fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Gode resultater i Landskonkurransen 2021

Ett sølv og to bronser var medaljene som ble tildelt fotografer fra Haslien Fotografene i årets Landskonkurranse som ble presentert i går kveld.

Som fotografer deltar vi i to årlige konkurranser, det er den regionale Laugskonkurransen og i den nasjonale Landskonkurransen. Begge konkurransene arrangeres av Norges Fotografforbund. Vi fikk første og andre plass i Laugskonkurransen, som du kan lese mer om her.

Gravidbildet “Full moon” fikk 84 poeng og sikret bronse i kategorien portrett. Fotograf: Jeanett Haslien

I den nasjonale Landskonkurransen sier konkurransereglene at man sender inn 10 bilder, hvorav de fire beste bildene blir tellende for resultatplassering. Jeanett fikk poeng for åtte av sine innsendte bilder med bronse på to av bildene i kategorien portrett. Marion fikk poeng på seks av sine bilder med ett sølv i kategorien barn. De øvrige bildene fordeler seg på «antatt» og «hederlig omtale». Bildet øverst i saken “Shapes of two hearts”, av fotograf Marion Haslien, fikk hederlig omtale med 77 poeng.

Gravidbildet “Bolder” fikk 80 poeng i kategorien portrett. Fotograf: Jeanett Haslien

Alle bilder sendes til konkurransen blir juryert av en nasjonal jury som setter poeng på bildene uten å vite fotografens navn. I går ble poenggivingen offentliggjort og plasseringer presentert.

Ettersom det er de fire bildene med høyest poeng som teller i konkurransen ble poengfordelingen slik til våre fotografer:

Jeanett fikk 313 poeng mens Marion fikk 314 poeng.

I kategorien barn fikk dette bildet sølv med 89 poeng. Fotograf: Marion Haslien

I Landskonkurransen deltar nesten 200 fotografer fra hele Norge. Bildene kan leveres i 10 ulike kategorier. Fotografen velger selv hvilken kategori de sender inn bilder til.

De oppsummerte poengene fra de ulike kategoriene ga oss 31.- og 33. plass i listen av de 200 fotografene. Resultatet er best blant fotografer som deltok fra Østfold Fotograflaug. Se resultatlisten i Landskonkurransen 2021 her. Listen viser kun fotografer med poeng, de øvrige er ikke listet.

Vi gratulerer Maiken Therese Osland som ble kåret til årets fotograf!

NB! Visste du at vi sender ut egne nyhetsbrev? Vi har egne nyhetsbrev både for studiofotografer og for private som vil følge med på hva vi jobber med. Gå hit for å melde deg på.