8 Gode tips til gravidfotograferingen

Skjermbilde 2014-06-08 kl. 21.07.201) Hva liker du, – og hva er du komfortabel med?

Gravidfoto kan tas på mange måter. Ikke bare “stilen” på bildene kan gjøres på mange måter, men valg som innendørs, utendørs, påkledd, naken, avkledd men tildekket osv – er ting du bør tenke over. Hva liker du? Og ikke minst: hva er du komfortabel med. Søk gjerne på nettet etter inspirasjon (ord som gravidfoto, gravidfotografering, gravidfotograf). Finner du bilder du liker, så legg merke til bekledning, lokasjon osv – og spør gjerne fotografen om råd i forkant. Av og til er det også muliget for å sende bildeideer til fotografen (det er variert praksis hos fotografer). Kanskje fotografen har noen ideer, dersom du er åpen for det. De fleste syntes det er lettere å kaste klærne for kvinnelige fotografer enn manlige – så hvis du vet at du er av den blyge typen, er nok en kvinnelig fotograf det mest komfortable for deg.

Skjermbilde 2014-06-08 kl. 21.06.59

2)Hva kan fotografen tilby deg?

Finn en fotograf nær deg som har erfaring med gravidfoto. Det samme gjelder all type fotografering. Mange fotografer har sjangre de spesialiserer seg på, og har derfor mer erfaring innen feltet.  Selv om det er en i familien som kanskje er litt handy med speilrefleks, – betyr det ikke at personen er flink med å veilede og finne stillinger som er flatterende for en gravidkropp. En god fotograf skal kunne klare å fremheve dine beste sider/trekk og ikke minst : kunne tilby deg gode produkter i etterkant. Det holder ikke med flotte gravidbilder av deg hvis ikke de blir presentert ordentlig med riktig fargegjengivelse, kapp og printkvalitet. Vi i Haslien fotografene praktiserer godt håndverk innen fotografi og leverer produkter fra A-Å, derfor er vi også så heldige at vi har kunder som kommer fra Oslo og andre sider av landet. Vi alle kan relatere oss med hvor kos det er å dra frem bildealbumet eller ha noen nydelige gravidfoto på vegg i gang, stue eller soverom:) Et annet viktig moment er også at en profesjonell fotograf har gode backup-rutiner slik at bildene ikke går tapt dersom noen uhell skal være ute med dine foto. Sjekk derfor hva fotografen kan tilby deg i etterkant før du bestiller time.Skjermbilde 2014-06-08 kl. 21.08.21

3) Når bør bildene tas?

Bildene bør tas når magen er på sitt “største”, men innenfor sikre marginer. Vi alle vet at bebiser kan melde sin ankomst før termin, så pass på å forevige magen før den er saga blott. Vi bruker å si at man kan ta gravidfoto når man er mellom 7-8 mnd, og helst innen 4 uker før termin. Dersom du er en av de som har bestemt deg for å ta gravidfoto i siste liten, fortvil ikke – det kan hende fotografen har noen ledige timer i kalenderen innimellom annet. Vi i Haslien fotografene har spesialisert oss på gravidfoto blandt annet, og har derfor satt av noen tider i kalenderen her og der, for de som ringer i siste liten å skal ha fotografering 🙂 Skjermbilde 2014-06-08 kl. 21.09.53

4) Bekledning

Naken: Om det er helt avkledd bør man tenke på at man unngår klær som lager strammemerker på kroppen. Vi gravide har mye vann i kroppen, og strammemerker sitter leeeeenge… Kom derfor i løstsittende tøy til fotografen. Barbering gjør man som man selv ønsker, og selv om skrittet blir skjult på bildene – kan det ofte hende at hår stikker litt ut (derfor kan det være en ide å bare trimme håret).

Klær: Dersom du går for klær er det viktig å tenke på at du unngår lag på lag med klær – da magen kan bli skjult. Det er fint å vise litt hud, og gå for klær som fremhever formen på magen din. Pass på at plaggene matcher hverandre, slik at du brått ikke ender opp med et lyst antrekk og brått en sjokkgrønn topp som stjeler all oppmerksomhet. Unngå klær med masse skrift og logo på da det ofte roter til på bilder. Om det er flere som skal være med , f.eks søsken eller far – pass på at dere matcher i klesveien. Så kan man gjerne ta med flere forskjellige outfit og bytte på.

Undertøy: Gå for undertøy-sett som er pent! La det super-behaglige, utvaskede bli liggende hjemme i skuffen 🙂 Når det kommer til underdel er det fint å gå for truse eller hipser, da g-streng ofte kan gjøre at det blir “for mye rumpe”. Blonder og rysjer på undertøyet er veldig fint, og ta gjerne med en kinomo eller søtt natt-tøy sett dersom du har.

gravid-blogg-haslien-gravidfoto-baby-gender-reveal-itsa-jeanett-haslien-035) Sminke, hud og hår

– Pass på å vann kroppen din dagene i forveien av fotograferingen. Dersom du drikker ekstra vann, får man fin glød i huden og unngår tørre partier. Du fukter rett og slett huden innenfra og får en fin glød i huden.

