fbpx

En kreativ høst

Nå om dagen bobler vi nærmest over av kreativitet. Det skjer mye spennende her hos oss. Vi har fått nye maskiner som hjelper oss både praktisk og kreativt i tillegg til at nye rutiner gir oss mer tid til kreativt arbeid.

Tips! Vil du se flere gravidfoto bør du besøke vårt galleri for gravidsfoto på egen nettside her.

Som jeg har nevnt i tidligere bloggposter har vi jobbet mye med arbeidsstrukturen her hos Haslien Fotografene. Vårt mål har vært å få mer tid til kunder og kreativt arbeid. Dette har vi jobbet med over lang tid og nå begynner vi å se fruktene av dette arbeidet.

Jeg tror de fleste fotografer kjenner seg igjen i at det mangler ikke på ideer, men mer at det stopper opp fordi man har mer enn nok med administrativt arbeid ved siden av fotografering og etterarbeid. Jeg tror dette er noe man kjenner på enten man driver et studio alene eller med flere medarbeidere som hos oss. Med en bedrift som vokser seg større kommer gjerne andre utfordringer enn når bedriften var mindre.

Praktisk arbeid

De nye «utfordringene» kan for eksempel være noe så enkelt som spørsmål om hvor bedriften gjør av søppel. Som en enmannsbedrift kan man sortere avfall i privathusholdningens avfallssystem. Men når man driver større produseres det langt mer avfall. Da oppstår spørsmål som «hvor oppbevarer vi avfallet?» og «hvordan og hvor leverer vi avfallet?»

Selv om vi fortsatt er en liten familiebedrift så produseres det ganske mye avfall her hos oss. Det byr i neste omgang på utfordringer som vi må finne løsninger på.

Et annet eksempel: Vi produserer som kjent alt av bilder her hos oss. Av og til får vi print vi ikke er fornøyd med. Da blir dette lagt i en egen haug for makulering. Tidligere stod vi med saksen og klipte bildene i stykker. Nå har vi kjøpt oss en skikkelig makuleringsmaskin. Ja, egentlig ganske opplagt at man bør ha dette, men som enmannsbedrift gikk det jo helt greit å klippe og rive bilder i stykker. Nå kaster vi alt i maskinen og trykker på start – så er jobben gjort.

Vi er nøye på at private bilder av kunder ikke blir liggende å flyte på et avfallsanlegg hvor mange mennesker er innom.

Vi er nøye på at private bilder av kunder ikke blir liggende å flyte på et avfallsanlegg hvor mange mennesker er innom – derfor makuleres papirbilder som ikke skal anvendes.

Makuleringsmaskin til å destruere bilder som skal kastes. På den måten sikrer vi at bilder ikke kommer på avveie.

Makuleringsmaskin til å destruere bilder som skal kastes. På den måten sikrer vi at bilder ikke kommer på avveie. Maskinen blir selvsagt også nevnt i våre tiltak i forhold til GDPR .

Faste møter

Over en lengre periode har vi altså arbeidet mye med å finne nye måter å holde styr på oss selv fordi vi er flere i bedriften. Både på det praktiske plan, som jeg nevner eksempel over, men det går også på hvordan vi jobber med prosessen fra fotografering, til visning, til redigering, til ferdige produkt, og til slutt til overlevering. Nå har vi oppfølgingssystemer som gjør at vi enkelt får tilgang på hvor langt vi er i prosessen med en bestemt kunde.

I tillegg til å ha prosesslister er faste møter med medarbeiderne viktig. Hver dag har vi morgenmøte hvor vi tar opp ting som ikke blir fanget opp av våre systemer. Det er slikt som handler om idéutveksling og praktiske ting som skal gjøres i løpet av dagen. Her blir arbeidet fordelt og vi noterer ned for å så følge opp i neste møte dagen etter. Etter hvert som arbeidet blir utført settes det strek over «utført arbeid».

Noter ned ideer

Hos oss har vi de siste årene hatt et eget intranett for Haslien Fotografene. Dette brukes blant annet til å deler gode ideer, slikt som smarte og fine ting vi ser vi kan anvende i vårt studio. Det kan være noe vi har sett på en interiørmesse og som vi ønsker å dele med resten av bedriften, eller det kan være et fint rammeoppsett vi tilfeldigvis får øye på.

Ideer har en tendens til å forsvinne dersom de ikke blir notert ned.

Ideer har en tendens til å forsvinne dersom de ikke blir notert ned. Derfor er det smart å ha enkle systemer som gjør det enkelt å dele med sine medarbeidere. Da blir også ideene liggende på egne idé-banker som lett kan hentes opp når man får tid til å se nærmere på dem.

Utvikling av verktøy

I disse dager arbeider vi med et nytt program-verktøy som vi skal anvende til utvelgelse av bilder. Vi har fått hjelp av en programvareutvikler som er i gang med dette arbeidet. Et program vi har store forventninger til. Vi kommer ikke til å holde dette verktøyet for oss selv og vil derfor dele når tiden er moden.

Som nevnt i tidligere blogginnlegg jobber vi med helt nye segment som vi ønsker å implementere i foto-driften.

Endelig kan vi selv lage gull og sølvpreg til album, takkekort og bilder.

Når vi er inne på verktøy så vil jeg også få nevne at vi har kjøpt oss en maskin for preging. Endelig kan vi selv lage gull og sølvpreg til album, takkekort, bilder med mer. Mer om vår nye pregemuligheter kommer senere og vil være av interesse for alle dere som satser på fotoprodukter etter en fotografering.

I går var vi på forretnings-besøk for å se på enda en ny maskin, denne er til gravering. Med en prislapp på 350.000 kr må vi gjøre noen regnestykker før vi endelig bestemmer oss, men utvilsomt et spennende supplement til vårt kreative arbeid.

Hvis du har lyst til å se hvordan vi arbeider med gravering av våre produkter, kan du kikke i videoen under. Vår visjon er å være blant de beste i Norge på fotoprodukter, vi ønsker å gi hver enkelt kunde spesialtilpassede løsninger.

Vi ønsker alle faste lesere av vår blogg en riktig fin helg!

 

Bilder fra en gravidfotografering vi tok i ettermiddagssol i august . Vil du se flere gravidfoto kan du gå til vår nettside gravidfoto.no som har flere hundre gravidfoto både fra studio og ute.

Foto fra en gravidfotografering vi tok i ettermiddagssol i august . Vil du se flere gravidfoto kan du gå til vår nettside gravidfoto.no som har flere hundre gravidfoto både fra studio og ute.