fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Første- og andreplass til Haslien Fotografene

Dette er det fjerde året på rad Haslien Fotografene henter hjem Daguerre-prisen og Infografikk-prisen i Laugskonkurransen i Østfold. I år var det Jeanett Haslien som samlet flest poeng i konkurransen og sørger dermed for at vandretrofeet,  Daguerre-prisen, blir hennes til odel og eie.

Den høytidelige premieutdelingen skjedde onsdag kveld i et  julemøte med laugsmedlemmer i Østfold.

Jeanett fikk Daguerre-prisen i 2010 og 2011. I 2012 var det Marion Haslien som fikk den gjeve prisen, men i 2013 var det igjen Jeanetts tur til å samle flest poeng. Dermed har Jeanett sikre trofeet etter å ha hentet hjem seieren for tredje gang.

Marion kom på andreplass i Laugskonkurransen med tre hederlige omtaler og en bronse.

Profesjonelle fotografer tilsluttet Norges Fotografforbund har hvert år regionale og nasjonale konkurranser. Haslien Fotografene er premiert både nasjonalt og regionalt en rekke ganger.

Her i Østfold har Haslien Fotografene fått Daguerre-prisen i 2010, 2011, 2012 og 2013. Dette er den høyeste utmerkelsen man kan få i denne konkurransen. Trofeet går til den fotografen som samler høyest poengsum.

Når Jeanett nå får Daguerre-prisen til odel og eie, er det følgende premiering som ligger bak:

  • Året 2010: Ett gull, sølv og to bronser.
  • Året 2011: To bronser og to hederlige omtaler
  • Året 2013: To bronser og to hederlige omtaler

Jeanett fikk også Infografikk-prisen i år, for det enkeltfotografiet med høyest poengsum.

Vi regner med at det er mange som er spente på hvilke bilder vi ble premiert med. De kommer vi til å presentere på rekke og rad i dagene fremover.

Vi gratulerer forøvrig vår kollega Ken Egil Nesse med tredjeplassen i årets laugskonkurranse.

Juryeringen av Laugskonkurransen ble i år foretatt Oslo Fotograflaug. Juryeringen skjer under objektive kriterier ved at juryen ikke vet hvem som står bak bildene de vurderer.

Daguerre-prisen er en bronseskulptur av det man regner som verdens første kamera, som igjen bærer navnet til den franske kunstneren og oppfinneren Louis Jacques-Mandé Daguerre.

haslien-pris-laugskonkurransen2013

Jeanett kan nå beholde Daguerre-trofeet etter å ha vunnet dette for tredje gang. Det har skjedd kun to ganger tidligere i historien i Østfold. Marion sikret andreplassen i Laugskonkurransen 2013.