Foto til Urikkes nye singel

Fredag kom Ulrikke med sin nye singel «Sick Of Love». Bildet til singelen har vi i Haslien Fotografene tatt.

Det var en flott lokasjon vi fikk til bildeopptak. Det er ikke så mange slike plasser tilgjengelig og i hvert fall ikke for å kunne gjøre fotografering. I dette tilfelle fikk vi slippe inn i en nedlagt fabrikk som skulle rives.

Vi elsker å jobbe med lyssetting under fotoopptak og i denne jobben fikk vi brynet oss en del. Målet er alltid å ha så lav ISO som mulig, for å gi riktig bildekvalitet slik at bildene kan brukes i større format uten støy i bildet. Slike lokasjoner vil derfor krever en del lys – i dette tilfelle hadde vi med 15 studiolamper.

Lyssetter man artisten alene, ville lokalene blitt undereksponert – i hvert fall når lokalene i seg selv var så mørkt. Derfor lyssatte vi også rundt i lokalene. Neste utfordring ble da å plassere lamper slik at de ikke kommer med i bildet. Det var en ganske trang korridor vi arbeidet i, noe som også gjorde at man ikke fikk satt lys fra siden.

Med stag og stenger som går på kryss og tvers blir det fort skygger der vi ikke ønsker. Derfor avstemmes lysbildet med en og en lampe til vi etter hvert fikk ønsket effekt med lyssettingen.

I tillegg til lys ble det brukt røykmaskin og tørris. Tørrisen har den evnen at den legger seg langs gulvet, mens røykmaskinen fort fyller rommet med røyk. I fabrikklokalet var det en del trekk, hvilket gjorde at vi fikk fin flyt på røykmaskinen i tillegg til tørrisen.

Normalt blir slike bilder konstruert med klipp og lim, ved at man setter sammen bilder som er tatt av artisten i studio og et lokasjonsbilde som modellen redigeres inn i. Det har aldri vært vår måte å jobbe på og det er derfor artig når kunder trekker oss ut på slike lokasjoner.

Vi har flere flotte bilder liggende – de vil vi publisere når artisten selv setter dagsorden.

Haslien Fotografen har tatt flere artistfoto opp gjennom årene. Blant annet til artisten Alexandra Joners singel «Tap Dance», Frøy Aagre, Åge Sten Nilsen, DJ Lirimore, Anine Stang, Ragnhild, Katastrofe , Anne Berit og flere andre.

Grafiske arbeidet på coveret til Ulrikke er utført av Martin Haslien.

Sminke: Sølvi Strifeldt

Outfit: James Lazar Braathen


ulrikke-sick-of-loveulrikke-sick-of-love-2

    Menu