fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Drivhus for blomsterfoto

I sommer har vi fått oss et drivhus som skal brukes for å dyrke frem blomster som vi anvender til fotografering. De som har fulgt oss noen år har ikke unngått å se at vi ofte fotograferer portrett med blomster. Det er spesielt til nyfødt– og gravidfotografering vi anvender blomster.

Det er helt frivillig om man ønsker fotografering med blomster. Vi har laget en egen brosjyre der vi viser hvordan vi jobber med blomster under fotografering av portrett.

Blomster har til alle tider inspirert billedkunstnere enten de maler eller fotograferer. Blomster en nærmest uimotståelig å anvende. Det er noe med at ekte blomster gir en glød man ikke finner i kunstige blomster, derfor anvender vi ikke plastblomster til fotografering. 

I løpet av året blir det brukt mye penger på innkjøp av blomster hos oss. Det brukes ikke bare til fotografering, men også til å dekorere både i og utenfor studio. Med et eget drivhus håper vi å kunne spare noen kroner på innkjøp av planter.

Men det er en sannhet med modifikasjoner, for dersom man legger til grunn all tid som går med til dyrking blir det ikke rare timelønn. Selv om mange kanskje synes blomster er dyrt å kjøpe, så glemmer man fort hvor mye arbeid som ligger bak blomstene vi finner i butikken. Mange blomster blir i tillegg hentet fra sydligere breddegrader og fraktet til Norge. I neste omgang skal blomsterhandleren også ha betalt for stell og salg. Så man kan vel kanskje si at blomster er rimelig når man legger til grunn alt arbeid som ligger bak.

Selv om det ikke er noen “butikk” i å drive frem blomster selv, handler det om en privat interesse for hage og blomster hos oss. Det er både hobby og rekreasjon.

Se hvordan vi jobber med blomster i fotografering av nyfødte.

Med drivhus vil vi også ha en fordel med tidligere blomstring vår og sommer på stauder som får «starter» i et varmt drivhus om våren. Vi bruker også hagen som lokasjon for fotografering utendørs noe som igjen setter krav til beplantning. Med drivhus kan vi supplere hagedriften. Drivhuset har også vist seg å være en fin plass til å ta en kopp kaffe tidlig om morgenen eller på kjølige kvelder. I sommer har vi flere ganger lagt frokosten til drivhuset, deilig i le og med flott utsikt over stille vann.

Dekorasjon i hage og terrasse. Videoen viser terrassen på studioet.

Vi holder til på en nydelig plass som ligger litt avsides i Sarpsborg kommune. Plassen som heter Haslien og har vært i familiens eie siden 1904. Nesten alle hus i den lille bygda eies av familien. I vinter kjøpte Jeanett (datter og fotograf) nabohuset og nå vil hun flytte hit med sin familie. Hun har restaurert huset innvendig og skal i disse dager kle om hele huset med ny panel.

Studioet er i lokalet til venstre i brunt. To av våre hus ligger bak. I tillegg leier vi huset til en svoger på en nabotomt som vi har til kontorer og produksjon. Jeanett kjøpte i vinter hele huset du ser til høyere i bildet. Hun kjøpte andre etasje for noen år siden. I vinter fikk hun tilslag på første etasje også.

Vi har mange ideer for hvordan vi skal bruke utearealene og bygg til fotografering og livsglede. Vi kan vel trygt si at vi er livsnytere og elsker plassen vi bor på. Vi har mange planer, men det tar tid å få alt på plass.

I bassenget vi har i studio kan vi fotografere under vann. Det er et vindu inn i bassenget fra studio, slik at vi kan stå tørt å fotografere under vann. Se noen av våre undervannsfoto i vår nettbutikk.

Vi skal i gang med å anlegge en egen dam som skal forsyne oss med vann til all hage-beplantning, samtidig som den vil være dekorativ. Som jeg har fortalt tidligere skal det bygges et lydstudio i et uthus vi har. Lydstudioet skal få gjøre nytte for seg i fotografiets tjeneste det også – det skal vi fortelle mer om når ting kommer på plass.

Vi håper å kunne invitere både kunder og kolleger til ulike faglige og kulturelle samlinger. Vi ønsker å dele natur- og fotoglede til inspirasjon og nytte.

NB! Visste du at vi sender ut egne nyhetsbrev? Vi har egne nyhetsbrev både for studiofotografer og for private som vil følge med på hva vi jobber med. Gå hit for å melde deg på.