fbpx

Gravidfotografering

Gravidfotografering

Se galleri på vår egen side for gravidfoto.

Prisvinnende fotografer
Haslien Fotografene er blant Norges største fotografstudio på gravidfotografering og vi har vunnet flere premier for våre gravidfoto i konkurranser i regi av Norges Fotografforbund – noe vi selvsagt er stolte av.

Graviditet er en begivenhet i livet som er verdt å dokumentere. Man er stolt og frodig, og med en voksende mage som man endelig har lov til å presse ut med vilje 🙂 Linjene på kroppen er vakre og formfulle. Man bærer på et lite liv som snart skal få lov til å komme ut og blomstre. Mange gravide tar seg en tur til fotografen for å forevige graviditeten. Fototrenden, som en gang ble “startet” av de gravide Hollywood-kvinnene, har spredt seg som ild i tørt gress. Nå om dagen er det nesten like vanlig som konfirmantbilder.

Vi har to forskjellige typer gravidfotografering som du som kunde kan velge mellom. Den ene fotograferingen er kalt “gravid-akt”, mens den andre er kaldt “gravid-standard”. Ønsker du en miks av begge disse får du gjerne det.

På gravid-akt kjører anvender vi en mørk bakgrunn, og du er helt avkledd. Ved hjelp av lys og skygge fremhever vi de vakre fasongene på den gravide kvinnekroppen. Det du vil skjule skyggelegger vi, mens det du ønsker å fremheve – lyssetter vi. Man kan ha med seg far/partner på enkelte av akt-bildene, men ingen bruk av klær eller rekvisita. Det er kun linjene på kroppen som skal være i fokus.

På gravid-standard har du mulighet til å ha flere klesskift og sceneskifte underveis. Man får gjerne være naken men tildekket med slør, men det rigges ikke opp til aktbilder. Far/partner/barn kan gjerne være med på denne fotograferingen.

Hvis man skulle ønske en miks av disse to ulike fotograferingstypene, så kan du velge en mix-fotografering.

Rekvisita. Vi har noe rekvisita hos oss slik som stoler, tepper, puter, hårpynt, sjal og kåpe til utlån. Vi er kjempeglade for all rekvisita du som kunde har med slik at variasjonen kan bli enda større. Rekvisita kan være ting slik som florlette sjal, hodepynt, navnskilt, babytøy, ultralydbilde++ . Er du usikker på hva man kan bruke er det greit at du tar med ekstra så ser vi når du kommer. Et tips er å gå inn på gravidsiden vår for å sjekke hva andre har tatt med seg.

Klær. Dersom man går for standard- eller mix fotografering, kan man velge tøy som man selv foretrekker. Noen velger å ta med seg et fint undertøysett med hipser/truse og matchende bh, noen florlette sjal, gravidklær som fremhever magen, morgengave eller strikkagenser med mulighet til å kneppe opp ++. Dersom far eller barn skal være med på bilde så pass på at de har matchende klær.
Går man for gravid-akt fotografering, så anvendes ikke klær/rekvisitter på selve fotograferingen. Når man kommer til denne type fotografering må en ankomme i klær som ikke lager strammemerker på kroppen da disse lager strammemerker lenge etter avkledning. Unngå derfor å bruke stramme klær i 2 timer før fotografering og ankomme studio i kun løstsittende plagg. Vi har noen kåper/sjal/gjennomsiktige kjoler som passer til gravidfotografering til utlån gratis for våre kunder.

Generell info. Vi har til tider noe ventetid, så det er greit å være tidlig ute på bestilling av time. Gravidfotografering kan selvsagt planlegges til en viss grad, derfor har vi satt unna noen hastetimer i kalenderen for de gravide som bestemmer seg for fotografering i siste liten 🙂 Gravidfotograferingen bør taes når magen er på sitt fulle, og man er innenfor sikre marginer. Senest 4 uker før termin. Booking av fotografering kan gjøres på +976 73 823 eller på mail til marion@haslien.no . Inkludert prisen på fotograferingen får du en gratis visningstime. En visningstime er en dato satt opp i etterkant av fotograferingen hvor du/ dere kommer tilbake å ser på alle bildene – samt velger hva dere ønsker å kjøpe av bildeprodukter. En slik visningstime avtaler vi på mail/tlf på forhånd. Ønsker du å lese mer om visningstimen, kan du gjøre det her. Prisliste for produkter kan du finner her.

