligst albumløsning og fotografering:
    Standard bryllupsfotografering kr 5.400,- + Vårt rimeligste album, med 10 bilder kr 4.800,-kr + gratis minnepenn med lavoppløselige kopier.
    Totalpris fotografring og album: 10.200,- kr.
  • Eksempel 2. Et av de mest populære bryllupsalbum vi leverer og standard bryllupsfotografering:
    Bryllupsfotografering kr 5.400,- + Pamela kollage-panorama album til kr 11.200,-. (med mer enn 40 bilder) + gratis minnepenn med lavoppløselige kopier.
    Totalpris for fotografering og album: 16.600,- kr.

Du får også helt gratis digitale kopier av bilder som er kjøpt i et album eller som forstørrelser – dette er digitale jpeg-filer som er tilpasset nettbruk. Alle våre produktpriser ligger forøvrig tilgjengelig på våre nettsider.

Hvor mye dere foretrekker å anvende oss til fotografering gjennom dagen er helt opp til dere. Vi har to tidsvarianter man kan velge mellom til selve bryllupsfotograferingen:

Standard bryllupsfotografering
kr 5.400,-
Utvidet bryllupsfotografering
kr 9.800,-
+ fotografere under vielsen
+ kr 3.000,-
Forklaring

Standard bryllupsfotografering: 1,5 timer til kroner 5.400,- (Som er brukt i priseksemplet over.)
Utvidet bryllupsfotografering: 3 timer til kroner 9.800,-
I tillegg kan vi eksempelvis fotografere under vielsen: 3.000,-

Sammenlign med andre

Du får gjerne avlegge oss et besøk for å kikke på våre produkter og for å stille spørsmål. (Avtal tid med oss her.) På den måten kan du bedre jamføre kvalitet på bilder og produkter med hva andre fotografer kan tilby. Vi fotografer liker å bli sammenlignet, det ligger i vår identitet å bli målt på hva vi gjør, derfor skal du sammenligne oss med andre fotografer.

På en annen side må du huske at det å finne en fotograf ikke bare handler om pris. Det handler faktisk også om kvaliteten på det fotografen klarer å prestere og hva du sitter igjen med av produkter. Det finnes dessverre ingen lettvinte løsninger for å nå gode resultater – derfor legger vi også ned mye arbeid i hele arbeidsprosessen fra planlegging, til fotografering til produktutvikling.

Haslien Fotografene er medlem i Norges Fotografforbund som er Norges største forbund for profesjonelle fotografer. Krav til medlemskap er at man har drevet fotovirksomhet i flere år og at foto er hovednæring. Vi er premiert en rekke ganger for våre bryllupsfoto (artikkel fra vår bloggpost).

Vi fikk pris for våre bryllupsbilder i 2009, 2011 og 2012. Her med Inforgafikprisen i 2012 for bildet med høyest poengsum.

Vi er blitt tildelt ulike priser for våre bryllupsbilder i 2009, 2011, 2012, 2013, 2014 og 2015. Her med statuetten Infografikkprisen 2012. Prisen gis for det bildet som oppnår høyest poengsum.

Spørsmål og svar

Vi ønsker bilder som ikke virker oppstilt. Tar dere slike bilder?

Husk at regisserte bilder i en bryllupsfotografering ikke nødvendigvis er ensbetydende med at bildene virker oppstilt. ( Les mer i linken) Vi arbeider med at bildene ikke skal virke oppstilte.

Følger det med noe i prisen når man betaler for selve fotograferingen?

En til to planleggingstimer i forkant av bryllupet og en visningstime i etterkant. I planleggingstimen i forkant blir vi litt kjent med hverandre og finner ut hva slags bilder som ønskes. Her planlegges også hvor det skal fotograferes og hvem som skal være med, samt andre detaljer. Fra og med 2016 vil digitale kopier av bildene utvalgt til album, takkekort, veggbilde mm følge med på en minnepenn. De er i lav oppløsning og klargjort til fri fremvisning på nett.

LES OGSÅ: Hva skjer i en visningstime?

Hvorfor tar dere ikke lenger heldagsfotografering?

