Bilder Big Horn Steak House

Big Horn Steak House
Faksimile av folder fra Big Horn Steak House. Alle foto: Marion Haslien

Det var noe kjent med bildene i reklamen som dumpet ned i postkassen i dag. Det er vel flere enn meg som har fått denne?

Joda, det var bilder som jeg tok her i våres for Big Horn. Bildene skulle benyttes i en reklamekapanje i et jenteblad og til annen type reklamemateriale. Da er det bare for deg å reise på restauranten og spise løksuppe, indrefile og dessert til kr 200,-.

🙂

Fotograferingen var både krevende og artig. Levende lys og dempet belysning skal ikke ”drepes” av lys fra fotolamper. Mørke lokaler er for så vidt ikke vanskelig, men når det er folk som beveger seg blir det utfordrende med lang lukkertid.

Denne uka har jeg forresten arbeidet for det meste i studio. Barnefotografering, akt og portrett har stått på dagsorden. Førstkommende helg skal jeg fotografere i to utdrikningslag ved siden av aktfotografering.

I dag kjøpte jeg også et nytt kamera til Jeanett (min datter) som nå skal begynne hos meg for fullt i sommer. Valget falt denne gangen på Canon 5D Mark II –  ett kamera jeg også har fra før og er veldig fornøyd med. Jeanett er snart ferdig med to års utdannelse ved Bilder Nordic School of Photography. En veldig dyktig jente. Se hennes foto på denne linken.

Ellers blir det forhåpentligvis mulig å ta fri på søndag. Da skal jeg hygge meg i hagen med familien!…hvis været holder da.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

3 kommentarer til “Bilder Big Horn Steak House”

 1. Monica avatar

  Wooooow, så heldig Jeanett er…! =) Hadde grått av glede om jeg hadde fått noe slikt i gave..=) Men så har hun jo en god grunn til å få slikt, hun trenger det jo nå som hun skal jobbe sammen med deg og fotografere profft..=) Flink er hun også!
  Jeg sparer, men det går tregt.
  Flotte bilder du har tatt til den faksimilen/reklamen. Ikke lett med lange lukkertider og mennesker som ikke sitter helt stille.. Men du klarte det kjempebra! (og jeg er ikke overrasket, hehe)

 2. Torbjørg Petersen avatar

  Jeg har nå sittet å tittet på hjemmesiden din, bilder du har tatt, lest både hjemmeside og bloggen, og jeg bare elsker bildene du tar. Nylig har jeg fått interessen for foto, og kjøpte meg speilreflekst for max 1 uke siden. Til en som er nybegynner, uten utdanning innen foto, og helt klart amatør, har du noen tips til hvordan jeg kan «sette igang» læreprosessen? Jeg vet liksom ikke helt hvor jeg skal begynne, med å ta bilder av mennesker, natur ellerno. Har jo tatt litt bilder av typen, men er ikke enkelt å øve seg på portrett når han ikke er interessert i å stå «model» om du skjønner. Er det noen nettsider som har beskrevet litt om funksjoner (utenom det som står i brukermanual som følger med kamera evt), og med tips tid både «location» til å ta bilder, tips hvrodan man skal stå og slikt?

  beklager veldig viss dette ble mye, men jeg kom over hjemmesiden din da jeg søkte på fotoblogger, og ble helt fasinert av det du gjør. også er det moro å lese en slik blogg/hjemmeside som kommer fra samme by hvor jeg bor, noe osm gjorde meg nærmest mer «ivrig» til å stille deg spørsmål. Nok en gang, beklager mye spørsmål.

  Mvh
  Torbjørg petersn

 3. Marion avatar

  Hei, beklager at det tok litt tid før jeg fikk svart.

  Det beste tipset er vel kanskje at du bør bli medlem på nettstedet foto.no. Her kan du legge ut dine egne bilder og få vurdering av andre. Dessuten kan du lese vurderingen av andres bilder. Begge disse tipsene lærer du mye av. Når det gjelder dette med modeller er det bare å henvende seg til folk du kjenner….si det som det er; at du trenger øvelse.
  De fleste syntes det er artig å bli avbildet.

  Et annet tips er å melde seg inn i en fotoklubb. Der finner du mange glade amatører og andre som er til stor inspirasjon. Hele poenget er jo at man har foto som felles interesse og at man vil dele erfaringer med hverandre. Alle byer har en egen fotoklubb.

  Ellers er veldig opptatt av dette med lys. Jeg er nesten sjokkert over hvor dårlig mange proffe fotografer er på dette med lys. Jeg ser ofte fotografer som er ute i parker og fotograferer brudepar uten lys (på skyggefulle steder)…eller bare med en liten håndholdt blits. Det kan gå bra på enkeltbilder, men syntes brudeparene som betaler mange penger for å få jobben gjort bør få såppas igjen at fotografen tar seg jobben med lyssetting.

  Når det gjelder fotografering er jeg nok av den oppfattning at bildebehandlingen i ettertid er en viktig del av fotojobben. I gamle dager jobbet de beste fotografene mye i mørkerommet – i dag arbeider de i det digitale mørkerommet. Mest brukt er nok Photoshop.

  Jeg tror man kan lære mye av nettopp å ta bilder og bli vurdert av andre. Vær derfor ikke redd for å la folk vurdere dine foto. Kritikk vil gjøre deg bedre som fotograf!

  Selv vil jeg ha kurs i Photoshop utover høsten. Gi meg et lite vink, så skal jeg skrive deg ned på liste. Har ikke fastsatt dato enda. Ellers blir det kanskje kurs i fotografering også.

  Lykke til og takk for ros. HA en fin fotosommer.