Design og interiørmesse i Stockholm

Når jeg skriver dette innlegget befinner jeg meg i Stockholm sammen med Martin som jobber med design hos Haslien Fotografene. I Stockholm deltar vi på interiørmessen Formex. Dette er Nordens største messe for interiørbransjen, en messe som har besøk fra hele verden både av innkjøpere og utstillere. Messen avsluttes i dag fredag.

Vår intensjon med besøket er tredelt. Vi er her for å få inspirasjon og finne ting vi kan anvende i studio, men også for å skape kontakter innenfor design og interiør. Besøket har vært over all forventning og vi kommer til å dele mer når vi er tilbake i Norge.

Selv om vi er fotografer, så ser vi på oss selv som en del av interiørbransjen. Vi er både kunstneren som tar bilder, men også håndverkeren som hjelper folk med å lage gode produkt som passer i deres hjem. Derfor må vi som studiofotografer søke kunnskap om interiør og trender.

Det koster tross alt en del å gå til profesjonell fotograf og da ønsker vi at våre kunder skal sitte igjen med best mulig produkt som kler hjemmet. I samarbeid med våre kunder søker vi å finne spennende måter å presentere deres bilder på. På lik linje med at noen går til innkjøp av en stor lampe som «tar rommet», kan det like godt være fotografiet som «tar rommet».

Det handler like mye om presentasjon som det handler om selve motivet. Det er ikke alltid slik at det er bildet alene som gir en “wow-effekt”, men bildet skal jobbe sammen med presentasjonen. Som vi har skrevet tidligere kan man bare med hjelp av riktig ramme og passe-partout tilføre bildet elementer som beriker fotografiet.

Det kan også dreie seg om fargevalg som passer kundens hjem. Har man varme fargetoner hjemme, så forsøker vi å tilføre varme toner i bildene under fotografering eller i etterarbeidet. Har man en minimalistisk stil hjemme vil kanskje bildene stå seg best uten ramme.

Som nevnt vil vi dele mer fra messen når vi er tilbake i Norge. Nå skal vi reise ut med venner for å spise middag her i Stockholm. ?

Vi kommer også til å dele mer til dere som er studiofotografer og som abonnerer på våre nyhetsbrev når vi er tilbake i Norge.

Jeg ønsker deg en riktig god helg!

    Menu