Praktisk info om fotograferingen.

Fotograferingen skjer i Haslien Fotografenes studio i Sarpsborg, og varer i 40 minutter (totalt 1 time med bytting og opprigging av klær/bakgrunn og studiolamper). Ved standard-gravidfoto kan du bytte mellom to-tre forskjellige bakgrunner og tilhørende forskjellige antrekk. Vi har mange forskjellige bakgrunner å tilby, alt ifra hvit til rosa, lilla, blå, grønn, creme, sort, grå, brun ++. Vi har også mulighet til å lage til noen scener. Ved standard gravid fotografering kan vi fotografere ute på lokasjon, men da tilkommer et lokasjonsgebyr avhengig av sted. Akt-gravidfoto foregår kun i studio, med en mørk bakgrunn og man er helt naken. Vi har mange års erfaring med aktfoto og har selvsagt en høy etisk håndtering av bildene.

Se november 2012 var NRK med oss i studio under gravidfotografering. Se videoinnslaget her: http://nrk.no/nyheter/distrikt/ostfold/1.8383255

Er det noe mer du lurer på finner du nok svaret under “spørsmål & svar”.

SPØRSMÅL OG SVAR

Hvor mange bilder blir det etter en fotografering?

Vi anslår 100 stk. bilder etter gravid akt, Gravid standard 300 stk. Les mer her for å forstå mer om antall bilder og utvelgelse etter en fotografering.

Hva er inkludert i prisen på fotografering?

Inkludert i prisen på fotografering er det alltid med en visningstime. En visningstime er en time satt opp i etterkant av fotograferingen hvor du/dere kommer tilbake å ser alle bildene, samt velger hvem bilder/produkter man ønsker å kjøpe. Les mer om hva som skjer i en visningstime her! Det er ingen kjøpstvang. Ingen bilder/produkter er inkludert i prisen. Prisliste for produkter/bilder finnes på vår prisliste: www.haslien.no/priser/Prisliste.pdf 

Det er også gratis utlån av florlette stoffer, kjoler og kåper dersom de er tilgjengelige.

Hva er forskjellen på gravid-akt og gravid-standard?

Gravid-akt er bilder tatt mot mørk bakgrunn. Her fremhever vi linjene på kroppen. Man skal på denne type fotografering være helt naken, men ved hjelp av lyssetting kan man ved noen postiturer skyggelegge intime deler.

Gravid-standard er en fotografering hvor man kan ta bilder både med klær og uten klær, med tildekket. Vi gjør gjerne litt forskjellige settinger, og tar i bruk forskjellig rekvisita. Bildene her kan taes mot både mørk og lys bakgrunn.

Gravid mix er en blanding av både akt-og standardfotograferingene, og dette tar noe lengre tid på grunn av lys- og bakgrunnskifte på akttdelen.

Kan jeg se flere gravidfoto?

Selvsagt! Vi har en egen side dediktert til gravide: www.gravidfoto.no – der ligger det hundrevis av gravidbilder vi har tatt opp igjennom alle år. Vi har også en egen tagg på instagram under #hasliengravid

Hva med hår, sminke og hud?

Man kommer ferdig sminket/ordnet og klar til fotograferingstimen. Ved akt-gravidfoto bør man unngå shimmersminke, og unngå tettsittende tøy 2 timer før fotograferingen, for å unngå strammemerker fra tøy. For de som ønsker hjelp til sminke og hår, så fins det muligheter til det. Vi har noen samarbeidspartnere som tilbyr dette i forkant av fotograferingen. En av disse utfører makeup og hår fiks i studio i forkant av fototimen. Dette må bestilles på forhånd, og kontaktinfo til makeupartisten vil blir gitt først når fototimen er booket inn i vår kalender.

