fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Barn

I vårt studio i Sarpsborg kan du få portrett og barnefoto av høy kvalitet. Vi er flere ganger premiert for våre foto.

Fotograferingen. Selve fotograferingen varer i 40 minutter (sett av en time). Skal du ha bilde av flere enn ett barn, er det greit å tenke på at de skal matche i klesveien. Her kan man velge farger som står pent til hverandre, eller lik farge. Man skal passe på at klærne er i samme fargetoner, så ikke den ene kommer i sjokkrosa mens den andre kommer i pudderrosa. Det vil da bli lett for at den ene vil trekke mer oppmerksomhet enn den andre. Den enkleste løsningen er i legge klærne utover ved siden av hverandre for å se hva som matcher. Noen vil gjerne ha litt hverdagslige antrekk på barna, mens andre foretrekker bunad og dress. Det er ingen fasit, og man velger det man foretrekker. Dersom man ikke har noen spesielle tanker kan man gjerne velge antrekk ut ifra hva som matcher interiøret hjemme der veggbilde skal henge. Husk å tenk på skotøy, dersom en har på sko – bør alle som skal med på bildet anvende det.
Vi har mange bakgrunner å velge mellom, alt ifra hvitt, til lysgrå, sort, cremefarget, sjokkrosa. Dersom dere ikke har noen spesifikke ønsker om bakgrunnsfarge tar vi en beslutning på dette når dere kommer til studioet, vi velger da farge ut ifra hva som passer med barnas antrekk og hvor bildet evt er tiltenkt.

Barn er mest opplagt på formiddagen, og dersom barnet er så lite at det har en soverutine – bør man legge fotograferingen rett etter denne. Barn som har vært i barnehage før fotograferingen er gjerne mer slitne, så vær obs på dette. Er det eldre barn/ungdom så spiller ikke noe rolle om fotografering skjer på formiddagen eller ettermiddagen. Vi har åpningstid er mandag – fredag mellom 10.00-16.00, og har kun timebestillinger.

Rekvisita. Vi har noe rekvisita hos oss slik som noen stoler, fotball, sittebokser. Vi er kjempeglade for all rekvisita du som kunde har med. Rekvisita kan være ting slik som hodeplagg, accessoirers, luer, leker, prinessekrone, ballonger med heliumluft i, stol, tepper ++. Er du usikker på hva man kan bruke er det greit at du tar med ekstra så ser vi når du kommer.

Generell info. Når du skal bestille time er det greit å velge en tid etter barnet har sovet på dagtid/morgen (om barnet har en soverytme). Man bør også helst unngå at barnet har vært i barnehage tidligere på dagen, da de lett blir utslitte når det har vært mange intrykk ila dagen. Booking av fotografering kan gjøres på +976 73 823 eller marion@haslien.no . Inkludert i fotograferingen får du en gratis visningstime. En visningstime er en dato satt opp i etterkant av fotograferingen hvor du/ dere kommer tilbake å ser på alle bildene – samt velger hva dere ønsker å kjøpe av bildeprodukter. En slik visningstime avtaler vi på mail/tlf når du kontakter oss første gang. LES OGSÅ: Hva skjer i en visningstime? Prisliste for produkter kan du finner her: www.haslien.no/priser/Prisliste.pdf

Praktisk info om fotograferingen

Fotograferingen skjer i Haslien fotografenes studio i Sarpsborg, og varer i 40 minutter (totalt 1 time med bytting av klær/opprigg av bakgrunn og studiolamper). Du kan bytte mellom to forskjellige bakgrunner og tilhørende to forskjellige antrekk. Vi har mange forskjellige bakgrunner å tilby, alt ifra hvit til rosa, lilla, blå, grønn, creme, sort, grå, brun ++. Vi har mulighet til å fotografere ute på lokasjon, men da tilkommer et lokasjonsgebyr avhengig av sted. Vi ligger landlig til, så om man brått ville hatt noen bilder i naturen kan vi være behjelpelige med det gratis.

Er det noe mer du lurer på finner du nok svaret under “spørsmål & svar” under videoen. Ellers har vi en Chat robot tilgjengelig på hjemmesiden 24/7.

SPØRSMÅL OG SVAR

Hvor mange bilder blir det etter fotografering?

