fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

En personlig gave

Akt- eller boudoirfoto av seg selv er noe av det mest personlige man kan gi som gave. Fotografiene kan gis i en lekker privat albumboks eller som kunstverk på vegg til hjemmet. Eller hva med å kjøpe et gavekort til kjæresten til en slik fotografering?

– Bildene fra en akt-fotografering passer godt inn i den minimalistiske stilen som nå preger mange skandinaviske hjem. Selv om bildene viser nakenhet kan man for eksempel velge blant de bildene som ikke viser det mest intime til veggbilder, forklarer fotograf Marion Haslien.

Boudoirfoto kan tilpasses som veggbilde i hjemmet dersom man ikke ønsker album eller albumboks.

Marion har i snart to tiår fotografert akt og boudoir i sitt studio i Sarpsborg. Fotostudioet har besøk fra hele Norge av kvinner og menn som lar seg fotografere i denne sjangeren.

LES OGSÅ: Hvorfor du skal bruke Haslien Fotografene på akt og boudoirfotografering.

– Folk i vår tid forstår mer enn noen gang tidligere i historien at nakenhet ikke bare handler om sex. Kroppen er et flott skaperverk med fine linjer som gir en sensuell stemning. Uansett fasong har alle noe sensuelt som jeg ønsker å hente frem i fotografiene, det litt sarte, kunstneriske og vakre med kroppen, forklarer Haslien.

Bildene du ser her er fra en boudoirfotografering.

Hun mener et fotografi av en naken kropp kan ha mindre sexfokus enn et påkledd fotografi.

– Det handler om hva vi ønsker å formidle i fotografiet, derfor er det avgjørende hvordan fotografen behandler lyset og positurene.

Bildene får gjerne være sensuelle. Boudoirfotografering gjøres hovedsakelig i vårt fotostudio, slik som bildene i denne serien, men vi kan også ta bilder ute på lokasjon mot et lokasjons-tillegg.
Dersom du kommer i vårt studio kan du velge mellom mørk eller lys boudoirfotografering. I vårt galleri kan du se eksempler på både lys og mørk boudoir.

Litt om fotograferingen

Fotograferingen passer alle, ingen erfaring behøves da vi instruerer alle positurer underveis.

– Ikke la egne fordommer avgjøre, vi erfarer at mange kvinner ikke føler de er gode nok. Alle kan være med på både akt og boudoirfotografering. Vi er to kvinnelige fotografer som har god erfaring å veilede deg underveis.

– Ta gjerne med brudeslør, hårpynt, sko, smykker etc. som vi kan bruke både som detaljbilder, men også til å ha på under fotografering.

Både ring, brudeslør og elegante sko kan anvendes i fotograferingen. Bildene gjør seg også som dekor i et album. Se vår egen side for boudoir- og aktfoto for eksempler.

Litt om produktene

Hos Haslien Fotografene har vi eget verksted hvor alle produkter etter en fotografering blir produsert.

– Før du kommer til fotografering vil du få mer orientering om hvordan fotograferingen foregår samt tips og råd.

Etter fotografering finnes det mange ulike produkter å velge mellom for bildene. Det er med utgangspunkt i samtale med deg vi sammen finner hvilke produkter du ønsker ut av dine bilder.

Boudoirfoto med passepartout, lite staffeli og glassboks til å ha bildene i . Vi kan gravere inn en tekst eller et monogram på lokket av glassboksen. I bildet under ser du et eksempel på inngravering “For your eyes only” som kan graveres inn i selve glass-lokket.
Vi kan gravere din egenkomponerte tekst på glassboksen som inneholder dine bilder. Se eksempel på glassboks i video under. Dette er fra gravering av glassboks til nyfødt bilder.
I videoen kan du se vi graverer tekst på en glassboks som skal inneholde fotografier for et barn. Men vi kan like gjerne gravere boks for dine boudoir-bilder. Eksempelvis kan teksten være “For your eyes only”, som vist på glassplate på staffeliet over videoen.

Vi har flere ulike type bokser – ikke bare glassbokser, men bokser i skinn og tekstiler i mange ulike farger. Man kan for eksempel ha bildene i en albumboks med et eget unikt design. Vi kan tilby å lage en personlig klisje for deg som brukes for å prege din album boks. Denne type preg finnes i både gull eller sølvtrykk, alt etter smak og stil. Et forslag for prege-tekst kan være “Til min kjære Petter”.

Vi har også laget egne bokser med standardteksten “To cherish forever” som du ser eksempel på fra Instagram under her.

De to neste bildene er et eksempel på trykk som er gjort til en serie gravidfoto. (Les mer om hvordan vi folierer på albumboks i linken) Det er samme prosess til trykk på en boks til morgengave. Et lite stykke håndverk.

Dette er et eksempel på en klisje som vi har designet her hos oss. Etter at teksten er designet blir det laget en plate. Klisje heter platen med tekst som brukes til denne type trykk. Platen brukes i en varmlamineringspresse for påføring av for eksempel sølv- eller gull-trykk.
Det ferdige trykket med sølv folie på albumboksen. Dette er håndverk i alle ledd.
Her er eksempel på et av våre ferdige album. Vi har forøvrig flere typer album, fra enklere med mindre bilder til dette større albumet med collage.

– Det finnes veldig mange muligheter for produkter ut av bildene. Vi ønsker at du skal se de mange mulighetene. Dette er noe av det vi hjelper deg med før og etter fotografering.

Vi sender aldri fotofiler ut av studio for ferdigstillelse. Du kan derfor være trygg på at de ikke blir sendt annet sted for redigering eller trykk. Vi har eget verksted hvor våre folk jobber. Vi har policy på at uvedkommende ikke har adgang til disse lokalene. Vi publiserer heller aldri bilder uten samtykke fra de som er avbildet.

Noen fakta:

Hva er aktfoto?

I billedkunsten er akt en betegnelse på en fremstilling i tegning, grafikk, maleri, skulptur eller fotografi av et nakent, eller delvist tildekket, menneske.

Aktfoto av seg selv er fine kunstbilder som kan henge på veggen. Vil man være litt mer diskret kan man legge de i en glassboks som for eksempelvis kan ligge på soverommet.
Aktfoto av seg selv er fine kunstbilder som kan henge på veggen. Vil man være litt mer diskret kan man legge de i en glassboks som for eksempelvis kan ligge på soverommet.

Hva er boudoirfoto?

Boudoir et franskt ord og er beskrivelse på en kvinnes private del av et hus, som et soverom der kvinnen tar på seg undertøy. Boudoirfotografering gjenspeiler en slik setting hvor hun er ikledd undertøy.

Se flere bilder på vår nettside for akt og boudoir.