fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Flere glassbokser, ny nettside og kreativt arbeid

I dag kom et nytt parti med glassbokser til vårt lager. Det var fint vi fikk de nå slik at vi kan få levert bokser til kunder som ønsker disse før jul. Boksene vil man ikke kunne kjøpe hos andre fotografer da vi har designet både utseende og størrelse tilpasset vårt behov. Vi har blant annet sørget for tykkere glass enn det som er normalt på slike bokser i tillegg har de fått fasett slipte kanter på glassboksen som gir et mer eksklusivt inntrykk. Tidligere laget vi en video om disse glassboksene, den kan du se under her:

(Saken fortsetter under videoen)

Som jeg fortalte i desember 2017 har vi nå fått lagerplass i våre lokaler som muliggjør vår drøm om å kjøpe opp partier med produkter som har vårt design. Ofte når vi spesialbestiller produkter så må vi kjøpe større kvantum for å senket kostnader. Det betyr at vi må investere penger og ha plass til lagring. Snart får vi også inn et større parti med spesialbestilte album som heller ikke er tilgjengelig på det norske markedet. Det er veldig gøy å kunne skape egne produkter med vårt design fra bunnen av.

På fredag fikk vi inn nye klisjeer til vår pregemaskin. Klisjeene kan anvendes til preg med både gull- og sølvfolie på våre foto. Vi kommer snart til å vise de frem i en egen bloggpost da noen av de er designet til våre julekort. Det er vår medarbeider Martin som har designet utkastet til klisjeene.

Jeg har også lyst til å fortelle at vi har laget en egen nettside for vårt grafiske arbeid. Det er noe vi har jobbet med en stund og den begynner nå å finne sin form. Du kan gå til www.haslien-grafisk.no for å se den nye nettsiden.

Som studiofotografer har vi en enestående mulighet til å gjøre noe annerledes enn resten av fotobransjen.

I tillegg jobber vi med å få på plass en helt ny nettbutikk som vil komme her på haslien.no. Dette er noe vi også kommer til å synliggjøre i en egen bloggpost litt lenger frem – kanskje i løpet av 14 dager.

I dag fikk vi inn en palle med glassbokser. Glassboksene skal brukes til oppbevaring av fotografier. Glassbokser som vi graverer inn navn og andre opplysninger kunden ønsker i designet. Alt gjøres for hånd her hos oss.

I dag fikk vi inn en palle med forsyninger av glassbokser. Glassboksene brukes til dekorativ oppbevaring av kundens fotografier. Glassbokser får inngravering med navn og andre opplysninger, unikt tilpasset hver kunde. Inngraveringen utføres av Martin for hånd i vårt produksjonslokale.

Vi kjenner på godt driv i arbeidet her hos oss i Haslien Fotografene om dagen. Det er alltid hyggelig når vi får tilbakemeldinger fra folk som leser om vår bedrift på bloggen – også fra personer som ikke er fotografer, men som driver en eller annen form for familiebedrift. Vi synes det er artig å være til inspirasjon, det er også kongstanken bak fotobloggen. Det hadde jo selvsagt vært meningsløst å drive en fotoblogg gjennom så mange år uten å motivere og få respons.

Som vi har skrevet i bloggposten «Til inspirasjon for studiofotografer» har vi som studiofotografer en enestående mulighet til å gjøre noe annerledes enn resten av fotobransjen.

Jobber man som pressefotograf, freelancefotograf eller reklamefotograf blir man hele tiden prisgitt andre som tar hånd om fotografiene i sluttfasen. Som studiofotograf kan man utvikle egne konsept som gjør at man kan skille seg ut i mengden med fotografer. Derfor er vi aldri redd for at andre kopierer oss når vi deler mye av det vi gjør på vår fotoblogg – vi tror snarere det bidrar til mer bevisstgjøring av studiofotograf som eget segment. Jo flere vi er som ivaretar faget – jo større er sjansene for at kundene forstår vår plass i en bransje hvor det også er en del useriøse aktører. Som kjent er tittelen fotograf ikke en beskyttet tittel og alle kan i prinsipp kalle seg fotograf bare man har et kamera i hånden.

Som studiofotograf skiller vi oss ut fordi vi har etterproduksjon av bilder, noe som er litt mer krevende og man trenger gjerne litt kapital i tillegg. Med økte investeringer så kommer nok også seriøsiteten mer inn i driften – det henger sammen med at man har mer å tape og blir mer bevisst på hvordan man driver. Studiofotografene har i over 170 år stått for fotoopptak til ferdige produkter, så vi har en stolt tradisjon vi bærer videre.

Vår visjon er å se kundenes behov fremfor det kommersielle aspektet.

Gjennom bloggen ønsker vi å vise at vi legger ned mye arbeid med å oppfylle vår visjon om «faglighet og kvalitet fra bildeopptak til ferdig produkt». Vi har skrevet ned vår visjon i flere punkter og målet med visjonen er å se kundenes behov fremfor det kommersielle aspektet. Samtidig må vi så klart tjene penger på det vi gjør, men det blir litt som «høna og egget»; hva kom først? Her arbeider vi for å la kundens behov komme først, så tjener vi penger i neste omgang på at kundene blir fornøyde.

Sist uke var denne gjengen samlet hos Jeanett. Tildigere medarbeider Kristina. Vår fremtidige medarbeider Viola (2 år) Jeanett, tidligere lærling Lovise og daglig leder i Haslien Fotografene, Marion.

Sist uke var denne gjengen samlet til en hygge-kveld hjemme hos Jeanett. Fra venstre: Vår tidligere medarbeider Kristina, vår fremtidige medarbeider Viola (2 år) Jeanett, tidligere lærling Lovise og daglig leder i Haslien Fotografene, Marion.

En del av det å drive en bedrift handler også om fellesskapet hos oss som jobber her. Sist uke samlet vi oss for god mat og hygge hjemme hos Jeanett. Vår tidligere lærling Lovise kom langveis fra og vår tidligere medarbeider Kristina tok turen fra Moss. Lovise bor for tiden i Mosjøen og driver egen fotobedrift som du kan lese mer om her.

Et tips til slutt: Klikk deg inn på vår emneknagg “inspirasjon” på foto-bloggen. Her ligger flere blogg-innlegg som kan være til inspirasjon for studiofotografer.

Vi ønsker deg en riktig fin uke!