fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Årets bilde i Landskonkurransen 2024

Det er utrolig stas at mitt bilde «Floating» skulle bli «Årets bilde» i norgesmesterskapet for profesjonelle fotografer.

Av: Fotograf Marion Haslien

Landskonkurransen arrangeres en gang i året av Norges største og eldste forbund for profesjonelle fotografer, Norges Fotografforbund. I alt ble 940 bilder juryert av en kompetent jury bestående av kunstfotografer, reklamefotografer og studiofotografer. Juryeringen pågår over flere dager og stemmegivningen munner ut i en resultatliste som blir høytidelig offentliggjort i en festaften under årsmøtet til Norges Fotografforbund.   

Både Jeanett og jeg (Marion) ble premiert med fire bilder hver, hvor altså det ene bildet «Floating» gikk helt til topps blant alle bilder i hele konkurransen. Det konkurreres i 12 ulike kategorier, hvor hver fotograf kan bli premiert med inntil fire fotografier. Til slutt kåres «Årets bilde» i ulike klasser og «Årets fotograf».

Her fra premiering i Landskonkurransen 2024 i Ålesund. I videoen under kan du se mer fra premieutdeling og fra fotografering i vårt basseng i studio. Du må være 18 år og logge inn på YouTube for å se videoen. Det er flere videoer fra fotografering i basseng i vår kanal på YouTube. Men det er strenge regler om nakenhet på YouTube, derfor innlogging og aldersbegrensning. Foto: Fotograf Elisabeth Figenschou Jølstad
Her fra premiering i Landskonkurransen 2024 i Ålesund. I videoen under kan du se mer fra premieutdeling og fra fotografering i vårt basseng i studio. Du må være 18 år og logge inn på YouTube for å se videoen. Det er flere videoer fra fotografering i basseng i vår kanal på YouTube. Men det er strenge regler om nakenhet på YouTube, derfor innlogging og aldersbegrensning. Foto: Fotograf Elisabeth Figenschou Jølstad

Jeanett fikk fire hederlige omtaler, selv fikk jeg tre hederlige omtaler og ett gull. Det var gull-bildet «Floating» i «Åpen klasse» som fikk høyeste poengsum – altså det enkeltbildet med flest poeng i hele konkurransen på tvers av alle kategorier. Jeg vil benytte anledningen til å gratulerer Gry Ødegård fra Sjarm Studio som ble «Årets fotograf» med tre sølv og en hederlig omtale. Hun er en dyktig fotograf som vi var så heldige å ha i lauget her i Østfold i noen år. Både hun og datteren Amy leverer bilder i toppklasse.

Samlet sett er vi i Haslien Fotografene veldig fornøyd med vår egen innsats i årets konkurranse og dette har vært min aller beste plassering noen sinne i Landskonkurransen. Jeg har tidligere mottatt sølv og Jeanett har flere sølv og bronse i Landskonkurransen. Det har vært flere gode plasseringer sammenlagt gjennom mange år.

Vi har også vært beste fotografer i den regionale «Laugskonkurransen» gjennom flere år. Her er hele resultatlisten i «Laugskonkurransen» de siste 13 åra.

Om bildet «Floating»

De aller fleste bilder vi leverer til konkurransene i Norges Fotografforbund er kundebilder, men en gang i blant leverer vi også inn bilder der vi jobber med egne prosjekt, Floating er et slikt bilde.

Vi har et eget basseng i tilslutning til vårt studio. Her fotograferer vi kunder og arbeider frem egne kunstprosjekt. Bassenget ble bygget nettopp for å fotografere under vann. Vi har sydd egne duker som brukes som bakgrunner ved å senke de ned i bassenget under fotografering.

I videoen under kan du se vi arbeider med fotografering i bassenget og video fra premieringen i Ålesund. Vær oppmerksom på at du må logge inn og være over 18 år for å se videoen. Det er fordi det er noe nakenhet som YouTube har strenge regler for.

Hos oss skiller vi tydelig mellom bilder som er egne kunstprosjekter og kundebilder. Det var derfor naturlig å levere fotografiet «Floating» i konkurransen under «Åpen klasse» som er kategorien for kunst, Fine Art, stilben mm. Les mer her om hvordan vi skiller mellom kommersielt og kunstprosjekt i denne artiklen: «Mellom kunst og kommers».

Vi har også en egen nettbutikk hvor vi selger våre kunstbilder. Her kan du blant annet se flere bilder som er tatt under vann hos oss. Bildet Floating vil bli lagt ut til salg senere. Vi har solgt våre bilder til kunstsamlere og kunstinteresserte. Les mer om det her.

Vi har egne gratis nyhetsbrev for private og yrkesutøvende studiofotografer som vil følge med på hva vi jobber med. Gå hit for å melde deg på.