fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Bilde på vegg hos Statens Vegvesen

Vårt fotografi som veggpryd hos Statens Vegvesen.

Det er full rulle med fotograferinger og visningstimer her hos oss om dagen. Denne uka står nyfødtfotograferinger, barn, akt og gravidfotograferinger på kjøreplanen. Januar har tradisjonelt vært en hektisk måned, slik er det også i år. I januar starter vi gjerne opp på fotograferinger vi ikke fikk tid til før jul.

Det er god pågang på nye fotograferinger og vi kan notere en dobling av omsetningen i forhold til januar i fjor. Så en god start på året her hos oss!

Her er Marion Haslien i jobb med å fotografere Smaalenene bro.

Her er Marion Haslien i jobb med å fotografere Smaalenene bro i -20 grader. Vannet i elva fordampet i den kalde luften som igjen skapte tåke. Av den grunn måtte vi tilbake flere ganger før vi endelig fikk bildet vi ønsket.

I en travel hverdag er det derfor gøyalt med et lite avbrekk. Sist uke reiste vi på befaring hos Statens Vegvesen som har fått nytt bygg i Moss sentrum. I det nye flotte bygget har de dekorert hele vegger med store foto av veier og broer.  Ett av bildene er av Smaalenene bro som vi tok for noen år siden.

Mange flotte bilder har fått plass i bygget. Vegvesenet får på den måten presentert på en dekorativ måte hva de holder på med i hverdagen – nemlig bygging av infrastruktur. Statens Vegvesen har mange fine veiprosjekt rundt om i Norge hvor det legges ned mye arbeid i at det også skal se bra ut for reisende. Et av flere eksempler er nye E6 langs Mjøsa hvor man nesten kan bli sittende på vei-toalettet for å nyte utsikten. 😀 For toalettene har nemlig spennende design med store vinduer som gir en storslått utsikt til Mjøsa. 😀  …de rødfargede toalettene er en attraksjon i seg selv.

Fotografiet av Smaaalenene bro viser med all tydelighet at man har lagt ned penger i den estetiske i utforming av broen. Nøye planlagt lyssettingen er anvendt for å få frem broens konturer. I den sammenheng er det verdt å nevne at lysdesigneren vant årets Lyspris 2011 med vårt bildet av broen – en ærefull pris som to år tidligere ble tildelt Den Norske Opera.

Oppdraget med å fotografere Smaalenene bro ble opprinnelig utført for entreprenøren Bilfinger Berger som stod for byggeprosjektet. Senere skulle også lysdesigner Erik Selmer, Statens Vegvesen og flere andre aktører kjøpe samme fotografiet av oss.

Det er nok ikke så godt kjent at vi også har tatt bilder av ulike byggeprosjekt i distriktet, og av en eller annen grunn har vi ramlet bort i flere broprosjekter 😀 Du kan lese mer om foto av broer her.

Vi ønsker alle en riktig fin uke!

Vårt bilde på veggen hos Statens Vegevesen i Moss i deres nye lokaler.

Vårt bilde på veggen hos Statens Vegvesen i deres nye lokaler i Moss sentrum.