Vi anslår at det kan bli 250 bilder etter en barnefotografering. Les mer her for å forstå mer om antall bilder og utvelgelse etter en fotografering.

Hva er inkludert i prisen på fotografering?

Inkludert i prisen på fotografering er det alltid med en visningstime. En visningstime er en time satt opp i etterkant av fotograferingen hvor du/dere kommer tilbake å ser alle bildene, samt velger hvem bilder/produkter man ønsker å kjøpe. Les mer om hva som skjer i en visningstime her. Det er ingen kjøpstvang. Ingen bilder/produkter er inkludert i prisen. Prisliste for produkter/bilder finnes på vår prisliste: www.haslien.no/priser/prisliste.pdf

Hva slags klær og bakgrunn?

Du/dere velger selv type bakgrunn , samt stil dere ønsker på bildene. Klær og styling står man for selv og man kan gjerne ha med seg rekvisita slik som ballonger, hatter, solbriller ++. Man kommer ferdig sminket/ordnet og klar til fotograferingstimen. Dersom det skal være flere på bildet så er det greit å velge klær som matcher hverandre i farger og nyanser.

Hvordan foregår betaling?

Betaling for fotograferingen betales med kort. Med i prisen på fotografering følger en visningstime, en visningstime er en dato i etterkant av fotograferingen hvor du/dere ser alle bildene. Dere velger på visningstimen hva dere ønsker å kjøpe av bilder/produkter, men betaler ingenting før bildene/produktene hentes i etterkant. Vi har ca 2 ukers ventetid på produkter, avhengi fra sesong til sesong.

Selger dere gavekort?

Hos oss kan man også bestille gavekort. En perfekt gave å ønske seg eller gi bort til noen som setter pris på det. Man kan fritt velge beløpet man ønsker å gi, og man kan selv velge om man vil bruke summen på fotografering eller bilder/produkter. Et gavekort hos oss varer i et år, fra måneden den er kjøpt. Minimum-beløp er 500,- kr

Bestilling/booking/spørsmål:

Dersom du ønsker å bestille time til fotografering, eller har noen spørsmål er det bare til å ta kontakt på telefon: 976 73 823 eller mail: marion@haslien.no

Ønsker du å sette opp en fotografering fremover i tid, gjør vi gjerne dette for å være mest fleksible på dine ønsker for klokkeslett og dato. Vi har også noen hastetimer tilgjengelig.

Åpningstimer og lokasjon.

Vi har ingen drop-in- timer, da man MÅ bestille time på forhånd. Vi bruker å ha åpent for kunder med bestilite timer fra 10.00 – 16.00 på hverdager. Torsdag er langåpent fra 10.00 – 19.00.

Vi holder til på Eidet, nærmere bestemt Grålum i Sarpsborg (Østfold). 800 meter fra det nye Østfold-sykehuset som bygges på Kalnes. Studioets adresse er Hasselliveien 33, 1712 Grålum!

– Leverer du digitale filer fra fotograferingen?

– Ja, du kan få kjøpt alle digitale filer til en samlet pris av 390 kroner – uansett antall. Dette gjelder bilder som først er kjøpt som forstørrelser på fotopapir og er altså en digital kopi av dine kjøpte print. Dette er foto som er optimalisert for bruk på internett, til bruk i digitale rammer og på TVn hjemme. De leveres i 72 dpi og med vår logo. (Ikke egnet til print.)

– Hvor mange prøvebilder blir det av en fototime?

– Det er ingen problem å ta flere hundre bilder når man fotograferer digitalt. Men det avgjørende spørsmålet bør være hvor mange forskjellige bra bilder man får. Her blir det erfaringsvis bilder 50-200 prøvebilder å velge mellom.

Kan vi skifte tøy under fototimen?

– Ja, det får dere gjerne. Jeg bruker god tid på fotograferingen i mitt studio her i Sarpsborg.

– Kan man ta med egen rekvisita til fotograferingen?

– Ja, kjempeflott! Ta gjerne med for eksempel ball, lekebil, dukke, kosebamse, ballonger eller noe annet du evt har en ide om!

– Kan jeg se flere bilder av barn som du har tatt?

– Javisst, klikk deg først inn på www.nusselig.no. Her finner du en egen side vi har med barn, nyfødt og babyfoto.