Fra 2015 har vi faset ut dette i vårt tilbud fordi vi heller ønsker å prioritere tiden på brudeparet – ikke festlokale, borddekning, talere osv. Vi ønsker settinger der man jobber maksimalt for å få frem følelsene mellom brudeparet uten forstyrrende elementer. Selvsagt med forlovere og brudepiker. Og kanskje familie. Et tips er å engasjer en annen fotograf eller en som filmer til å forevige festen og eventuelt forberedelser. Fra den type fotografering er det også normalt at man får digitale høyoppløselige filer slik at du kan printe og lime selv i et uhøytidelig album.

Kan dere hjelpe oss med et budsjett for hva det totalt vil koste å foreta bryllupsfotografering og produkter?

Vi kan godt hjelpe dere med å lage et budsjett. Da trenger vi vite hva dere ønsker av bildeprodukter i etterkant av en fotografering. Eksempelvis hvilket album, type papir, hvor store bildene skal være, skal man ha takkekort, type rammer, skal bildene lamineres? For å vise dere de fantastiske mulighetene som ligger i presentasjon av fotografiene kan dere avtale en uforpliktende time med oss før dere bestemmer dere for fotograf. Ut fra dette kan vi lage et budsjett. Så kan dere sammenligne våre fotografier, priser og produkter med hva dere får hos andre fotografer. Henvend deg til oss for å avtale en time i studio her.

Leverer dere digitale filer fra bryllupsfotograferingen?

Ja, du får gratis digitale filer av alle bilder som først er kjøpt på papir. Disse er tilpasset nettbruk og ikke egnet til selvprint. (Vi forbeholder oss retten til å kvalitetssikrer alle våre bilder.)

Ved reportasjefoto (forberedelser og i kirken) er bildene inkludert i prisen på minnepenn. Disse bildene er ikke så krevende og får en lett etterbehandling. De leveres uten noen ekstrakostnad i 72 dpi uten vår logo.

Kan vi se flere bryllupsfoto som du har tatt?

Ja, vi har en egen side som er egnet til bare bryllup. Her finner du mange bryllupsbilder som vi har tatt. Adressen er: www.bryllupsfotograf-marion.no

Jobber dere utenfor Sarpsborg?

Vi fotograferer i hele Østfold, hovedsakelig Sarpsborg, Fredrikstad og Moss i bryllupssesongen. Noen ganger lar vi oss friste til å reise ut av fylket, men det blir helst utenfor bryllupssesongen (mai-oktober). Et lite lokationstillegg kommer da i tillegg på prisen når vi reiser ut på lokasjon.

Fotograferer man i studio eller ute?

Det er dere selv som avgjør dette. Vi arbeider med transportabelt lysutstyr som gjør at vi nærmest flytter studio utendørs. Vil du se hvordan vi arbeider med lys under bryllupsfotografering kan du se dette her.

Hva gjør man om det blir regnvær?

Holder dere til i Sarpsborg er det bare å reise til vårt studio. Dersom det er lenger avstand, finner vi sammen et egnet lokale i forkant. Det kan være der dere holder bryllupsfesten eller et lokale dere har tilgang på. Vi har transportabelt studioutstyr som kan settes opp. Lokalitetene må vi selvsagt ha avklart i god tid før bryllupet, men avgjørelsen om vi tar foto inne eller ute avgjør vi samme dag som vielse.

Får man bildene i prisen for 5.400 eller 9.800,- kroner?

Nei, denne prisen er for arbeidet vi gjør i forkant og underveis med fotografering på bryllupsdagen, samt etterarbeidet vi har med klargjøring av bilder til å vise dere, og visningstimen. Ut fra prøvebildene dere får fremvist på visningstime velger dere de bildene og produktene som passer dere best.

Hvilke betalingsbetingelser gjelder?

Man betaler et lite depositum når dere booker oss til bryllupsfotograferingen. Det fungerer som en reservasjon av dagen. Dette beløpet trekkes fra på fakturaen dere får etter fotograferingen. Alt av bilder , takkekort, album osv. betales kontant ved avlevering eller forhåndsbetales ved postsending.

Har du spørsmål er det bare å ta kontakt. Ellers anbefaler jeg å se vår side for bryllupsfoto. På disse linkene kan du finne noen priser på mine album og på takkekort her. Dette er imidlertid et lite utvalg.

Et lite tips til slutt! – Aktfototo og boudoir er en populær morgengave. Her kan du se mer på denne linken: aktfoto.

Menu