Fotograf Haslien » Sarpsborg / Fredrikstad

Mobilkamera gjør jobben

Nå i oktober var vi innom både Tyskland, Sveits og Frankrike. En inspirasjonstur der vi la opp til fotografbesøk og idesamling, men det profesjonelle kamera lot vi ligge hjemme. Denne gangen var det mobilkameraet «Samsung Galaxy S7 edge» som gjorde jobben med dokumentasjon.
Mobilkameraet gir helt greie bilder dersom man kun skal legge bilder ut på nett. Mer begrenset er det med kvalitet dersom man skal printe bildene. Men vi kan vel innrømme at mobilkamera ofte gjør jobben når vi er på tur.

Jeg angret egentlig litt på at jeg ikke tok med meg kamera når jeg besøkte de Sveitsiske Alper, tyske vingårder og under besøket i Strasbourg i Frankrike. Men det er noe med det å drasse med seg et kamera med dertil ulike objektiver. Mobilkamera er derfor helt greit.

Også på denne turen la vi opp til et besøk i kirker. Som jeg har nevnt i tidligere innlegg er det utrolig facinerende å se kirkekunst. Mest imponert var jeg nok av Notre Dame de Strasbourg på denne turen.

Byen Strasbourg var i seg selv en «skjult» perle. Det er ikke ofte man hører folk si at de reiser hit for bytur. Byen er først og fremst forbunnet med byråkratti som Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettsdomstolen. Derfor ble jeg positivt overraskelse hvor vakker byen er. Strasbourg har også plassert seg på verdensarvlisten med «Grand Île«. Hit vil vi svært gjerne reise igjen for å se mer arkitektur og kunst.

Som nevnt i tidligere blogginnelegg finner jeg mer inspirasjon i å reise ut i naturen og verden enn å tilbringe tid bak en datakjerm når ideer skal hentes. Vi forsøker å legge opp til å besøke fotograf-kollegaer som også satser på leveranse av produkter etter en fotografering. Neste uke legger vi opp til en samling med alle ansatte der vi skal arbeide med ideutkast til vidreutvikle vårt produktutvalg.

Ha en fin kveld!

Det er mange kanaler i Strasbourg. Her kan man kjøre sightseeing-båter som tar deg rundt i byen. PINIMAGE

Det er mange kanaler i Strasbourg. Her kan man kjøre sightseeing-båter som tar deg rundt i byen.

PINIMAGE

Typisk gatemiljø fra Strasbourg.

PINIMAGE

Gatene i Strasbourg var dekortert med nydelige blomsteroppsatser. Gamle hus langs kanalen med noe ny arkitektur klemt mellom bindingsverkshus.

Notre-Damekatedralen i Strasbourg. Kirken ligger på øya Grande Île som i 1988 ble oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. PINIMAGE

Notre-Damekatedralen i Strasbourg. Kirken ligger på øya Grande Île som i 1988 ble oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Gågater er anlagt langs kanalene i Strasbourg. Noe jeg antar er gjort de senere årene for å knytte folk og kanaler nærmere hverandre. Gateplanet med biltrafikk ligger tre fire meter høyere opp. PINIMAGE

Gågater er anlagt langs kanalene i Strasbourg. Noe jeg antar er gjort de senere årene for å knytte folk og kanaler nærmere hverandre. Gateplanet med biltrafikk ligger tre fire meter høyere opp.

PINIMAGE

Starsbourg har mange kanaler.

PINIMAGE

Typisk fransk følelse 🙂

PINIMAGE

Kanal med mange blomsterrike serveringssteder i Strasbourg.

PINIMAGE

Sveitsiske Alper. All trafikk stopper opp da kuer hentes ned fra fjellbeite før vinteren. Dette gjøres tradisjonelt med en liten oppvisning med kuer som er dekorert. Et øredøvende bjelleklang, men et artig skue.

På vei opp gondolbanen til Titlis i Sveits. En fantastisk vakker natur som var helt fantastisk.PINIMAGE

På vei opp gondolbanen til Titlis i Sveits. En fantastisk vakker natur.

PINIMAGE

På fottur i Titlis i Sveits. En opplevelse for livet å besøke de vakre fjellene i Sveits. En natur som gir inspirasjon og livsglede.

PINIMAGE

Langs dette vannet «Trübsee» 1788 moh. ble det piknik med vin og ost. En nydelig natur og et vann som er knallblått. Et vindstille vann med slike spesielle farger gir ro til sjelen.

Back to TopEMAILPOSTFacebookPOSTTweetPOSTSubscribe