fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Dette har vi ventet på lenge

Hos Haslien Fotografene har vi gjort det til et varemerke å satse på produkter etter en fotografering. Vi legger derfor ned mye arbeid i kompetanseheving og produktutvikling. Men frem til i dag har vi hatt en stor utfordring: Vi har hatt for liten plass til å boltre oss på.

Nå har vi endelig fått en løsning på dette. Det skjer ved at produksjon av print, innramming og album flyttes inn i et nabolokale som ligger nesten vegg i vegg med studio. Kontor og studio blir fortsatt i samme lokale som i dag, mens dagens verksted blir lager for fotoprops.

I nabolokalet som er på 55m2 skal det settes opp et stort skjærebord. Vi får luftkompressor som sørger for luft til maskiner. I tillegg vil vi ha mulighet til å få flere produkter på lager. Et skikkelig verksted med boltreplass.

Her skal vi også utvide med flere kontorplasser da vi ser behovet for flere medarbeidere. Vi har ambisjoner om å ta produktutviklingen til nye høyder. Derfor ser vi behovet for å øke bemanningen på produksjonssiden.

Når vi snakker om produkter, så handler det om alt fra enkle forstørrelser til ulike typer album og et hav av muligheter for innramming. I mer enn hundre og femti år har dette vært en helt naturlig del av en fotografs håndverk. I møte med det vår digitale tidsalder var det mange som trodde at fotografen kun skulle stå for bildeopptak og noe retusj – men slik har det ikke blitt selv om det er noen unntak.

For de som driver fotovirksomhet innenfor reklame og presse, er leveranse av digitale filer den største selvfølge. Men som studiofotograf er det helt andre premisser som ligger til grunn; her er selve produksjonsbiten en del av juvelen.

I både reklame og presse sitter fagfolk å videreutvikler fotografi-produktet. Hos en studiofotograf er det fotografen som er den profesjonelle videreutvikleren av produktet. Her handler det blant annet om snitting, tilpassing av passpartout og fremstilling av foto på ulike typer fotopapir.

Gjett om vi gleder oss til å få enda mer fokus på dette i vårt nye verksted!

Monteringsverksted. Noe gipsing gjenstår før vi skal i gang med sparkling og maling. Er skal vi boltre oss med produksjon.

Nytt monteringsverksted. Noe gipsing gjenstår før vi skal i gang med sparkling og maling. Vi merker en stor etterspørselv av produkter etter en fotografering, og her skal vi boltre oss med denne produksjonen. Vi regner med å være på plass tidlig i mars.