fbpx

Aktfoto under gravidfotografering

I dagens blogginnlegg har jeg lyst til å henvende meg til fotografkolleger, og kanskje spesielt til mine kvinnelige kolleger. Budskapet er; kom på banen når det gjelder aktfotografering!

Jeg får ofte forespørsler fra andre deler av landet om vi kjenner til fotografer som utfører aktfotografering i deres distrikt. Noen ganger må jeg svare at jeg ikke kjenner til noen i deres område.

I tillegg vil jeg driste meg frempå med følgende påstand: Kvinner foretrekker kvinnelige fotografer når de skal avbildes avkledd. Kanskje ikke så merkelig når man legger bluferdigheten til grunn. Derfor skulle jeg ønske at langt flere av mine kvinner kolleger kunne påta seg aktfotografering. Se våre aktbilder her.

UTFORDRINGER, MEN GØY

Jeg har holdt mange foredrag og workshops i aktfotografering og det er nesten alltid langt færre kvinner enn menn som møter. I oktober holder vi for øvrig ny workshop hos Scandinavian Photo i Oslo. Meld deg på her – jeg vi gjerne hjelpe deg dersom du kommer på workshopen.

Mange lurer på hvordan vi kan ha så mange gravidfotograferinger. Svaret er enkelt: De aller fleste som kommer til oss for gravidfotografering ønsker også avkledde bilder av seg selv. Men det får hverken du eller andre blogg-lesere se, fordi kunden ikke ønske slike bilder av seg selv publisert på nettet. Det har vi selvsagt stor forståelse for, men det gjør det også mer utfordrende å markedsføre. Som fotografer er vi godt kjent med uttrykket; “Show me, don’t tell me!”  – vi viser alltid med bilder hva vi kan prestere.

Også menn kler av seg i vårt studio for aktfotografering sammen med sine gravide kvinner. Det blir utrolig flotte bilder. Men igjen – bilder du aldri får se. Se våre gravidfoto her

En annen utfordring er jo også at Facebook har en sensur som gjør det nesten umulig å promotere akt-bilder i deres forum. Dessuten er mange som synes det er kleint å trykke “likes” på saker med nakenhet selv om besøksstatistikken viser at rekordmange kikker på saker som omhandler akt. Men selv om det er utfordrende å markedsføre akt på nett, er jungeltelegrafen en desto viktigere kanal for oss. Kunder som stolt viser frem sine bilder til nære venner og familie.

AKT PÅ FLERE OMRÅDER

Et annet område hvor aktfotografering kommer sterkt inn, er ved boudoirfotografering. De fleste som kommer til boudoirfotografering ønsker noen avkledde bilder som mikses inn i boudoiralbumet.

Den tredje gruppen er de som kommer for spesifikt kun for aktfotografering. De ønsker stilige aktbilder av seg selv i et album eller som et veggbilde. Også dette er bilder som blir holdt privat og som dermed aldri når ut på bloggen. Se våre akt og boudoirfoto her.

Her ligger et viktig budskap: Skal man satse på aktfotografering er kunden nesten utelukkende ute etter album eller veggbilder. Mens vi ofte gir digitale lavoppløselige kopier på minnepenn til «vanlige» fotokunder, er det færre som vil ha digitale kopier etter en aktfotografering. Det er det fysiske albumet eller selve bildet som er essensen ved hele fotograferingen.

FOTOKUNST

I tillegg til det rent kommersielle markedet (som handler om kunder som kommer for å få bilder av seg selv) har vi det siste året deltatt i salgsutstillinger med våre egne aktbilder. Dette er bilder hvor vi arbeider med egne prosjekt der bildeopptakene skjer med tanke på kunstnerisk utfoldelse. Les våre tanker etter utstillingene her.

I de to salgsutstillingene vi deltatt på i år, har vi solgt aktbilder, og i høst deltar vi i en ny salgsutstilling. Vi vil i en senere artikler på fotobloggen dele mer om nettopp den biten av aktfotografering.

LITE PROBLEMER

Vi tilbyr aktfotografering til både kvinner og menn, i alle aldre. Det har vært veldig lite problemer forbundet med dette. Når jeg nevner «problemer», tenker jeg på ubehagelige henvendelser. Vi har fått noen henvendelser, spesielt fra menn, som ikke helt skjønner den kunstneriske sjangeren og som ser for seg mer seksualiserte bilder. Disse henvendelsene avviser vi alltid.

Vi har imidlertid brukt mye tid på å forklare hvordan vi arbeider med akt gjennom vår fotoblogg. Dermed tror vi selv at de aller fleste har skjønt hvordan vi arbeider. Nakenhet er ikke automatisk pornografi – det forstår heldigvis stadig flere.

Våre bilder får gjerne være sensuelle, men de skal ikke spille på tanken om en seksuell opphisselse. Kirker og offentlige utsmykninger har opp gjennom historien vært dekorert med akt, både i skulpturer og malerier. Som studiofotografer har vi et viktig oppdrag her – å gi «vanlige» folk den samme muligheten til å dekorere sine hjem med flotte aktfoto.

gravidfoto-sarpsborg-graviditet-gravidfoto-fotograf-magebilde-graviduke-prisvinnende-eksklusiv-østfold-gravidbilde

Gravidbildet er ikke direkte relatert til temaet. Vi har fått bildetillatelse fra kunden til bruk av bildet på nett. Ingen av våre bilder havner på nett uten  skriftlig bildetillatelse av de avbildede.

X
    wpChatIcon