Gratis babyfotografering?

Har hatt to uker ferie nå. Gjenstår to til før det er fullt kjør igjen. Har brukt mye tid  i solen på stranden…deilig! 🙂

I dag har jeg imidlertid tatt meg tid til å kikke litt rundt på nettet. Ble litt overrasket over hvor mye negativt fokus det er rundt Famefotografene i flere nettforum.

Se diskusjon her: http://forum.babyverden.no/tm.aspx?m=16630690 

…fotografen skal selvsagt tjene penger på jobben han/henne utfører, på den andre siden er det viktig å være ærlig overfor kundene slik at de ikke føler seg lurt etterpå.

Et godt tips til deg som vil ta foto, er å få oversikt over totalpris på fotograferingen og det man ønsker i etterkant av bestillinger. Skjønner imidlertid at det kan virke som en jungel for de som er på jakt etter bilder. Derfor lagde vi en video om dette med priser i 2009: http://www.youtube.com/watch?v=inwsmk-aKSQ

Bildet jeg viser på bloggen min i dag er et gravidfoto som ble tatt tidligere i sommer. (Gjengitt med tillatelse av fotoobjektet)

Her kan du lese mer om gravidfotografering og her kan du lese om gratis babyfotografering hos meg.

gravidfoto
gravidfoto

Publisert

i

, ,

av

Stikkord:

Kommentarer

Ett kommentar til “Gratis babyfotografering?”

 1. Monica avatar

  FAME ja.. hehe..
  Jeg har ikke så godt forhold til de jeg heller, jeg syns de rett og slett virker DESPERATE. Jeg har fått utallige mails fra de, der de først har gitt meg varsler om at «nå slettes bildene dine, -unngå dette og kjøp CD til…. kr», for så å motta utallige mails i etterkant der de har halvert prisen og satt den ned enda en gang der igjen.

  Jeg ble SJOKKA da jeg fikk prisoverslag etter den «gratis» fotograferingen jeg mottok, og jeg ble også ganske stressa og sliten etter og under fotograferingen (ikke dems feil, men MIN feil siden jeg hadde med en støyende toåring, en baby som ikke kunne sitte selv, og en stressa fuglehund…) og syns det var helt forferdelig at jeg måtte velge bildet mitt DER OG DA rett etter fotograferingen (fordi jeg var så sliten)….

  Jeg tror problemet med FAME er at de er en kjedefotograf (eller hva man skal kalle det), og at de da blir litt mere upersonlige, og kanskje også har litt gjennomtrekk av uerfarne/nyutdannede fotografer, som kanskje er nødt til å holde en viss FAMEstandard. (Det er jeg ikke HELT sikker på, men jeg har fått det inntrykket..) De stresser sånn med å selge mens «brødet er varmt», og nærmest maser på kundene sine (iallefall meg!)…

  Dessuten så fikk jeg ikke inntrykk av at de legger noe arbeid i å lys-sette. Da jeg og barna ble fotografert, hang det bare noen fastmonterte lamper i taket, og fotografen tok bilder i fleng uten å hverken bevege seg eller legge stort arbeid i fotograferingen.. Så jeg ble ikke spesielt imponert…. Jeg satt faktisk igjen med følelsen av at jeg tar bedre bilder av barna mine, enn hva de hadde fått til. Forskjellen er at jeg brukte naturlig lys og ikke hadde noen hvit bakgrunn…

  Jeg syns det er mye mere koselig å komme til småfotografer, som har egne priser, eget opplegg, egne forslag, og som rett og slett er litt mere serviceinnstilte og personlige. Sånne som f eks deg og Aril. =)

  Ble en laaang kommentar dette…. bare litt engasjert..

  Nydelig gravidfoto forresten, det er så nydelig at den lille jenta gjemmer seg bak benet til moren slik… =)
  Nyyyyt resten av ferien din!! =)