fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Foredrag hos Scandinavian Photo

Mandag holder vi foredrag om hvorfor foto bør ut på fotopapir. Her håper vi å inspirere både amatørfotografer og de som satser profesjonelt til å gi papirbilder en større plass. Foredraget vil bli hold i lokalene til Norges største fotobutikk, Scandinavian Photo i Oslo, under deres tradisjonelle høstmesse. (Scandinavian Photo er tidligere FotoVideo)

Er du fotoentusiast bør du se deres program som viser et bredt spenn av foredragsholdere fra flere ulike segment; naturfotografer, kunstfotografer, reklamefotografer og studiofotografer, for å nevne noe.

Vårt oppdrag er å fortelle hvordan vi som studiofotografer arbeider og tenker rundt produkter. Med «produkter» mener vi forstørrelser på papir, som igjen settes i rammer og album. Vi ønsker å gi deg noen svar på hvorfor studiofotografer i Norge fortsatt leverer papirbilder i en tid der alt digitaliseres.

Hos Haslien Fotografene har vi til dags dato aldri solgt høyoppløselige filer til selvprint. Vårt oppdrag er å gi kundene et profesjonelt fotoprodukt de stolt kan henge på veggen eller få i et album. Selvsagt får kundene digitale kopier man kan vise frem på nett, men selve produksjonen av papirbilder tar vi alltid hånd om.

Det ligger minst like mye kompetanse bak det å fremstille produkter i etterkant av en fotografering som det ligger i selve fotograferingen. Dette tilhører fotografens domene på lik linje med selve bildeopptaket. Noe som synes glemt dersom kundene blir overlatt til å ordne print selv.

De siste årene har også produsentene bak fotopapir blitt flinkere til å tilby ulike papirtyper, noe som gjør at man kan spille på et spennende spekter av fotopapir. Her er det ulike papirtyper som passer ulike behov.

Dessuten ser vi at selve fotograferingen ofte henger tett sammen med hvilke produkter kunden ønsker etter en fotografering. Papirbildet byr jo også på en helt annen bildeopplevelse enn det vi får gjennom en skjerm. Så papirbildet har på mange måter fått sin renessanse i en tid der det meste er digitalisert.

Som jeg har nevnt noen ganger tidligere i innlegg her på bloggen, blir det å gå til en studiofotograf som å gå til en gourmetrestaurant. Det er ikke noe man gjør så ofte men ved spesielle anledninger. Da er det innlysende at kokken på restauranten tilbereder maten, ingen går på en gourmetrestaurant og ber om å få lage noe av maten selv. Noen stikkord er; utsøkt smakssammensetning, kunnskap om tilberedelse, servering og atmosfære.

Vi er utrolig glad for at vi er invitert til å sette dette på dagsorden i et foredrag hos Scandinavian Photo. Her håper vi å inspirere de som sitter med mange foto på harddisken. Husk at det ikke er noe mindre glede over å få dine private foto ut på fotopapir – snarere tvert imot – derfor håper vi å inspirere til å gjøre noe med bildene.

Vårt motto er: Gi bildene dine den plassen de fortjener, enten i album eller ved å henge de på veggen.

Alle Imagebox-album har ti løse forstørrelser med passepartout rundt. Bildene er fremstillet på FineArt papir.

Våre mer eksklusive album kan fås med gullpreg.

Våre mer eksklusive album kan fås med gullpreg.

Alle Imagebox-album har ti løse forstørrelser med passepartout rundt. Bildene er fremstillet på FineArt papir.

Alle Imagebox-album har ti løse forstørrelser med passepartout rundt. Bildene er fremstillet på FineArt papir.