fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Fotografiet i folks hjem

I disse dager er vi i gang med fotografering hjemme hos flere av våre kunder. Vi reiser hjem til utvalgte kunder for å ta bilder av kjøpte fotografier som henger i kundens hjem, veggbilder som er tatt hos oss. Tanken bak dette prosjektet er at bildene skal bli til en bok – en bok om fotografiets plass i folks hjem.

Vi trenger derfor hjelp av våre tidligere kunder som har vært på besøk hos oss opp gjennom årene. Er du villig til å åpne ditt hjem slik at vi kan ta bilder hos deg og lage ett lite intervju? Målet med boken er å inspirere alle til å gi fotografiet en fortjent plass i hjemmet.

Ettersom vi er en «kunst- og håndverksbedrift» har vi alltid lagt vekt på at fotografiet blir fremstilt på papir etter fotografering hos oss. Det ligger nemlig minst like mye kompetanse og kunstnerisk utøvelse i selve produktet som det gjør i selve fotograferingen. Fotograferingen er bare en liten del av prosessen i fremstillingen av et fotoprodukt. Så for oss er ikke et bilde helt i mål før det har fått sin fortjente materialisering, som f.eks. i form av ett veggbilde.

(Saken fortsetter under bildet)

Jeanette H. Halvorsen og hennes mann har bygget nytt hus. På veggen har de kjøpt foto fra oss. Bildet er tatt av fotograf Marion Haslien som et eget kunstprosjekt. Du kan lese mer om Jeanetts valg av bilde her.

Det å kunne hjelpe våre kunder frem til gode sluttprodukter er viktig for oss. Temaer som holdbarhet, utforming, materialvalg, farge, estetikk, skjønnhet, balanse og nytte er begrep vi berører i samtale med våre kunder både før og etter fotografering i vårt studio. Det legges ned mye arbeid i detaljer i alle ledd for å få frem et profesjonelt resultat.

Det ligger minst like mye kompetanse og kunstnerisk utøvelse i selve produktet som det gjør i selve fotograferingen.

Etter mange år i bransjen har det blitt titusenvis av timer i samtaler med kunder i våre visningstimer. Ettersom det å skape vakre produkter også er et samarbeid mellom oss som fotografer og våre kunder, så har det gitt oss mye kompetanse. En kompetansen vi deler videre med nye kunder. Både det å fotografere, men også det å samarbeide med kunden frem til et godt sluttprodukt, er en del av håndverket til en moderne studiofotograf.

Vi håper vårt nye prosjekt vil bidra til enda mer å sette fokus rundt fotografiets plass i de norske hjem.

Vi har allerede gjort flere avtaler med kunder som har vært på besøk i vårt studio for fotografering. Vil du være med i vårt prosjekt, så er vi veldig takknemlig for det. Send oss en e-post og forteller litt om ditt bilde. Vi kommer også til å være litt oppsøkende i forhold til tidligere kunder som har besøkt oss i håp om å få de med.

Bildet vi viser i denne saken er fra en kunde som har kjøpt fotokunst i vår nettbutikk. Bildet på veggen er altså ikke av kunden, men fra et kunstbilde kjøpt i vår nettbutikk. Det kan du lese mer om deres kjøp her.

Visste du at vi sender ut egne nyhetsbrev? Vi har egne gratis nyhetsbrev for private og yrkesutøvende studiofotografer som vil følge med på hva vi jobber med. Gå hit for å melde deg på.