– Unngå soling med mindre man tørr å sole seg i nettoen, – dette fordi da slipper man solskiller på kroppen. Smør deg gjerne inn i en svak selvbruning krem dagen i forveien (om du har erfaring med det), slik at du får den lille ekstra gløden. Ellers kan det være lurt å smøre kroppen med en fuktighetsgivende krem – for de som dropper selvbruningen.

– Siden hendene er mye i fokus; tenk litt på neglstellet (og evt tånegler).

– Hår som er fyldig er alltid fint på bildene. Unn deg det lille ekstra når det kommer til håret ved å gjøre litt stas på det. Sett det gjerne opp, krøll det eller lignende – slik at du unngår hverdagslooken 🙂

– Sminke: ta på deg litt ekstra sminke enn normalt – da mye forsvinner med blits-lyset. Unngå mye shimmerprodukter i ansiktet, da man ofte kan se litt svett ut. Sett gjerne på deg løsvipper for å få det lille ekstra, men da i moderat mengde for å unngå at det ser falskt ut. Min personlige favoritt er punktvipper fra Depend.

gravidfoto-gravid-blogg-2014

6) Hjelp, pappa vil ikke være med på bildene.

Vi fotografer vet at de pappaer ikke har såå stort behov for å være med på bildene, føler DE… Men det er utrolig kost å ha med pappa på bildene, -og med de riktige argumentene får du han mest sannsynligvis med. Det handler om å sette det største kravet først ( å være med på hele fotograferingen), for å så inngå kompromiss der dere møtes på halveien 😉 Det har jeg erfart funker iallefall.. hehe! Å vise frem bilder med far i, er kos å se tilbake på for barnet. Det er godt å kunne se at det var to stk som gledet seg, var fulle av forventning og sammen var et team. Dersom pappa er foto-sky er en god trøst å nevne at han KUN skal være med på noen få bilder. Da bruker det å være greit. Flesteparten tar vi jo av den gravide. Også er det jo vi fotografer som guider pappa hva han skal gjøre, og hvordan han skal stå. Så han skal slippe å beskymre seg for å tenke på positurer. Er det fremdeles helt uaktuelt for pappa å være med, kan den siste løsningen være å si “hva med BARE dine hender på magen?”. Det har vi aldri opplevd et nei til 🙂 Selv om det blir kun noen bilder med pappa sin hånd på magen din, – er det uansett en fin måte å vise barnet i senere tid for at pappa bidro han og var med.. bare på sin måte!

Skjermbilde 2014-06-08 kl. 21.11.087) Hva annet å ta med?

Ta gjerne med deg noe rekvisita slik som ultralydbilde, vimpel, navneskilt, barneklær, barnesko, kosebamse, babysmykke eller noe annet som vil bety noe for deg/babyen. Vi bruker gjerne dette på noen bilder. Dersom du skal ta nyfødtbilder er det jo litt gøy å først kunne forevige f.eks en forventningsfull mamma med et babyplagg, – så forevige babyen ikledd dette på nyfødtfotografering. Bare et lite tips.

Du må gjerne også ta med deg noen florlette sjal, accessories(smykke,øredobber/armbånd o.l.) og hårpynt til deg selv.

magebilde-fotograf-pris8) Det lille ekstra

Husk at selvtillitten og komforten starter innenfra. Det flotteste du kan bære er et smil og en god utstråling. Dersom det er mulig så bruk gjerne litt tid på å føle deg vel før fotograferingen. Ta et bad, manikyr, hør på en godlåt, lakker neglene og generelt gjør for å kunne slappe av, puste litt ut – og få nok positiv energi til fotograferingen.

Vi i Haslien fotografene har ingått samarbeid med forskjellige stylister. For de som ønsker å booke en som kan gjøre sminke/hår i forkant av fotograferingen – er dette mulig. Prisene varierer ut fra hva du ønsker. Kontaktinformasjon til diverse stylister sender vi til de som booker oss, så kan du selv avgjøre hva du ønsker av stylingpakker.

Husk at alt ovenfor kun er tips, og det er du som bestemmer hva som er riktig for deg. Det er viktig at du skal kunne sitte igjen med et resultat du føler er deg, og som du stolt kan vise frem og se tilbake på med glede i etterkant. Du må gjerne ta en titt på vår egen hjemmeside dedikert for kun gravidfoto, – der vil du finne et hundretalls bilder til inspirasjon. www.GRAVIDFOTO.noSkjermbilde 2014-06-08 kl. 21.09.35

Alle fotografiene er fra vår gravidside – www.gravidfoto.no ! På hjemmesiden for gravide ligger det hundrevis av bilder til inspirasjon. For vår fullstendig prisliste kan du klikke deg inn på priser på vår hovedside www.HASLIEN.no

One thought on “8 Gode tips til gravidfotograferingen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *