Bryllupsfotograf med kjendispressen på slep

I helgen fotograferte vi brudeparet John Arne Riise og Louise Angelica. To vakre mennesker som har lovet hverandre troskap. Nå har de reist på bryllupsreise for å dyrke kjærligheten.

Vi er både smigret og glade for at brudeparet selv valgte oss som bryllupsfotografer. Vi har båret på denne hemmeligheten fra før offentligheten fikk vite om bryllupsplanene. Torsdag sist uke røpet vi på Facebook hemmeligheten om at vi er deres bryllupsfotograf.

At det skulle bli bryllupsfotografering med hele medie-Norge på slep var vi ikke forberedt på da vi takket ja til jobben. Vi er vel kanskje en av Norges minst fotballinteresserte familier, så vi hadde nok ikke sett for oss at det skulle bli så mye oppstyr i media rundt en fotballspiller som gifter seg.

Se våre bryllupsfoto her.

Når hovedstadspressen begynte å skrive om bryllupet gikk det opp for oss at det vil bli mye fokus rundt paret i media. Etter hvert meldte også et spillselskap sin interesse for bryllupet som sponsor. Selv har vi hele veien forholdt oss til brudeparet som har gjort avtale med oss. I tillegg har mye av det praktiske gått gjennom bryllupsplanleggerne Glenne Wedding som har gjort en meget god og profesjonell jobb.

Men hvordan skal man forholde seg til alt oppstyret rundt et slikt oppdrag? Vel, vi har forsøkt hele veien å behandle paret som et hvilket som helst annet par som gifter seg. Hos oss er det alltid obligatorisk med samtaletime i forkant av bryllupet og en visningstime i etterkant. I visningstimen velges foto til album, takkekort og veggbilder.

Les mer om visningstimen her.

Men samtidig som vi har forsøkt å behandle brudeparet som et hvilket som helst annet par, har vi også måtte forholde oss til deres kjendisstatus. Som at man får henvendelse fra presse som vil ha opplysninger om brudeparet. Her er man selvsagt restriktiv i forhold til hva man svarer.

I dag ringte det en journalist som ville vite om Haslien Fotografene har sponset brudeparet med fotograferingen. Det var fristende å svare «takk for at du har så store tanker om oss», men nei, her er det hverken rabatter eller sponsing. Vi i Haslien Fotografene er ikke helt der enda at vi kan sponse en bryllupsfotografering av dette kaliber 🙂

Jeg har selv arbeidet i pressen, blant annet som mangeårig medlem i Stortingets presselosje, og var her en del av «presseflokken» som jakter gode bilder. Litt spesielt var det derfor denne gang å stå sammen med brudeparet i blitsregnet. Det kjennes litt ubehagelig selv om det er brudeparet pressen retter sitt fokus på.

Det er nærmest umulig å ikke bli «linselus» der man svinser mellom brudeparet og pressen. En liten tabbe og man vil bli fanget av et kamera til en pressefotograf… tenk om man var uheldig og snublet bort i bruden i alt oppstyret…

Pressen oppførte seg bra både i forhold til brudeparet og oss som arbeidet med brudeparet. Kanskje ble noe av brodden til «kiv» tatt bort fordi brudeparet valgte en åpen linje i forhold til presse? Pressen fikk ta sine bilder og gjort sine intervjuer.

I ettertid puster vi lettet ut over at det meste gikk som planlagt og vi er selvsagt utrolig takknemlige for at vi fikk oppdraget. Vi er også veldig fornøyd med samarbeidet med Glenne Wedding som har lagt ned mye arbeid i det organisatoriske. Vi anbefaler de videre til andre som planlegger bryllup. De kan oppsummeres slik: Jenter med stil og klasse uten snobbe-faktor.

Vi opplevde også å bli kjent med et fantastisk brudepar. Louise har vi fotografert tidligere, så hun kjenner vi litt fra før. John Arne var et nytt hyggelig bekjentskap. Nå gleder vi oss til å få de på visningstime.

Så får vi håpe brudeparet nå får en privat kjærlighetsreise uten nysgjerrig presse på slep. Brudeparet fortjener å få tid til hverandre før hverdagen igjen melder seg for dem begge.

Med tiden vil vi vise flere bryllupsfoto av brudeparet Riise på vår nettside for bryllupsfoto. Hos Haslien Fotografene publiserer vi imidlertid aldri foto uten samtykke fra de vi fotograferer – noe vi altså har fått av brudeparet Riise som har valgt en åpen linje både i forhold til presse og foto.

NB! Vi legger ikke lenger automatisk ut alle innlegg på Facebook – så skal du holde deg oppdatert lønner det seg å følge med på vår fotoblogg på www.haslien.no

Kjendispressen var på plass  i bryllupet til John Arne iise og Louise Angelica.

Kjendispressen var på plass i bryllupet til John Arne Riise og Louise Angelica.

    Menu