fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Fotokunst som morgengave

Bryllupsfotografer opplever nå stor pågang fra brudepar som skal gifte seg i sommer. Kirke, festlokale, mat, bryllupsreise og morgengave er noen av punktene som finnes på blokken hos de som skal gifte seg.

Hos Haslien Fotografene får du selvsagt hjelp til bryllupsfotograferingen. (Se våre bryllupsfoto her.) Men vi har også et annet populært tilbud til bruden: morgengave! Hos oss kan du ta aktfotografering som kan gis som morgengave.

Haslien Fotografene er kjent for sine nakenfoto, eller aktfoto som vi fotografer kaller det. Hos oss jobber vi for det meste med sort bakgrunn under fotograferingen. Dette er en svært krevende fotografering, men med desto mer delikat resultat. Det kreves ingen forkunnskaper av den som fotograferes – jeg (Marion) instruerer underveis.

I høst besøkte NRK oss da vi fotograferte gravide kvinner som kaster klærne for å få frem svangre former. I aktfotograferingen til morgengave er det ikke gravid mage, men de kvinnelige formene som er i fokus. Men prinsippene er de samme; man fotograferes uten klær hvor lys og skygge danner fotoet.

Det mest vanlige er at man etterpå bestiller et album som vi legger i en liten dekorativ tre-eske. For deg som vurderer dette som morgengave, anbefaler vi å kontakte oss for å se hvordan et ferdig resultat kan se ut. Det er nemlig umulig å formidle det endelige resultatet her på internett. Du må med egne øyne se hvor lekkert det kan bli. Avtal derfor tid med oss for å komme hit i studio og kikke.

Litt om fotograferingen:

All aktfotografering skjer uten klær. Når jeg arbeider med aktfotografering jobber jeg nesten alltid med en eller to lamper. Lys og skygge danner elegant dybde i bildene som igjen skaper en eksklusiv fremtoning.

Hele veien er det jeg som fotograf som tar kontrollen over fotograferingen. Det finnes ingen fasitsvar på hva som vil fungere fra kvinne til kvinne. En positur kan se elegant ut på en kvinne og mindre bra for en annen. Derfor gjør jeg alltid en rask vurdering underveis av hver kvinne som kommer hit i mitt studio. Ut fra dette jobber jeg meg frem til det resultatet jeg tror blir best for den kroppsformen jeg fotograferer.

Alle har noe vakkert som vi henter frem.

Hvordan lyset treffer kroppen og danner skygger avgjør uttrykket. Små endringer i positur gir store utslag i skyggespillet. Jeg hjelper derfor som nevnt alltid til med positurene underveis: Hode, hender, føtter, blikk er noen elementer vi jobber med. En vridning av overkroppen og skuldre kan forsterke inntrykket av hofter og får frem kvinnelige former.

All fotografering skjer stor diskresjon og utføres av meg, Marion, i vårt studio i Sarpsborg. Vi låser dørene og trekker for alle vinduer. Bildene blir ikke sendt ut av vårt fotostudio for redigering – alt etterarbeid skjer altså her hos Haslien Fotografene som består av meg og min datter Jeanett.

Du risikerer heller ikke at bildene blir publisert noe sted. Alle bilder som du ser på våre nettsider er godkjent for publisering av de som er avbildet. Det skjer alltid med en skriftlig avtale. Se flere aktfoto på vår nettside for aktfoto.

Mange velger aktfoto som morgengave til mannen. Men aktfoto kan også være en fin gave til kjæresten. Albumet kan legges i en liten boks.

Mange velger aktfoto som morgengave til mannen. Men aktfoto kan også være en fin gave til kjæresten. Albumet kan legges i en liten boks.