Lysprisen 2011

I dag ble jeg tipset om at et bilde jeg har tatt bidro til å hale i land «Lysprisen 2011». Selv var jeg ikke klar over at det finnes noe som heter Lyspris en gang. I 2009 var det forøvrig den nye Operaen i Oslo som fikk prisen.

Prisene ble delt ut under Lysdagen 2011 i Sandvika torsdag 17. november. Konferansen samlet ca 350 deltagere fra inn- og utland, som hadde som hovedtema lys, arkitektur og kultur. Les mer om dette i fagbladet for design og inovasjon her.

Det er virkelig et solid belysningshåndverk utført av sivilarkitekt og lysdesigner PLDA Erik Selmer. Prisen er virkelig fortjent! Selv syntes jeg det var en artig jobb å fotografere broen. Det var egentlig brobyggeren selv som bestilte fotograferingen. Flere av dere som er faste blogg-lesere husker vel at vi fortalte om oppdraget som ble utført i minus 20 grader. Det ble flere turer opp og ned til Askim før jeg ble fornøyd med bildet som du kan se her. Litt senere tok lysdesigneren også kontakt med meg for å kjøpe bildet. Så formalitetene er i orden 🙂

Her i huset er vi lidenskapelig opptatt av lys. Det er mang en debatt om lys og lyskilder når jeg og Jeanett studerer bilder. Å fotografere i mørket kan by på store utfordringer, men det kan bli desto mer spennende resultat. Regner med at de fleste av dere også har sett våre aktbilder som er et eksempel på det.

Oppdatering 25.November: Lysdesigner Erik Selmer har sendt oss disse linjer til vår blogg:

«Marion Haslien har tatt et fremragende bilde av Smaalenene bro.

Fotografen har trosset snø og kulde i uveisomt terreng for å finne den beste vinkling for avfotografering. Komposisjonen i bildet er gjort for å vise både broens konstruksjon og lyssettingens tolkning av broen.

Samtidig gir den trolske stemningen en spennende atmosfære i bildet.

Smaalenene bro fikk Norsk Lyspris 2010 / 2011 for kategorien utendørs lyssetting.

Vurderingen er basert på innsendt billedmateriale og Marions fantastiske nattfotografi har helt klart spilt en avgjørende rolle.

Vi som vant prisen er svært imponert over hennes dyktighet som fotograf.

Erik Selmer sivilarkitekt MNAL. Lysdesigner PLDA»

 

Lysprisen 2011 Utendørs gikk til Smaalenene bru. Foto: Marion Haslien
Lysprisen 2011 Utendørs gikk til Smaalenene bru. Foto: Marion Haslien

 


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Ett kommentar til “Lysprisen 2011”

  1. […] av Haslien Fotografene er nominert i konkurransen “Nordic Light 2012″. I fjor bidro samme bilde  (Som var av smaalene bro) til vinner av den norske “Lysprisen 2011″. I år er altså […]