fbpx

Forberedelser til sommer

“De som sier at lykke ikke kan kjøpes for penger – har aldri kjøpt ett drivhus” var en av kommentarene på et hageforum. Godt sagt synes vi, for med drivhus har vi fått mye glede og ikke minst nytte.

Drivhuset har blitt noe mer enn bare et sted for planter. I vårt drivhus har vi, foruten plantene, satt inn både stoler og bord. Her koster vi oss med frokost og lunch på solfylte dager nå i mars, mens det fortsatt er kjølig ute. Sist helg ble det dekket i drivhuset til skalldyraften med en god sjokoladekake til dessert. (bildet over)

(Saken fortsetter under bildene)

Fra mars til mai er det mye spirende potter her, men så snart vi kan flytte disse ut blir det litt mer orden. Sommerstid i drivhuset vil vi dyrke frem tomatplanter, urter, salater m.m. Det fins ikke noe herligere enn å snu seg rundt på stolen og plukke noe frisk salat, kruspersille eller annet og slenge på brødskiven. Det er ikke bare frokost, lunsj og middag som blir fortært her, et godt glass vin smaker også en sommerkveld. I drivhuset er det alltid lunt og utsikten over Glomma er ikke til å klage på.

Blomster til fotografering

Dere som kjenner oss godt, vet at vi bruker mye blomster til portrettfotografering. Nå har vi som mål å fremskaffe enda mer blomster selv, slik at det vi gjør blir mer selvgjort. Blomstene bidrar til å dekorere bildene på en fin måte.

(Saken fortsetter under bildene)

Nyfødtfoto
De tre øverste bildene er tatt i studio, mens dette nyfødtfoto er tatt rett utenfor studiodøren i vår hage. Vi bruker ekte blomster på alle disse fotograferingene.

I et blogginnlegg fra 2015 fortalte vi at fotografering med blomster ville bli mer å se hos oss, slik har det også blitt. Vi har tilegnet oss mye erfaring som er godt å ha med seg når man fotografer med blomster, som hvordan vi får blomstene til å vare litt lenger under og etter fotografering.

Vi har utarbeidet en egen brosjyre med fotografering av blomster og holder nå på med en ny, den vil vi kun dele med våre kunder. Vi besøkte blomstenes «hovedstad» i 2016, for å lære mer om blomstenes vei til Norge.  

I fjor kunne vi fortelle at vi har fått oss drivhus. Et svensk blomstermagasin synes at vår satsing på fotografering med blomster var så interessant at de laget et intervju med oss.

Så man kan trygt si at blomster har blitt en viktig del av vår fotografering.

Forberedelser til sommer

Som man kan se ut fra bildene lenger opp her, så spirer og gror det godt i drivhuset. Vi har også delt opp en del stauder i disse dager. Med stor hage er det kjekt å få flere planter ut av planten man allerede har anskaffet. April er tiden for å gjøre dette med en del planter.

(Saken fortsetter under bildene)

Dette var en plante som nå er blitt til tre planter etter at vi delte den.
Prydgress (calamagrostis x-acutiflora) kan deles nå på våren. Den skal helst deles hvert tredje år for å trives. Denne planten ble til fem nye planter.

Vi har også reparert hagebenker og lakket utemøbler. Vi har planer om noen omgjøringer på tomten som vi vil vise ved en senere anledning. Blant annet skal vi endre noe på den ene portalen. Vi har et par portaler som er heldekkende med planter, de tror vi blir fine i år. Den ene er av dekket med roser.

(Saken fortsetter under bildene)

Bord på den gamle hagebenken byttes ut i stedet for å kjøpe ny benk.
Med hus og hage er det bra å ha verktøy slik at man for eksempel kan klyve riktig bordbredde til hagebenken selv.
Nå er hagebenken nesten ferdig, bare litt maling så er den som ny.

Bare det blir litt varmere skal vi i gang med å vaske og beise terrassen som er ovenpå taket til studio. Med hage blir det aldri tid til å kjede seg.

Vi fryder oss over alle de små endringene som skjer i hagen dag for dag. Planter som kommer opp av jorden for å pryde hagen nok en sommer. I disse dager skyter tulipaner, pinseliljer og andre stauder opp av jorden. Vi gleder oss til å vise deg alt hva vi kommer til å gjøre denne sommeren.

I mellomtiden kan du se videoen under, som ble laget i 2020.

Ha en riktig fin påske!

NB! Visste du at vi sender ut egne nyhetsbrev? Vi har egne nyhetsbrev både for studiofotografer og for private som vil følge med på hva vi jobber med. Gå hit for å melde deg på.