fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Bryllup

Se tekst under video.

HVORFOR VELGE HASLIEN FOTOGRAFENE?

Hos Haslien Fotografene får du ikke bare digitale filer på en minnepenn – men også kvalitetsprodukter som skal følge deg gjennom hele livet.

Hos Haslien Fotografene har vi holder vi i hevd det tradisjonsrike håndverket som har fulgt fotograffaget i over 150 år. Det ligger nemlig like mye kompetanse i prosessen med tilpassing av gode produkter etter en fotografering som det ligger i selve fotograferingen. Bilder skal beskjæres, justeres og komponeres – dette er en krevende og kreativ prosess.

Bryllupsfotograf Haslien

Detaljbilder hører selvsagt med i en bryllupsfotograferingen, ringer, bukett, hårpynt, detaljer på kjolen, slips, sko, smykker osv.

Her handler det i tillegg om at papirbildene skal ha en teknisk kvalitet som holder i mange år. Det er fascinerende å kikke i album som er over 100 år gammelt hvor bildene fortsatt holder nesten like høy kvalitet som da de ble fotografert. Årsaken til at bildene fortsatt holder seg godt, er at de ble produsert på kvalitetsmateriale og at fotografen hadde en kyndig håndtering i fremstilling av bildene.

LES OGSÅ: Beste fotograf i Østfold flere år på rad

Hos Haslien Fotografene legger vi mye vekt på å anvende kvalitet i behandling av bilder. Vi er sertifisert med Digigraphy som er et kvalitetsstempel fra Epson som sikrer deg denne kvaliteten. (Les mer om det her) Vi anvender aldri JPEG-bilder i produksjonen. Vår Visjon er å være blandt de beste i Norge på denne helheten.

Hos oss kan du også få hjelp med grafisk materiale til selve bryllupet. Vår grafiker utarbeider dette i samarbeid med deg. Les mer om dette på Haslien Grafisk.

OM FOTOGRFAFERINGEN

Hos Haslien Fotografene legger vi mer vekt på brudeparet enn alt det som skjer rundt brudeparet. Derfor legger vi opp til kortere fotograferinger fremfor heldagsfotograferinger. Vi faset ut heldagsfotografering fra vårt tilbud i 2015. Vårt hovedfokus ligger på brudeparet og deres kjærlighet til hverandre.

Vi kan bli med til kirken for å fotografere vielsesermonien og vi kan ta bilder under starten av bryllupsfesten, men vår hovedprioritering ligger altså hos brudeparet og i selve bryllupsfotograferingen. Et tips er at dere velger en annen fotograf som kan hjelpe dere med bilder fra bryllupsfesten, så kan vi stå for selve bryllupsbildene. Mange velger også en videofotograf som følger brudeparet dagen gjennom. 

Det blir som regel flere hundre bilder å velge mellom etter vår bryllupsfotografering. Disse får du se i en visningstime hos oss en tid etter fotograferingen.

SAMMENLIGN MED ANDRE

Du får gjerne avlegge oss et besøk for å kikke på våre produkter og for å stille spørsmål. (Avtal tid med oss her.) På den måten kan du bedre jamføre kvalitet på bilder og produkter med hva andre fotografer kan tilby. Vi fotografer liker å bli sammenlignet, det ligger i vår identitet å bli målt på hva vi gjør, derfor skal du sammenligne oss med andre fotografer.

På en annen side må du huske at det å finne en fotograf ikke bare handler om pris. Det handler faktisk også om kvaliteten på det fotografen klarer å prestere og hva du sitter igjen med av produkter. Det finnes dessverre ingen lettvinte løsninger for å nå gode resultater – derfor legger vi også ned mye arbeid i hele arbeidsprosessen fra planlegging, til fotografering til produktutvikling.

Haslien Fotografene er medlem i Norges Fotografforbund som er Norges største forbund for profesjonelle fotografer.  Vi er premiert en rekke ganger for våre bryllupsfoto.

SPØRSMÅL OG SVAR FORTSETTER UNDER BILDET!

Vi fikk pris for våre bryllupsbilder i 2009, 2011 og 2012. Her med Inforgafikprisen i 2012 for bildet med høyest poengsum.

Vi er blitt tildelt ulike priser for våre bryllupsbilder i 2009, 2011, 2012, 2013, 2014 og 2015. Her med statuetten Infografikkprisen 2012. Prisen gis for det bildet som oppnår høyest poengsum.

SPØRSMÅL OG SVAR:

 • -Vi ønsker bilder som ikke virker oppstilt. Tar dere slike bilder?

Husk at regisserte bilder i en bryllupsfotografering ikke nødvendigvis er ensbetydende med at bildene virker oppstilt. ( Les mer i linken) Vi arbeider med at bildene ikke skal virke oppstilte.

 • -Følger det med noe i prisen når man betaler for selve fotograferingen?

– En til to planleggingstimer i forkant av bryllupet og en visningstime i etterkant. I planleggingstimen i forkant blir vi litt kjent med hverandre og finner ut hva slags bilder som ønskes. Her planlegges også hvor det skal fotograferes og hvem som skal være med, samt andre detaljer. Fra og med 2016 vil digitale kopier av bildene utvalgt til album, takkekort, veggbilde mm følge med på en minnepenn. De er i lav oppløsning og klargjort til fri fremvisning på nett.

LES OGSÅ: Hva skjer i en visningstime?

 • – Hvorfor tar dere ikke lenger heldagsfotografering?

– Fra 2015 har vi faset ut dette i vårt tilbud fordi vi heller ønsker å prioritere tiden på brudeparet – ikke festlokale, borddekning, talere osv. Vi ønsker settinger der man jobber maksimalt for å få frem følelsene mellom brudeparet uten forstyrrende elementer. Selvsagt med forlovere og brudepiker. Og kanskje familie. Et tips er å engasjer en annen fotograf eller en som filmer til å forevige festen og eventuelt forberedelser. Fra den type fotografering er det også normalt at man får digitale høyoppløselige filer slik at du kan printe og lime selv i et uhøytidelig album.

 • – Kan dere hjelpe oss med et budsjett for hva det totalt vil koste å foreta bryllupsfotografering og produkter?

– Vi kan godt hjelpe dere med å lage et budsjett. Da trenger vi vite hva dere ønsker av bildeprodukter i etterkant av en fotografering. Eksempelvis hvilket album, type papir, hvor store bildene skal være, skal man ha takkekort, type rammer, skal bildene lamineres? For å vise dere de fantastiske mulighetene som ligger i presentasjon av fotografiene kan dere avtale en uforpliktende time med oss før dere bestemmer dere for fotograf. Ut fra dette kan vi lage et budsjett. Så kan dere sammenligne våre fotografier, priser og produkter med hva dere får hos andre fotografer. Henvend deg til oss for å avtale en time i studio her.

 • – Leverer dere digitale filer fra bryllupsfotograferingen?

– Ja, du får gratis digitale filer av alle bilder som først er kjøpt på papir. Disse er tilpasset nettbruk og ikke egnet til selvprint. Vi forbeholder oss retten til å kvalitetssikrer alle våre bilder. Les hvorfor her.

Ved reportasjefoto (forberedelser og i kirken) er bildene inkludert i prisen på minnepenn. Disse bildene er ikke så krevende og får en lett etterbehandling. De leveres uten noen ekstrakostnad i 72 dpi uten vår logo.

 • -Kan vi se flere bryllupsfoto som du har tatt?

– Ja, vi har en egen side som er egnet til bare bryllup. Her finner du mange bryllupsbilder som vi har tatt. Adressen er: www.bryllupsfotograf-marion.no.

 • – Jobber dere utenfor Sarpsborg?

– Vi fotograferer i hele Østfold, hovedsakelig Sarpsborg, Fredrikstad og Moss i bryllupssesongen. Noen ganger lar vi oss friste til å reise ut av fylket, men det blir helst utenfor bryllupssesongen (mai-oktober). Et lite lokationstillegg kommer da i tillegg på prisen når vi reiser ut på lokasjon.

 • – Fotograferer man i studio eller ute?

– Det er dere selv som avgjør dette. Vi arbeider med transportabelt lysutstyr som gjør at vi nærmest flytter studio utendørs. Vil du se hvordan vi arbeider med lys under bryllupsfotografering kan du se dette her.

 • – Hva gjør man om det blir regnvær?

– Holder dere til i Sarpsborg er det bare å reise til vårt studio. Dersom det er lenger avstand, finner vi sammen et egnet lokale i forkant. Det kan være der dere holder bryllupsfesten eller et lokale dere har tilgang på. Vi har transportabelt studioutstyr som kan settes opp. Lokalitetene må vi selvsagt ha avklart i god tid før bryllupet, men avgjørelsen om vi tar foto inne eller ute avgjør vi samme dag som vielse.

 • – Får man alle bildene med i prisen for fotografering?

– Nei, selve fotograferingen som gjøres på bryllupsdagen, samt etterarbeidet vi har med klargjøring av bilder er det dere betaler for. En visningstime er også inkludert i prisen. Det er ut fra prøvebildene dere får fremvist i en visningstime  dere velger de bildene og produktene som passer dere best.

 • – Hvilke betalingsbetingelser gjelder?

– Man betaler et lite depositum når dere booker oss til bryllupsfotograferingen. Det fungerer som en reservasjon av dagen. Dette beløpet trekkes fra på fakturaen dere får etter fotograferingen. Alt av bilder , takkekort, album osv. betales kontant ved avlevering eller forhåndsbetales ved postsending.

——————

– Har du spørsmål er det bare å ta kontakt. Ellers anbefaler jeg å se vår side for bryllupsfoto.

På disse linkene kan du finne noen priser på mine album og på takkekort her. Dette er imidlertid et lite utvalg.

Et lite tips til slutt! – Aktfototo og boudoir er en populær morgengave fra henne til mannen. Les mer om dette her.