fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Foto av broer

 

Her kommer siste bit av Svinesundsbroen på plass i juli 2004. Foto: Marion Haslien

Siste bit av Svinesundsbroen kommer på plass i juli 2004. Foto: Marion Haslien

Her kommer den “nye” Svinesundbroen på plass.  Bildet er fra sommeren 2004 og ble tatt i en pressesammenheng. Av en eller annen grunn har jeg “viklet” meg inn i ulike broprosjekter.  Det er selvsagt tilfeldigheter, men det har blitt en del bilder relatert til broer. (Se flere foto under dette blogginnlegget.)

Jeg var ute i pressepoppdrag både når første sprengladning til fundamentet av Svinesundbroen gikk av og når siste “puslespill” i broen kom på plass. Jeg fikk også være med på åpning av broen med både den norske og svenske kongen på plass i 2005.

Noen år seinere skulle jeg få en telefon fra den tyske entreprenøren Bilfinger Berger som stod bak byggingen av Sannesundsbroen. Bildene skulle brukes til en kalender der deres ulike broprosjekter fra hele verden skulle presenteres.

I 2010 gjentok historien seg, denne gangen var det Smaalene bro som skulle fotograferes. Nå ble jeg også kontaktet av lysdesigner Erik Selmer som ønsket foto av broen. Han hadde designet lyset på broen og sendte bildet til en konkurranse for “lysnerder” og vant  det de kaller “Lysprisen 2011“!

Her stopper foreløpig min brokarriere. Det rare er jo at jeg nå har fått sansen for broer – når jeg er ute og reiser ser jeg på disse fantastiske byggverkene med stor beundring.

Jeg har lest meg til at man ikke vet sikkert når mennesker begynte å konstruere broer, men den første «broen» var nok sannsynligvis en enkel trestamme lagt ut over en bred bekk eller en liten elv. Når vi farer over disse broene tenker vi ikke en gang på at de er der, men forsøk å se etter neste gang. De fleste broer er fantastiske monumenter!

Dette er den første sprengladning til fundamentet av Svinesundsbroen. Foto: Marion Haslien

Dette er den første sprengladning til fundamentet av Svinesundsbroen. Foto: Marion Haslien

Både vår egen konge og den svenske var på plass under åpningen av Svinesundsbroen i 2005. Monumentene de avduket står i dag på hver side av broen. Foto: Marion Haslien

Både vår egen konge og den svenske var på plass under åpningen av Svinesundsbroen i 2005. Monumentene de avduket står i dag på hver side av broen. Foto: Marion Haslien

Den svenske kongefamilien var også med. På norsk side var også kronprinsen og kronprensessen med. Det var også dronningen. Foto: Marion Haslien

Den svenske kongefamilien var med. På norsk side var også kronprinsen og kronprensessen med. Det var også dronning Sonja. Foto: Marion Haslien

En slik flaske er det ikke mange som har. Flasken med lettøl ble delt ut delt ut til gjester under markeringen av starten på byggeprosjektet. Flasken har jeg fortsatt og dette fotografiet er avbildet i dag. Foto: Marion Haslien

En slik flaske er det ikke mange som har 🙂 Flasken med lettøl ble delt ut til gjester under markeringen av starten på byggeprosjektet. Flasken har jeg fortsatt her hos meg og dette fotografiet er avbildet i dag. Foto: Marion Haslien

 

Her er jeg i gang med fotografering av Smaalene bro i Askim. Jeg var oppe en rekke ganger vinteren 2010 før jeg endelig ble fornøyd med brobildet. Det var mye tåke som gjorde gjorde at vi måtte komme tilbake. Foto: Raymond Haslien

Her er jeg i gang med fotografering av Smaalene bro i Askim. Jeg var oppe en rekke ganger vinteren 2010 før jeg endelig ble fornøyd med brobildet. Det var mye tåke som gjorde gjorde at vi måtte komme tilbake. Foto: Raymond Haslien

I nesten 20 minus fikk jeg endelig det bildet jeg ønsket. Bildet du ser her bidro til at Lysprisen 2010 gikk til lysdesigner Erik Selmer. Foto: Marion Haslien

I nesten 20 minus fikk jeg endelig det bildet jeg ønsket. Bildet du ser her bidro til at Lysprisen 2011 gikk til lysdesigner Erik Selmer. Foto: Marion Haslien

 

Dette fotografiet av Sannesund bro i Sarpsborg ble bestilt av det tyske firma Bifinger Berger som stod som hovedentrepenør for Sannesundbroen. Foto: Marion Haslien

Dette fotografiet av Sannesund bro i Sarpsborg ble bestilt av det tyske firma Bifinger Berger som stod som hovedentrepenør for Sannesundbroen. Foto: Marion Haslien

Jeg var også oppe i helikopter for å ta bilder av Sannesundsbroen. Dette er et oversiktsbilde som viser broen og Sarpsborg i bakgrunn. Foto: Marion Haslien

Jeg var også oppe i helikopter for å ta bilder av Sannesundsbroen. Dette er et oversiktsbilde som viser broen og Sarpsborg i bakgrunn. Foto: Marion Haslien

Her er E6-broen som går over riksveien ved Kalnes i Sarpsborg. En enkel bro, men helhetsinnrykket er flott syntes jeg. Statens Veivesen skal ha ros for å legge mye arbeid i at det skal se bra ut når de bygger. Foto: Marion Haslien

Her er E6-broen som går over riksveien ved Kalnes i Sarpsborg. En enkel bro, men helhetsinnrykket er flott syntes jeg. Statens Vegvesen skal ha ros for å legge mye arbeid i at det skal se bra ut når de bygger. Foto: Marion Haslien

Se flere broer av andre fotografer på google bildesøk her.