fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

En tid for det nære

Denne sommeren har vi fått mye tid til å kose oss sammen som en stor familie, en fin tid for de nære ting. Jeanett (datter) som også jobber i bedriften har stort sett vært hjemme i sommer. Hun og familien la ut på en tur nedover i Europa i ferien, men etter en uke orket de ikke varme på over 30 grader og satte heller kursen hjem igjen. Hun bor som nabo til oss og studio.

Vi bor på en landlig og nydelig plass med utsikt over Glomma. Du kan se video og lese mer om plassen vi bor på her: «Haslien kommer fra gårdsnavnet Haslelien» Herifra driver vi vårt studio.

Duket til hageselskap med familien hos Jeanett.

Vi har de siste årene satset mye på hage fordi vi bruker blomster til fotografering. Med flere hus og bygninger, i tillegg til studio, helt i enden av en blindvei i skogen, har vi et felles prosjekt om å opparbeide et felles uteområde. Siste tilskudd av hus her i klyngen er Jeanett sitt. I tillegg skal vi utvikle hagen, der vi i dag leier våre kontorer, som også er et nabobygg til studio.

Vi gleder oss over alt som skjer rundt her. Sakte, men sikkert bygger vi stein for stein og det er mange tråder som skal samles. Det skjer veldig mye spennende og det er egentlig mye å fortelle, men det får vi komme tilbake til i blogginnlegg senere.

Visjonen vår er å tilby «faglighet og kvalitet fra fotografering til ferdig produkt». I dette ligger det at vi ønsker å tilby elementer rundt selve fotograferingen som man ikke nødvendigvis finner andre steder. Som for eksempel fotografering under vann og fotografering med ekte blomster. I tillegg skal våre produkter være selvlaget hos oss – ikke bare album, men også elementer vi anvender i fotografering.

Vi legger mye arbeid i å hjelpe kundene våre fra de tar kontakt til de går ut døren med et ferdig produkt. Vi vet at det å gå til en fotograf kan være en kostbar affære, derfor vil vi også hjelpe våre kunder med noe som holder en høy standard. Holdbarhet, utforming, materialvalg, farge, estetikk, skjønnhet, balanse og nytte er begrep vi kommer inn på i samtale med våre kunder, både før og etter fotografering. Det legges ned mye arbeid i detaljer i alle ledd for å få frem et profesjonelt resultat. Les mer om dette håndverket her.

Spennende tider

Denne våren og sommeren har vi for det aller meste tilbragt tiden hjemme. Det har vært et bevisst valg med tanke på de usikre tidene vi er inne i. Med stigende strømpriser, økte renter og dyrere varer og tjenester blir man mer forsiktig.

Vi har vært veldig spente på hva disse tider vil gjøre med bedriften vår. Heldigvis har vi ikke merket noe nedgang i verken nye fotograferinger eller salg. Fortsatt ligger veksten over prisstigningen som vi la inn i januar. Resultatet ligger også over fjoråret som ellers var det beste i vår historie.

Vi har tatt flere grep for å kutte kostnader for å være forberedt på tøffere tider. I fjor bestemte vi oss for å bli flinkere til å spare strøm, noe som har resultert i at vi pr dags dato “bare” ligger 7000,- kroner over fjorårets strømregninger så langt . Men vi vet at det blir en tøff vinter med enda høyere priser, derfor setter vi i verk nye planer for å forhindre økte kostnader.

I høst bygger vi en kanal fra privatboligen til studio som vil gi oss “gratis” oppvarming. Vi har en god vedovn som varmer opp privatboligen og her har vi mye overskuddsvarme som kan fordeles på studio hvor det kun har vært varmet opp med elektrisitet tidligere. Vi har tilgang på gratis ved som vi bruker på oppvarming.

I tillegg vil vi få oss en varmepumpe. En varmepumpe kan også forbedre luften sommerstid med å gi oss kjørlig luft, noe vi har savnet på varme sommerdager. Med dagens strømpriser vil sikkert ikke kjøling bli særlig benyttet, men etter hvert vil nok prisene falle og da kan vi nyte godt av investeringen.

Så langt en liten oppdatering fra oss. Snart kommer vi tilbake med flere innlegg om hva som rører seg her hos oss. Ha en fortsatt fin sensommer!

NB! Visste du at vi sender ut egne nyhetsbrev? Vi har egne nyhetsbrev både for studiofotografer og for private som vil følge med på hva vi jobber med. Gå hit for å melde deg på.