fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Du finner ikke maken innen nyfødtfoto

Vi har gjort nyfødtfotografering med ekte blomster til vår spesialitet. Her er ingen kunstig AI-tilvirkning, påtrykket blomsterbakgrunner eller noe redigering av barnet i en falsk blomster-setting, alt hos oss er utført med ordentlige blomster.

Vi plukker inn blomster som dufter og som har kronblader, begerblad, pollenblad, stilker og bladverk. Hver blomst er unik. De regnes som de vakreste skapningene som er i naturen og insektene koser seg med blomstene i vår hage sammen med oss.

Skal du nyte vår brosjyre til det fulle, bør du se den på en stasjonær maskin. Hverken nettbrett eller mobilversjonen gir samme opplevelse. Vår blomsterbrosjyre vil bli endret kontinuerlig - fremtidige versjoner blir imidlertid kun bli tilgjengelig for våre kunder. Den vil også bli trykket i bokformat.
I billedkunsten har blomster alltid vært fristende å anvende, enten det er kunstmalere eller fotografer. Vi har flere temahefter som viser hvordan blomster gjør seg i fotograferinger med gravide, barn og nyfødte. Den ene brosjyren ligger åpent på vår blogg her.

Vi har kanskje Norges største galleri med nyfødt, baby og barnebilder – med og uten blomster i fotograferingen. Det er selvsagt helt frivillig om man ønsker å anvende blomster – noen ønsker helt enkle bilder på hvit bakgrunn. Vi anbefaler deg å kikke i galleriet her for å se variasjonen i våre bilder: www.nusselig.no

Tips! Ønsk deg et gavekort eller gi bort en fotografering i gave, du kan både lese om gavekort og kjøpe de i vår nettbutikk her.

Når det gjelder blomster så fremskaffer vi det til fotografering hele året, men akkurat nå bugner det virkelig av blomster i vår hage. Så ønsker du ha blomster på din fotograferingen i vårt fotostudio, vil du få mye blomster for pengene når du kommer til fotografering før frosten setter inn.

Vår fotografering med blomster i portretter har fått mye oppmerksomhet, i 2020 ble vi eksempelvis intervjuet i et svensk blomstermagasin. Les mer om det her.

Bildene vi tar er som kunstverk å regne. Vi gjør absolutt alt selv fra kulisser, blomster, fotoopptak til produksjon av bilder. Du kan lese mer her om hvordan vi jobber som kunsthåndverkere innen foto. Vi ønsker at bildene våre skal ha et langt liv og være aktuelle i årtier – altså være en god investering.

Det bugner av blomster hos oss. Dahlia og Cosmos er noen av plantene vi har.
Det bugner av blomster hos oss. Dahlia og Cosmos er noen av plantene vi har. Blomster vi bruker ved fotografering av nyfødte, barn og gravide. Foto: Raymond Haslien

Det finnes mange forskjellige typer blomster vi bruker i fotografering, og hver av dem har sin egen unike historie og blomstringstid. På nyfødtbildet du ser øverst har vi brukt Dahlia og Cosmos. (Se blomsterliste lenger ned i saken) Vi har over 100 ulike blomstervarianter i vår hage og flere kommer til for hvert år.

Hver enkelt blomst er dyrket frem med kjærlighet hos oss. Mange blomster drives frem innendørs fra frø, løker eller knoller tidlig på våren før de plantes ut i drivhus og videre ut i vår hage. Alle blomster er merket med navn, blomstringstid og er registreres i vårt arkiv.

Et lite utbud av våre planter som strekker seg over ca. 2 mål. Cosmos er en av blomstene som trives godt her.
Et lite utbud av våre blomster som anvendes i portrettfotografering. Beplantningen strekker seg over ca. 2 mål. Cosmos er en av blomstene som trives godt her. Foto: Raymond Haslien

Her er listen med blomster som er anvendt i nyfødtbildet øverst i denne bloggposten:

Hvem er den vakreste blomsten?

Det er vanskelig å svare på hvem som er den vakreste blomsten, fordi det er så mange fantastiske og varierte blomster å velge mellom. Det kan også være et spørsmål om personlig smak og preferanse. Noen mennesker liker kanskje blomster som er lyse og fargerike, mens andre foretrekker blomster som er mer subtile og elegante. Noen mennesker kan bli tiltrukket av blomster som har en behagelig duft, som erteblomster, mens andre kan være mer opptatt av blomstenes form og mønster.

En blomstergruppe vi har forelsket oss i er Dahlia. Denne flerårige planten er oppkalt etter svenske Anders Dahl som var en botaniker. Dahlia finnes vanligvis i Mexico, Colombia og Mellom-Amerika. Den har over 30 arter, og kommer i en rekke størrelser, fra 2,5 cm (knappdahlia) til 30 cm (middagstallerken dahlia). Blomsten består av et blomsterhode omgitt av flere delikate kronblad. Disse blomstene kommer i forskjellige farger som oransje, gul, rød, rosa, lilla, hvit og flere varianter og kombinasjoner av farger.

Café Au Lait Twist er eksempel på en Dahlia som har flere farger. Blomsten får digre blomster som er store som en middagstallerken.
Café Au Lait Twist er eksempel på en Dahlia som har flere farger. Blomsten får digre blomster som er store som en middagstallerken. foto: Raymond Haslien

Dessuten endres fargene seg etter hvor langt blomstene er kommet i blomstringen. I tillegg til utvikling kommer årstid som en avgjørende faktor for farge, noe som igjen gjør fotograferingen av en blomstertype unik fra gang til gang, selv med samme blomstertype. Et godt eksempel på det er “Café au Lait” som er anvendt i bildet øverst – fargene spenner fra kremhvit til svak fersken og rosaskjær.

Dahlia har blomster fra midt på juni frem til frosten – noen typer blomstrer tidlig, andre kommer først ut på høsten. Etter frosten kommer er det ikke mulig å fremskaffe Dahlia. Men vi har mange andre typer blomster fra vår hage helt ut til november. Både før og etter november kjøper vi inn blomster fra vår samarbeidspartner på blomster.

Både på Youtube og Instagram finner du video som viser fotograferinger med blomster.

På vår Instagramkonto kan du se mer fra vår hage. Der kan du også se bilder som vi har tatt av nyfødte og gravide kvinner med blomster. Se også taggen #haslienblomsterfoto. Vi har også en egen nettside med flere hundre foto av nyfødte, baby og barnebilder: www.nusselig.no

Visste du at vi sender ut egne nyhetsbrev? Vi har egne gratis nyhetsbrev for private og yrkesutøvende studiofotografer som vil følge med på hva vi jobber med. Gå hit for å melde deg på.