fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Baby

Babyfotografering

Se vår galleriside med babyfoto på www.nusselig

Fotograferingen. Når barnet er mellom 1-11 mnd er det mye spennende som skjer. Det blir mye forandringer i adferden til barna, og derfor har man mulighet til å få stor variasjon på fotograferingen. Man har månedene hvor barnet begynner å ta tak i ting, babler, lager grimaser, ler, krabber og vil strekke på seg. Fra måned 6 og 7, kan barnet som oftest sitte litt med støtte i rygg.

Hvert barn er inviduelt og det er selvsagt ikke noe fasit på hva hun/han mestrer. Dersom man ønsker bilde av barnet når hun/han er baby er det kjekt å være oppmerksom på hva du som kunde er ute etter. Om man ønsker sittebilde av en baby er det greit å vente til 6/7 mnd +. Om man ønsker kun liggebilder så er du velkommen når barnet er 1-3 mnd..    ..eller vil prøve seg på et sovende bilde i blomsterring (slik som vi gjør med nyfødte).. Da er vi avhengi av at barnet er bare noen få måneder, er døsig og får plass.

Vi gjør mange forskjellige postiturer med babyen, men alt kommer ann på hva barnet mestrer. Vi kan ikke presse barnet til noe som ikke faller naturlig, og derfor må man belage seg på å ta det i barnets tempo. Er barnet veldig mammadalt, kan det f.eks være en fin anledning til å ta mor og barn bilder, – eller ammebilder. Om man tar barnet i de tidlige månedene vil man stort sett kun få ligge-bilder som sagt. Om man venter noen måneder til barnet er 6/7 mnd og større er det større sjangse for at barnet klarer å gjøre litt forskjellig – man får da en stor variasjon av bildene. På babyfotograferingen er det kun tatt bilder av babyen. Ønsker man flere på bildene får man det mot et tillegg i prisen (se prisliste).

Fotograferingen varer i 40 minutter (sett av en time).

Rekvisita. Vi har noe rekvisita hos oss slik som enkle strikkaluer, tepper, skinnfelle, trekasser og noe hårpynt til jenter. Vi er kjempeglade for all rekvisita du som kunde har med. Rekvisita kan være ting slik som bamser, smykker, armbånd, hodeplagg, luer, strikkaluer, leker, prinessekrone, ballonger med heliumluft i, klesplass, sko, tepper ++. Er du usikker på hva man kan bruke er det greit at du tar med ekstra så ser vi når du kommer. Vi kan gjerne mikse noe av hva du har tatt med sammen med noe vi har her i studio. For å se litt forskjellig rekvisita kan du kikke på våre barnebilder på www.nusselig.no

Generell info. Vi har langt ventetid, så det er greit å være tidlig ute på bestilling av time. Når du skal bestille time er det greit å velge en tid etter barnet har sovet på dagtid/morgen (om barnet har en soverytme). En fornøyd baby med nyladet batterier = gode bilder. Man bør også helst unngå at barnet har vært i barnehage tidligere på dagen, da de lett blir utslitte når mye har skjedd. Booking av fotografering kan gjøres på +976 73 823 eller marion@haslien.no . Inkludert i fotograferingen får du en gratis visningstime. En visningstime er en dato satt opp i etterkant av fotograferingen hvor du/ dere kommer tilbake å ser på alle bildene – samt velger hva dere ønsker å kjøpe av bildeprodukter. En slik visningstime avtaler vi på mail/tlf når du ringer. Ingen bilder/produkter er inkludert i prisen.

Er det noe mer du lurer på finner du nok svaret under “spørsmål & svar”.

SPØRSMÅL & SVAR

Hvor mange bilder blir det etter fotografering?

Vi anslår at det kan bli 200 bilder etter en babyfotografering. Les mer her for å forstå mer om antall bilder og utvelgelse etter en fotografering.

Hva er inkludert i prisen på fotografering?

Inkludert i prisen på fotografering er det visningstime . En visningstime er en time satt opp i etterkant av fotograferingen hvor du/dere kommer tilbake å ser alle bildene, samt velger hvem bilder/produkter man ønsker å kjøpe. Les mer om hva som skjer i en visningstime her. Det er ingen kjøpstvang. Prisliste for produkter/bilder finnes på vår prisliste: www.haslien.no/priser/Prisliste.pdf

Praktisk info om fotograferingen.

