Bli med ut i vår hage

I disse dager er vi i gang med klargjøring av hagen for fotografering i sommer. Vi bruker hagen som kulisser i flere typer fotograferinger, vi henter også inn blomster og grønt herfra til fotografering i studio. I tillegg er det møteplass for ansatte og kunder.

Se vår egen brosjyre for bruk av blomster og grønt i fotograferingen her. I brosjyren viser vi hvordan blomster blir anvendt til nyfødtfotografering og fotografering av gravide.

Som vi fortalte i et innlegg på bloggen i fjor dyrker vi også urter som brukes til grillen i lunsjen og til forfriskninger til våre kunder. Vi har stadig nye ideer for bruk av hagen til fotografering i vår lille familiebedrift.

Se bilder av Caroline Berg Eriksens tatt i vår hage her, med hennes egen mann som fotograf. Bildene ble tatt under et besøk de hadde i vårt studio.

Det går med flere timer i hagen hver helg og hele familien har vært med å arbeidet nå i våres. Vi har drevet med beskjæring av trær og nye planter er satt ut. Mer kommer på plass når vi er sikre på at frosten forsvinner. Vi raker løv, feier og hagemøbler er satt ut. Denne helgen har vi rengjort terrassen og vi har utført noen reparasjoner.

I videoen i denne bloggposten kan du se noe av hagen fra ulike årstider. Vi har flere seksjoner og nivåer på hagen, samt en del som er vår private hage.

Det tar gjerne litt tid å få ting som man ønsker når man arbeider i en hage. Som nevnt kommer stadig nye ideer, som for eksempel slyng-rosene som vi har plantet ved den ene portalen vår. Rosene skal få gro slik at de danner en krans rundt og over hele portalen – men det tar sin tid fordi planene gror i sitt eget tempo.

På regnværsdager kan vi nå stå inne i vårt verksted å gjøre reparasjoner av ting som må utbedres. Som du ser av bildene under har vi fikset glasset på noen lykter som bokstavelig talt har fått hard medvind i vinter. Nytt glass er skjært til og byttet fremfor å kjøpe ny lykt.

Som du ser av bildene har vi også gravert inn vår logo på lykten. Små detaljer som gjør det lille ekstra. Vi kjøpte graveringsutstyr for to år siden og sønn i huset, Martin, er stødig på hånden. Gravering er noe vi også kan gjøre på glassplater hvor vi har bilder. Det kan for eksempel være ornament eller monogram til bryllupsalbum.

Les også vår sak om ekte eller uekte blomster til fotografering her.

Vi ønsker alle en riktig fin påske!

I videoen kan du se hagen vår fra litt forskjellige årstider.

Vi har et lite lager med glass, det blir normalt anvendt i glass til rammer. Kjekt å ha når man også trenger nytt glass til våre ute-lykter. (t.v.) Først skisserer vi med tusj. (t.h) Vi anvender en glass-skjærer fra Clas Olson (99 kr) som vi skjærer et riss i glasset med. Deretter er det bare å bryte av glasset.

Det er ikke mer enn et riss i glasset som skal til. Etterpå er det bare å bryte av glasset som brister i risset. Det lønner seg å legge skjæreren mot en linjal. Det er faktisk ganske enkelt!

Etter vask i dusjen (t.h) får lykten gravert inn vår logo i glasset (t.v). Det er Martin som er stødig på hånden og som liker å arbeide med de grafiske elementene i vår familiebedrift. Vi graverer også monogram på glass til album.

I kveld kunne vi tenne lys i lykten vår. Ekstra artig med vår logo gravert inn i glasset.

I kveld kunne vi tenne lys i lykten som står utenfor studio. Ekstra artig med vår logo gravert inn i glasset.

    Menu