fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

10 år med fotoblogg

Fotobloggen har vært flittig oppdatert siden 17. januar 2010. De første årene blogget vi 2-4 ganger i uken, mens vi i dag har 1-2 innlegg.

Det som motiverer oss til å holde det hele i gang er så klart alle som leser vår blogg. Fotointeressen er stor i Norge og mange søker derfor etter kunnskap om foto på nettet. Hele døgnet igjennom er det trafikk på våre nettsider.

Moss 15. februar 2010. Vi har holdt mange foredrag opp gjennom årene i en rekke kameraklubber. Her fra Moss Kameraklubb, som vi delte i en bloggpost den gang.

Vi har faste lesere som stikker innom bloggen jevnlig, andre finner oss gjennom en søkemotor når det er et emne de er på jakt etter. Vi har også Instagram og Facebook som gir oss trafikk til bloggen, men de er ikke en så viktig aktør som man kanskje skulle tro. Det er de trofaste fotointeresserte som er viktige.

Haslien.no har eksistert siden november 1999 og var en statisk side for fotografvirksomheten en lang periode. Blogg var noe vi gikk litt motvillig i gang med i 2010, nye tider krevde at vi hang med på bloggtrenden. Vi hadde den gang en fast nettside som vi var fornøyd med, blogging var bare ekstra-arbeid tenkte vi.

Mars 2010. Her hadde vi besøk i studio fra Rakkestad kameraklubb i våre lokaler.

Bloggen har riktignok skapt merarbeid, men samtidig har den blitt et nyttig verktøy i vår drift. Den første tiden var fotobloggen til for å synliggjøre våre bilder. I dag har bloggen mer tekst-innhold enn fokus på å vise frem våre bilder. Fotografier viser vi først og fremst frem i egne gallerisider som er direkte knyttet til segmentet de representerer.

Mai 2010. Her er vi på besøk hos Fokus fotoklubb i Sarpsborg. Vi har også vært innom Oslo Kameraklubb, foredragsholder i Norges Fotografforbund og Scandinavian Photo, for å nevne noen. Målet er å kunne dele fotoglede.

Vi har mer aktuelle artikler i fotobloggen i dag enn det vi hadde den første tiden. Ett av temaene som engasjerer nå om dagen er bloggposter om retusj. På tross av at myndighetene planlegger restriksjoner for retusj, og at programvareleverandører kommer med programvare som kan avsløre retusj, så er dette knapt et tema i forum for norske profesjonelle fotografer. Dette har vist seg å være et interessant tema som mange leser om i vår blogg.

Oktober 2010. Det ble ett gull, sølv og to bronser til Haslien Fotografene i Laugskonkurransen 2010. Siden da har det blitt mange premieringer for våre bilder. Langt over 100 totalt de siste ti årene.

Temaene vi tar opp er også nyttige for våre kunder. De gir våre kunder en mulighet til å ta del av hva vi eksempelvis tenker om retusj gjennom det vi skriver i bloggen. Et tema som egentlig er ganske abstrakt. Men gjennom bloggen får vi belyst retusj fra ulike vinkler, noe som gir et mer helhetlig bilde.

Alt som ligger på bloggen er offentlig og det er alltid kjekt å kunne dokumentere hva vi tenker. Vi har brosjyrer som igjen er linket opp mot vår blogg med temaer der det gis mer utdypende informasjon. I en brosjyre er det begrenset hva man kan skrive, da er det kjekt å vise til bloggen hvor man kan lese mer detaljert.

Vi har også «sider» som oppsummerer ulike blogginnlegg. Et eksempel på det er «resurser om retusjering». En «side» vi laget for at vi skal kunne linke direkte fra brosjyren til resurs-siden som igjen viser til flere undersider.

Et betydelig antall fotoentusiaster fra fotoklubber i distriktet inntok Gamlebyen for «foto-vandring» i dag. Vi ble iakttatt av flere fra denne gjengen mens vi arbeidet med bryllupsfotograferingen. De spurte også pent om de kunne få ta noen bilder av «vårt brudepar» – noe de de fikk.
Vi har alltid likt å inkludere folk som er interessert i foto. Her fra en bryllupsfotografering sommeren 2014. Et betydelig antall fotoentusiaster fra fotoklubber i distriktet inntok Gamlebyen for «foto-vandring». Vi ble iakttatt av flere fra denne gjengen mens vi arbeidet med bryllupsfotograferingen. De spurte også pent om de kunne få ta noen bilder av «vårt brudepar» – noe de de så klart fikk. Les også innlegget vi skrev den gang om vanlige folks bilder.

Mye av trafikken til vår blogg kommer fra eldre innlegg – om temaer som vi skrev for en tid tilbake og som treffer folks behov når de søker. Vi er tilfreds med å være en resurs for mange.

Her skal vi kunne fotografere under vann. Neste prosjekt er nå å få på plass flislegger.
Vi deler mange av våre påfunn på våre nettsider. Her fra byggingen av bassenget som er tilknyttet vårt studio. Vi fotograferer i dag undervannsbilder av kunder i bassenget. Bildet du ser øverst i saken er tatt her.
isbane med ledlys
Bassenget ble også brukt til isbane. Det er artig å kunne gjøre noe litt utenom det vanlige. Ikke minst å få barn ut på aktiviteter som engasjerer utendørs. Les mer her.

Flere store bloggere følger med på vår fotoblogg og vi har kollegaer rundt om i Norge som er med oss. Mange av disse fotografene står utenfor en fotoorganisasjon og henter tips gjennom oss. Vi sender også ut nyhetsbrev til både private og til studiofotografer. Nyhetsbrev til fotografer er blant de mest leste nyhetsbrevene vi sender ut.

Når det gjelder studiofotografer, stiller vi stiller to minimumskrav for å stå på listen:

  1. At man har eget studio, studioadressen får gjerne være på hjemmeadressen.
  2. At man har en egen nettside som sier noe om at man driver eget fotostudio.

Foreløpig er det ganske beskjedent hva vi sender ut, men vi har et sterkt ønske om å ta dette et steg videre.

Gå hit for å melde deg på våre nyhetsbrev.

Takk for at du også leser vår fotoblogg!