fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Endelig egen nettbutikk

Det å få en egen nettbutikk har vært en mangeårig drøm. Nå er den endelig oppe og går, men det har tatt sin tid å få alt på plass. Det har vært mer krevende enn jeg hadde forestillet meg.

Vi er fortsatt i oppstartfasen og vi har flere planer for hvordan vi kan videreutvikle nettbutikken i ulike retninger. Ett av hovedproduktene vi så langt selger i nettbutikken er posters og signerte bilder. Det er selvsagt ikke vanlig kunde-fotograferinger som tilbys, men bilder fra egne kunstprosjekter som vi har jobbet med.

Utvalget av bilder i nettbutikken skal ikke nødvendigvis bare handle om våre egne bildeprosjekt. På sikt ønsker vi også å selge kunstfotografier fra andre fotografer som er beslektet med den sjangeren vi selv jobber under – akt og boudoir. Vi føler at det er her vår styrke ligger etter å ha fotografert akt og boudoir i snart to tiår.

Som vi har delt tidligere har vi selv kjøpt fotokunst på våre reiser i utlandet. Vi har besøkt fotografer og utstillinger i inn- og utland for å hente inspirasjon, som for eksempel da vi var i Paris og i Strasbourg. Foto er mer enn jobb, det er blitt en livsstil som gjør seg gjeldende på mange områder i vårt liv.

Illustrasjon som er laget for å forklare kunder hvordan rammer måles. Illustrasjonen er laget av Martin som jobber med det grafiske her hos oss.

Fotografiet har alltid vært noe mer enn bare en digital fil for meg som fotograf. Det handler om et fysisk produkt – et fotografi som folk skal ha som ett smykke på veggen i sitt hjem. Derfor har vi alltid vært tydelige overfor våre kunder på at vi er fotografer for de som ønsker seg produkter, og ikke bare en fil.

Fotografiet har alltid vært noe mer enn bare en digital fil for meg som fotograf.

Det er det autentiske bildet som fremstilles av kunstnerens hånd enten det gjelder malerier, repro eller fotografier som er betydningsfullt. Med nettbutikken har vi fått på plass en arena for salg av våre fysiske fotografier. Til nå har vi vært prisgitt ulike salgsutstillinger for å få vist frem våre bilder.

Men igjen – det har vært utrolig mye arbeid når en ser tilbake på hele prosessen med nettbutikk. Det handler om alt fra selve fotograferingen, fremstilling av produkter, avfotografering av produktene til det å få alle detaljer på plass i selve funksjonaliteten i nettbutikken. Jeg tør nesten ikke tenke på alle timene som er lagt ned. Men det har vært gøy og det har utfordret oss til å lære mer om fraktkostnader, pakking, emballasje og arbeidsflyt.

Illustrasjoner kommer godt med i nettbutikken når man skal forklare kunder hva som legges til grunn for en rammestørrelse. Illustrasjonene er kjekke å ha i våre brosjyrer også. Illustrasjon; Martin Haslien

I tillegg til fotokunst vil vi tilby andre produkter som kan knyttes til vårt fotostudio. Her har vi allerede lagt ut tilbud om kjøp av julekort og gavekort. 

Jeg er heldig som har kyndige sønner i bedrifter som har utarbeidet nettbutikken, mens jeg selv har pekt og kommandert hvordan detaljene skal være. Vi ser mange forbedringspotensiale, men de får vi løse etter hvert. Nå er i vi i alle fall i gang og det var veldig artig når første bestilling tikket inn fra nettbutikken her om dagen.

Se på vår nettbutikk her!