fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

En «kreativ dag» til inspirasjon

Design av nye kjoler, lage nye fotobakgrunner, testing av fotoprosjekt eller reise på inspirasjonstur, ja, alt dette får sitt utløp i det vi kaller «en kreativ dag». Dette er dagen der vi stenger studio og kun jobber med egne ideer.

Det handler også om å finne innovative løsninger i studiodriften. Vi har laget egne verktøy som gjør driften enklere og vi jobber endel med kreative løsninger. Det å være studiofotograf i 2021 skiller seg ganske vesentlig fra hvordan et fotostudio ble driftet for 15-20 år siden. Om vi skal klare å jobbe innovativt må vi også sette av tid til slikt arbeid.

Som jeg har fortalt tidligere så har vi eget “intranett” hvor alle vi som jobber i Haslien Fotografene deler våre ideer. Ideer har nemlig en tendens til å fordufte hvis de ikke blir notert ned, derfor er det å notere «gull» verdt. De heiteste ideene blir hentet frem hos oss i «en kreativ dag». 

På sikt ønsker vi å utveksle ideer med andre fotostudio i Norge. Vi ser at det er mye å hente på å kunne stå sammen om løsninger, mens vi velger å holde noe for oss selv. Man ønsker kanskje ikke vise alt når man tross alt har lagt ned mye tid og penger i løsninger som gir visse konkurransefortrinn og som andre bare kopierer.

Arbeid med ny skisse til en kjole. Bildet er hentet fra en tidligere bloggpost.

Ettersom vi er flere som jobber sammen i familiebedriften vår, har vi morgenmøte hver dag hvor vi går igjennom dagens arbeidsoppgaver. Men morgenmøtene gir ikke tid til å komme inn på ideene som hver og en av oss måtte ha. Derfor setter vi av en egen dag hvor det er ideverksted og hvor man kan «leke og eksperimentere».

En dag hver måned er holdt helt «hvit» i kalenderen, det er vår kreative dag. Det er nesten alltid kamp om å holde dagen «hvit» fordi det er masse oppgaver som venter i bedriften, så man må være veldig bestemt på å få dette gjennomført.

Neste uke er det igjen dags for «kreativ dag». Denne gangen skal det blant annet jobbes mer med bakgrunner til undervannsfotografering. Vi har også planer om å lage kjoler for bruk i undervannsfotografering. Som vi har delt tidligere kjøpte vi oss en symaskin for noen år siden, som blir brukt flittig til å lage ting og tang. I tillegg anvender vi profesjonell skredder som hjelper oss med å sy ting vi lager skisser på.

Vi tar aldri betalt av våre kunder for å låne ut de håndlagde kjolene eller bakgrunner vi har laget. Det er innebakt i prisen for det man betaler for i selve fotograferingen. Kunden skal føle de får noe ekstra når de kommer til oss.

Tyrkia og Kosovo er store på tekstiler. Bildet øverst og her er fra året 2019, hvor vi besøkte Kosovo. Kosovo har et stort utvalg av butikker med selskapskjoler man knapt finner maken til i Norge. Her finner man også flinke skreddere som kan sy ut fra skisser.

Siden vi startet studio i 2003 har vi innimellom arbeidet med egne prosjekter. Men det var først i møte med den verdenskjente mesterkokken René Redzepi i 2015 vi virkelig innså viktigheten av ide-verksted som fotografer. Det var altså møte med en kokk som skulle bli sjelsettende for å forstå viktigheten av ide-verksted som fotografer. Vi delte fra møte med mesterkokken i et innlegg her i 2015: «Til inspirasjon for studiofotografer».

«Totalopplevelsen av maten, menneskene, stemningen, designet, møblene, det vi spiser og drikker av – alt henger sammen», sier Redzepi om det å lage mat. Den samme totalopplevelsen må vi i aller høyeste grad også si hører hjemme i opplevelsen av å gå til en fotograf. Det er i hvert fall et mål for oss å strekke oss etter.

NB! Visste du at vi sender ut egne nyhetsbrev? Vi har egne nyhetsbrev både for studiofotografer og for private som vil følge med på hva vi jobber med. Gå hit for å melde deg på.