Få hjelp til fotoprint og album?

Vi får en del henvendelser fra fotografer og privatpersoner som ber om hjelp til fotoprint og fotoprodukter. En nyetablert fotograf spør om man kan levere foto til oss for print og få våre produkter uten at man har vært hos oss på selve fotograferingen.

Her kan du lese vårt svar:

Vi påtar oss av og til print og lage album i slike tilfeller, men det er for de som allerede er kunder hos oss. Vi har gjort noen unntak også for de som har vært hos andre profesjonelle fotografer og fått filer. Vår utfordring med å påta oss slike oppdrag er at vi allerede har sprengt kapasitet.

Hvis du satser seriøst på fotografering skal du kontakte Lundeby. De er en av de største aktørene i Norge: http://www.fotolundeby.no/  De har også en representant som reiser ut på kundebesøk i hele Norge og som kan vise deg produkter. Du skal ikke være redd for å kontakte dem hvis du har et foretaksnummer, de hjelper deg slik at du kommer i gang. Alle begynner et sted! Etter hvert finner du flere leverandører som gir deg spesielle ting du liker og som andre ikke har. Lundeby har også en bra print-avdeling med dyktige folk som selv har jobbet som fotografer.

Er du smart satser du på produkter helt fra oppstart. Det er mange fotografer som har en drøm om å kun tilby produkter, men de har allerede begynt å selge filer og da er det vanskelig å kutte det ut. Dessuten har kundene en tendens til å velge rimeligste løsning (digitale filer – som for øvrig ikke alltid blir rimeligst til slutt) da de ikke helt skjønner at det faktisk ligger masse kompetanse i selve produksjonen av produkter. Da er det vanskelig å komme seg ut av salg av digitale filer hvis du vil gjøre om på dette senere i driften.

På samme måte som det finnes kunder som utelukkende ser på pris når de leter etter fotograf – ja, alle vi som fotograferer vet at man kan få hva som helst – for alle med et kamera kan kalle seg fotograf. På samme måte er det også med produkter – det er de som kun ser på pris og glemmer at det er et håndverk. Men det finnes heldigvis kunder som ser og forstår seg på kvalitet – de er også villig til å betale for det.

På samme måte som du du jobber deg opp en fotoportefølje opparbeider du deg en produktportefølje. Slik vil du stå sterkere i konkurranse med andre fotografer. Det tar nemlig mange år å jobbe seg opp med produktportefølje man blir noenlunde fornøyd med.

Jeg ser hos oss, vi blir aldri helt fornøyde og strever hele tiden med å bli bedre. Det er litt som å fotografere, du blir flinkere og flinkere samtidig som man aldri blir helt fornøyd. Samme forteller andre kollegaer – man blir selv aldri helt fornøyd fordi det er noe som er enda bedre  😊 …men det gjelder å holde ut.

Jeg er rimelig sikker på at fremtiden tilhører studiofotografer som tør satse på helheten. Les også et innlegg vi skrev om dette tema tidligere: Til inspirasjon for studiofotografer

———————–

Til dagens blogginnlegg viser vi en fotoserie mor – barn. Dette er en type fotografering vi nå tilbyr våre kunder. Se forøvrig vårt temamagasin for fotografering med blomster: http://haslien.no/brosjyre/blomster 

 

Menu