Gravidfoto til stilen hjemme

Et veggbilde tar seg best ut når det står i stil med resten av interiøret. Derfor ber vi alltid våre kunder tenke på farger og stil før de kommer til fotografering hos oss. Er man opptatt av interiør som går «ton i ton» så strekker vi oss langt for å oppnå fargematch på veggbilde. Da er det viktig å opplyse oss om fargevalg før vi setter i gang fotografering.

Se flere hundre gravidfoto i vårt eget galleri for gravidfoto her.

Vi har ikke hundrevis av ulike farger å velge mellom på våre fotobakgrunner, så det er vanskelig å treffe akkurat opp mot de fargene man har i hjemmet. Men, vi har mulighet til å gjøre noen justeringer i etterkant i Photoshop slik at det blir mest mulig likt. Det er likevel viktig at man tenker på ønsket farger før man kommer i studio slik at vi får tilnærmet lik farge ved fotoopptak.

En fysisk fargeprøve som fås i malebutikken er å foretrekke når vi skal sammenligne farger. Farge som er malt på en bord-bit kan også egne seg, mens farge fra et mobilbilde eller fra en datamaskin er ikke godt egnet for eksakte farger. Det er fordi ulike skjermer har ulik innstilling og dermed gir ulike farger. (Mobilfoto)

Ta gjerne med fargeprøver til vårt studio. Husk at en farge du ser på internett i et interiør kan være helt annerledes i virkeligheten. Dessuten kan farger opptre ulikt fra skjerm til skjerm på ulike datamaskiner. Nettopp derfor er fysiske fargeprøver å foretrekke. Vi har også egen fargemåler til utlån for de som ønsker å måle farge hjemme.

Les en egen artikkel vi har laget om farger her: Har du kontroll på fargene?

Det å gå til en studiofotograf handler nettopp om å jobbe med helheten rundt en fotografering. Selve fotograferingen er bare en liten bit av veien frem mot et profesjonelt resultat. Det er et håndverk fra A til Å.

Fargemåler
Fargemåler (til høyre) er en hendig liten sak. Den knyttes opp mot en app på telefonen (t.v). Fargenummeret man får via appen i en måling gir en mer korrekt gjengivelse enn ett bilde av en farge, nettopp fordi farger opptrer så ulikt fra skjerm til skjerm.

Vi samarbeider med Norges beste leverandører på fotoprodukter som rammer og album. Vi bruker også de beste printerne og det beste papiret som finnes i markedet. Vi har flere ulike typer papir i vårt sortiment som alle har ulike egenskaper til hvert sitt bruk. Eksempelvis foretrekker vi matt kunstpapir fra Canson til bilder som skal i ramme med passepartout og glass.

Vi anbefaler også at man har passepartout på dersom man ønsker glass på bildene. Det gjør at det blir avstand mellom bildet og glasset. Dersom glasset ligger helt inntil bildet kan det over år påvirke bildet. Glass er et sterkt basisk materiale bestående av sand og kalk, og vil over tid påvirke både papir og farger.

Et gravidfoto vi nylig tok i vårt fotostudio.

Skulle du likevel ønske et bilde uten passepartout, anbefaler vi deg å satse på struktur som gjør at bildet beskyttes. Struktur en en tynn plasthinne som påføres ovenpå bildeflaten slik at det er beskyttet mot UV-stråler og støv. Bildet kan da tørkes over med en fuktig klut uten å skades. Strukturen gir bildet en matt og myk finish.

Haslien Fotografene er ambassadør for Canson I Norge og vi har deltatt på utstillinger for Canson med våre bilder. Vi tester stadig nye fotopapir fra de seriøse aktørene av fotopapir og er godkjent for Digigraphie (kunsttrykk) gjennom Epson.

Vi sitter på mye kunnskap som vi deler med våre kunder. Vårt motto er «fagkunnskap fra fotografering til ferdig produkt.» La oss hjelpe deg med jobben frem til et profesjonelt resultat.

NB! Visste du at vi sender ut egne nyhetsbrev? Vi har egne nyhetsbrev både for studiofotografer og for private som vil følge med på hva vi jobber med. Gå hit for å melde deg på.

    Menu