fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

En fin erfaring

Søndag pakket vi ned utstillingen på Holmsbu. Nå benytter vi anledningen til å takke alle som besøkte galleriet for å se våre bilder. Galleriet melder om godt besøk nettopp til vår utstilling.

Så tusen takk til dere som besøkte utstillingen!

Sarpsborg Arbeiderblad laget et fint oppslag om utstillingen.

Sarpsborg Arbeiderblad laget et fint oppslag om utstillingen.

For oss var det galleridebut. Dette fant også lokalavisen interessant og lagde en fin sak. Det satte vi stor pris på! Vi har fått masse positive tilbakemeldinger etter denne saken!

Hva slags tanker gjør man seg når man har lagt bak seg sin første galleriutstilling?

Jo, det har udelt vært en positiv erfaring. På en måte føler jeg at jeg er tilbake der jeg startet med fotografering for 22 år siden med mitt første speilreflekskamera. Da fotograferte jeg først og fremst bilder for kun min egen del, hadde ingen forpliktelser og kunne leke meg fritt. Jeg hadde den fulle og hele regien selv.

Du synes kanskje det høres rart ut når jeg sier at «jeg hadde den fulle og hele regien.» – Har du ikke det under all fotografering?

– Nei, fordi studiofotograferingen gjøres for kunder. Kunden bestemmer selv hva de har på seg av klær. De vil ha bilder hvor de smiler og viser seg fra sin beste side. Selvsagt arbeider jeg så kunstnerisk som jeg kan også her, men det blir altså innenfor rammen av kundenes ønsker.

Fra min tid som pressefotograf, vil jeg nok si at akkurat pressefotograferingen til sammeligning ligger nært opp til en kunstnerisk fri utfoldelse. I den forstand at man arbeider i større grad ut fra sin egen journalistiske integritet. Men også her arbeider man innenfor gitte rammer.

Som kunstner står man helt fri, i alle fall ligger utgangspunktet her. Man kan jo fort bli fristet til å lage noe man vet folk liker, da er man kanskje igjen fanget av rammer 🙂

Bildene vi stilte ut på Holmsbu er bilder vi har utarbeidet over flere år. Nå skal vi fortsette arbeidet med nye kunstneriske prosjekt. Flere ideer skal utprøves. Man vet aldri på forhånd hva som fungerer, derfor blir det mye arbeid før man får bilder som treffer.

Det har utvilsomt vært en god erfaring å ha fotografert aktfoto av kunder gjennom mange år. Det har blitt flere hundre aktfotograferinger opp gjennom åra og det er klart man har lært mye av dette. Jeg føler nok selv at jeg ikke hadde vært der jeg er i dag uten denne erfaringen.

Det er en spennende reise som er startet. Utover våren håper jeg det blir mulig å foreta en studiereise for å granske anatomi. I tillegg er nye utstillinger under planlegging.

NB! Jeg håper å kunne få vise frem aktbilder som er solgt til kunstkunder her på bloggen. For å vise hvor stilig aktbilder tar seg ut i et miljø.

Ha en strålende uke!

Galleriet på Holmsbustuene på Holmsbu.

Galleriet på Holmsbustuene på Holmsbu.