fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Bryllupsfotografering som «Top-model»

I vinter har vi faktisk gjennomført langt flere bryllupsfotograferinger enn det som er normalt for denne årstiden. Hva som er årsaken til oppsvinget i er ikke så godt å si noe om – kanskje det er flere som velger å gifte seg vinterstid?

Normalt starter bryllupssesongen i april/mai og avtar i oktober, men i år har det vært god pågang også gjennom vinteren. I sommer har vi for øvrig også en bedre dekning enn i fjor.

Hos Haslien Fotografene er vi to fotografer, det betyr at vi kan ha opptil flere brudepar på en og samme dag, så sant vi ikke har heldagsfotografering. I år vil vi også i de fleste fotograferingene være tre personer som jobber mot hvert brudepar.

Se våre premierte bryllupsfoto her.

Normalt har våre bryllupsfotograferinger bestått av en person som fotograferer, mens en har arbeidet som “lys-mester”. “Lys-mester” sin oppgave er å styre reflektor/diffusere og lamper. I år vil vi også ha med en «andre-fotograf». Denne fotografens oppgave er å sørge for detaljbilder.

Når vi er ute på bryllupsfotografering har vi ikke bare et kamera rundt halsen, vi arbeider nærmest som et team rundt en «Top-model». I en tidligere sak vi har publisert her på nettet, kan du se hvordan vi arbeider med lys under opptak av bryllupsfoto.

Når vi nå satser mer ressurser på bryllupsfotograferingen, er det fordi vi ser behovet for et enda større utvalg foto til bryllupsalbumene som produseres i ettertid. Mange av de som anvender oss som bryllupsfotografer velger store panoramaalbum. Her er det viktig å få inn stor variasjon bilder med følelser og detaljer. 

Haslien Fotografene har gjort det til et varemerke å levere produkter – derfor har vi som målsetning å utvikle produktene våre enda mer (Produkter = Album og forstørrelser). Vi har allerede styrket staben vår i produksjonen og vil i tiden fremover gjøre nye fremstøt her. Følg med på bloggen vår så vil vi røpe mer… 🙂

Ikke bare skal bruden føle seg som en prinsesse eller «Top-model» når de blir fotografert på sin store dag, man skal også være sikker på at man får gode produkter i etterkant.

Det ligger mye kompetanse og arbeid bak produksjonen av gode album. Det kan sammenlignes med mesterkokkens ferdigheter: En mesterkokk klarer å få frem det helt spesielle med gode råvarer – men råvarene i seg selv er ikke tilstrekkelig for et delikat resultat.

Derfor er vårt råd til alle som “jakter” fotograf: Sørg for å få smaksprøver fra fotografen. Be om å få se noe av fotografens produkter på lik linje med hvordan du prøvesmaker maten til bryllupet. Ikke nøy deg med en blankpolert nettside med enkeltbilder.

Det er mange dyktige bryllupsfotografer i Norge, flere av dem finner du blant annet her på nettsiden til hos Norges Fotografforbund.

Går du med bryllupsplaner og bor i Sarpsborg, Fredrikstad eller Moss….eller andre Østfold-byer, så kom gjerne innom vårt fotostudio for å ta våre produkter i øyensyn – sørg bare for å avtale tid i forkant.

Hos Haslien Fotografene får du for øvrig alltid en samtaletime før bryllupet hvor vi planlegger fotograferingen. Etter bryllupet blir du innkalt til en visningstime hvor vi sammen arbeider for å finne frem til gode produkter.

Les mer om vår bryllupsfotografering her.

Se også våre foto på nett før du velger bryllupsfotograf.

Bildene vi har publisert i dag er av tidligere Top-model deltaker Eirin og hennes venn Nikola som stilte opp som modeller for oss i sommer.

bryllupsfoto_06

bryllupsfoto_01bryllupsfoto_02bryllupsfoto_03bryllupsfoto_04bryllupsfoto_05bryllupsfoto_07bryllupsfoto_08bryllupsfoto_09bryllupsfoto_10