fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Aktbilder av Rogers tatoveringer

Så godt som hver eneste uke utføres aktfotografering her i vårt studio. Dette er nok en av de fotograferingene fotografen virkelig kan briljere med foto-lys i studio. Det er nemlig ørsmå forskjeller i lyssettingen som gjør forskjellen på et godt og dårlig bilde.

Dette er også en type fotografering der vi som fotografer tar mer styringen enn i andre fotograferinger når det kommer til positurer. Grunnen til det er at anatomien er så ulik fra person til person. En positur som fungerer hos en person, fungerer ikke så godt hos en annen. Fotografene må se an hva som kler den enkelte kropp og sette lyset hårfint etter ønsket uttrykk. Derfor blir slike fotograferinger mer eller mindre fotografens prosjekt hvor man jobber mye med både positurer og med lyssetting. Les mer her om hvorfor du skal velge oss til aktfotografering.

Vi er opptatt av at bildene vi tar skal gjenspeile personen uten manipulering i etterarbeidet på bildene. I det øyeblikket bildene manipuleres forsvinner verdien i selve dokumentasjonen. Noen ganger ligger det åpenbare grunner til retusj, men det skal likevel holde seg innenfor våre etiske retningslinjer som du finner her.

(Saken fortsetter under bildene)

Aktotografering; aktbilde, aktfoto
Aktotografering; aktbilde, aktfoto
Aktotografering; aktbilde, aktfoto
Aktotografering; aktbilde, aktfoto
Aktbildene vi viser her er kun noen få av en større samling bilder tatt i vårt studio. Alle bilder er gjengitt med tillatelse.

Selv om bildene skal være dokumentariske, kan de også være estetisk vakre. Bildene av Roger synes vi er et godt eksempel på det. Han startet sitt tatoveringsprosjekt for 34 år siden, bare 17 år gammel. Siden da har han bygget opp en samling tatoveringer over hele kroppen av et 20-talls ulike tatoveringsstudioer. Vi var så heldige at vi fikk fotografere han og må si vi er veldig imponert over hans prosjekt. Vi ble selv overrasket over hvor effektfullt det ble i bildene. Et riktig spennende foto-oppdrag!

De aller fleste som kommer til aktfotografering kommer nettopp fordi de vil ha en estetisk og kunstnerisk dokumentasjon av seg selv. Det være seg fordi man ønsker kunstneriske bilder til dekorasjon i sitt eget hjem, at man skal gjennom en operasjon, før man får barn, etter en treningsperiode og mange andre grunner. Akt er populært for de som ønsker å gi en meget personlig gave til kjæresten. Det være seg gebursdag eller som morgengave til sin kjære i bryllup. Vi har kunder fra 18 opp til 70 år, så det er et bredt aldersspenn.

Vi har også hatt utdrikningslag som kommer hit med brud eller brudgom. Det er da booket inn tid på forhånd av vennene, vi har aldri drop-in! Bildene hos oss håndteres naturligvis med høy grad av diskresjon. Det er ikke ofte vi får publisere kundebilder, det skjer i så fall kun etter skriftlig samtykke fra de som fotograferes. Vi har et eget galleri med flere hundre aktbilder som vi har tillatelse på og som du kan kikke nærmere på i en egen nettside vi har her. All etterproduksjon av bilder skjer her i vårt atelier, så ingen bilder sendes noe sted for å bli fremstillet.

Vi har egne gratis nyhetsbrev for private og yrkesutøvende studiofotografer som vil følge med på hva vi jobber med. Gå hit for å melde deg på.