fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Digigraphie – et kvalitetsstempel fra Epson

Haslien Fotografene er nå samarbeidspartner til Epson gjennom Digigraphie™. Digigraphie er et kvalitetsstempel som Epson gir de som etterkommer strenge krav til fotoprint.

Print av foto byr på mange utfordringer , spesielt i forhold til gjengivelse av fotografiet slik fotografen har tiltenkt fotoet. For å sikre denne kvaliteten legger profesjonelle fotografer stor vekt på å printe foto selv i eget hus.

Vi ønsker å vise våre kunder at Haslien Fotografene strekker seg langt i forhold til nettopp å formidle kvalitet. Med Epsons Digigraphie™ har vi fått et synlig stempel som viser at vi her snakker om god teknisk kvalitet på fotoprint – i tillegg til at vi følger de etiske retningslinjer for sertifisering av kunstfoto. Det er på våre kunstfoto vi vil anvende stemplet Digigraphie sammen med fotografens signatur og sertifikat.

Digigraphie kan påføres enten som preg eller stempel på fotoprint med fotografens navn.

Digigraphie kan påføres enten som preg eller stempel på fotoprint med fotografens navn.

Gjennom dette vil vi løfte kunstfotografiet til et høyere nivå. Vi vil sette strenge krav til hvilke fotografier som blir signert og stemplet med Digigraphie™. I prinsipp kan alle fotokategorier falle inn under vår folder av kunstfoto. Men det er spesielt innenfor akt og boudoirfotografering vi ser et stort potensial for Digigraphie™.

Det begrunner vi slik:

  • Denne type fotografering foregår helt og holdent på fotografens premisser. Fotografen bestemmer alle positurer og instruerer mye underveis i fotograferingen.
  • Her jobber vi under krevende lysforhold og fotografiene preges i stor grad av fotografens særegenhet.
  • Dette er en type foto som egner seg godt på en matt papirtype (“Fine art”-papir som anvendes til fotokunst.).
  • Det er krevende å få gode print fra slike fotograferinger. Små nyanser gjør stor forskjell i ferdig produkt. Dermed stilles det svært høye krav til print av slike fotografier og fotografen må holde i hele prosessen frem til ferdig produkt.

Det er ingen automatikk i at fotografiene fra slike fotograferinger blir signert og stemplet med Digigraphie™. Det er helt og holdent fotografen som avgjør om fotografiet løftes inn i vår kunstfolder og påføres signatur og preget med Digigraphie™ (Se fotoeksempel til høyre.)

Vi har også et sterkt ønske om at våre kunstfotografier skal være allment tilgjengelig. Altså at fotografiet kan selges i et forhåndsbestemt opplag på det åpne markedet. Dermed må den/de som fotograferes samtykke i at bildet blir tilgjenglig for allmennheten. Det er selvsagt en frivillig sak om man vil samtykke til publisering, men uten tilgjenglighet vil ikke signatur og stempel påføres.

Stemplet i seg selv gjør ikke et fotografi til et kunstverk. Men sammen med Digigraphie™ stempel, fotografens signatur og nummerering legges grunnlaget for en seriøs ramme for salg av kunstfoto. Med  Digigraphie™ har vi med andre ord fått ordnede forhold rundt fremtidige kunstsalg.

Vi gleder oss over at Epson Digigraphie™ vil komme alle våre kunder til gode, da all produksjon hos oss faller under de strenge kravene til fotoprint. Haslien Fotografene må regelmessig innrapportere printkvalitet til Epson.

Epson er i dag verdensledende på fotoprint og vi har en av deres storformatskrivere i daglig bruk.

Gjennom samarbeidet med Epson gis det en garanti om å gjengi et fotografi som er holdbart gjennom mange år og som dermed bevarer sin kvalitet, særpreg og originalitet. Epsons Digigraphie™ baserer seg på en digital printerteknologi som garanterer en holdbarhet på fargene i 60- 200 år. (Les mer om Epsons Digigraphie™ her.)

Teksten på denne siden er forfattet av Haslien Fotografene. Vi minner derfor om at teksten er omfattet av lov om opphavsrett og at kopiering ikke tillates!