Fotograferingen vil skje i vårt studio i Sarpsborg og varer i ca 40 minutter. Vi bruker til sammen 1t. i studio (da det tar litt tid med riggning, skifting av tøy osv). Vi fotograferer babyer fra Sarpsborg, Fredrikstad, Råde, Moss, Halden – ja hele Østfold! Det kreves tålmodighet og barne-erfaring for å få gode babybilder. Hos oss er det stort sett fembarnsmor Marion som kyndig tar seg av babyfotograferingen med datter og kollega Jeanett som assistanse.

Hvilken mnd bør barnet være? Og når på døgnet?

Det kommer ann på variasjonene du ønsker. Ønsker du at barnet skal sitte, støtte seg opp på armene, krabbe, ligge på magen bør du vente til barnet er 6 måneder +.  Man bør ta fotograferingen på formiddagen, etter “soveluren” da barnet er mest opplagt. Barnet bør ikke ha vært i barnehagen i forkant, og dersom barnet er på vei til å bli syk, eller er syk – utsetter vi gjerne timen kostnadsfritt.

Bakgrunn, rekvisita og klær.

Vi har mange forskjellige bakgrunner å tilby, alt ifra hvit til rosa, lilla, blå, grønn, creme, sort, grå, brun ++. Dersom dere har noen spesielle ønsker til bakgrunn må dere gjerne si ifra ved ankomst. Folk flest bruker å ta med seg rekvisita til fotografering. Rekvisita kan være ting som teppe, hårbånd, smykke, strikkatøy, strikkelue, kurv, skinnteppe, bamse, navnskilt, ballonger osv. Vi har noe rekvisita hos oss, men ønsker gjerne at kunden tar med litt selv også for å få et eget personlig preg. Det er flott med bar barnehud på noen bilder, men også med klær. Vi fotograferer både og. Dersom man tar med klær så ta gjerne med noe som er tettsittende og ikke “lag-på-lag”.

Kan jeg se flere bilder av baby som dere har tatt?

– Javisst, klikk deg først inn på www.nusselig.no. Her finner du en egen side vi har med barn, nyfødt og babyfoto. Sjekk også ut taggen vår på instagram: #haslienbaby

Hva annet praktisk burde jeg ha med?

Mat til barnet, bleie,smukk (dersom barnet bruker dette) og ellers annet barnet ditt kan trenge.

– Leverer dere digitale filer fra fotograferingen? Og hva slags produkter kan jeg kjøpe?

– Ja, du kan få kjøpt alle digitale filer til en samlet pris av 390 kroner – uansett antall. Dette gjelder bilder som først er kjøpt som forstørrelser på fotopapir. Dette er foto som er optimalisert for bruk på internett, til bruk i digitale rammer og på TVn hjemme. De leveres i 72 dpi og med vår logo. (Ikke egnet til print.). Vi tilbyr alt ifra lerrett, touchbilder, album, montasjer, takkekort, veggbilder, rammer osv – valget er ditt!

Selger dere gavekort?

Hos oss kan man også bestille gavekort. En perfekt gave å ønske seg til bursdag/dåp/jul eller gi bort. Man kan fritt velge beløpet man ønsker å gi, og man kan selv velge om man vil bruke summen på fotografering eller bilder/produkter. Et gavekort hos oss varer i et år, fra måneden den er kjøpt.

Bestilling/booking/spørsmål:

Dersom du ønsker å bestille time til fotografering, eller har noen spørsmål er det bare til å ta kontakt på telefon: 976 73 823 eller mail: marion@haslien.no

Babymånedene går fort, og det gjelder å være i god tid. Vi booker gjerne timer lengre frem i tid.

Åpningstimer og lokasjon.

Vi har ingen dropinn- timer, da man MÅ bestille time på forhånd. Vi bruker å ha åpent for kunder med bestilite timer fra 10.00 – 16.00 på hverdager. Torsdag er langåpent fra 10.00 – 19.00.

Vi holder til på Eidet, nærmere bestemt Grålum i Sarpsborg (Østfold). 800 meter fra det nye Østfold-sykehuset som bygges på Kalnes. Studioets adresse er Hasselliveien 33, 1712 Grålum!

Psssssst… Visste du at vi i Haslien fotografene, i tillegg til denne hovedsiden/bloggen har egne hjemmesider dedikert til ulike type fotograferinger slik som gravid, baby og nyfødt, bryllup, portrett og akt ?!