– Hvem fotograferer?

– Ved akt-gravidfoto, vil fotograferingen foregår diskre med Marion, i avstengt studio. Dersom det er “standard-gravidfoto” vil det bli av Jeanett eller av og til Marion.

– Må jeg være naken på akt gravidfotograferingen?

Ja, på gravid-akt må man være naken fordi poenget er å fremheve kroppens linjer, noe brytningen med klær vil ødelegge. Man kan heller skyggelegge, vri seg eller holder hender over intime deler på enkelte positurer dersom man ikke ønsker å ha intime deler synlig.

– Hva skal jeg ha med på standard gravidfotograferingen?

Dersom man velger å gå for standard-gravidfoto kan man ta med alt ifra lette sjal, tettsittende tøy som fremhever mage, rekvisita slik som barnetøy, ultralydbilde, hårpynt, store øredobber osv. Hent gjerne ideer på hva du kan ta med ut fra bildene på vår gravidnettside. Ta gjerne mobilbilder av de du liker best og vis oss når du kommer, så kan vi gjøre lignende med deg. Vi har også som sagt noe til utlån gratis for våre kunder.

– Egner jeg meg til gravidfotografering?

– Ja, alle egner seg. Vi veileder deg med positurene under hele fototimen, enten det er akt-gravidfoto eller standard-gravidfoto. Vet hjelp av ulike positurer, klær og lyssetting kan vi fremheve dine beste sider men også skjule litt du ikke ønsker å vise.

– Hvor fotograferer dere?

– All akt-fotografering skjer i studioet vårt. Standard fotografering foregår fortrinnsvis i studio, men kan også utføres på lokasjon om det avtales på forhånd. Vi tar et lokasjonstillegg, avhengig av sted. Til oss kommer folk fra hele landet, men selvsagt mest fra Oslo, Akershus og Østfold. Prisene her i Sarpsborg er nok mye lavere enn i de store byene. Derfor kan det lønner det seg å reise ut av byen. Haslien Fotografene holder til litt utenfor byen og har bygd opp eget studio på vår private tomt. Her holder vi til i fredelige og naturskjønne omgivelser.

– Hvordan kommer jeg meg til Haslien Fotografene?

Vårt studio ligger landlig til på adressen Hasseliveien 33B, 1712 Grålum. Det er rett ved E6 avkjøringen til det nye Østfoldsykehuset på Kalnes. Hvis du kommer med bil fra Oslo tar litt under en time, med bil fra Fredrikstad tar det ca 20 minutter, fra Moss ca 35 minutter, fra Sarpsborg ca 10 minutter. Siden vi holder til rett ved sykehuset fins et et godt tilbud av bussforbindelser far både Oslo, Moss, Fredrikstad, Halden, Sarpsborg osv. Nærmeste holdeplasser er Sykehuset Østfold Kalnes og Eidet Camping. Link til rutetabell buss finnes her: www.tidr.no eller https://reiseplanlegger-ekstern.ruter.no

Å velge tog er ingen god løsning da nærmeste togstasjon er 11 km unna.

Betaling.

All betaling bør skje med vanlig bankkort, da vi ikke tar MasterCard o.l. Betaling for fotograferingen gjøres etter endt fototime, mens betaling av produkter gjøres ved henting. Vi kan også postsende ferdige produkter, det meste kan sendes mot porto og forhåndsbetaling.

Gavekort.

Hos oss kan man også bestille gavekort i vår nettbutikk. En perfekt gave å ønske seg eller gi bort til noen som setter pris på det. Man kan fritt velge beløpet man ønsker å gi (minstesum 500,- kr), og man kan selv velge om man vil bruke gavekortet på fotografering eller bilder/produkter. Et gavekort hos oss varer i et år, fra måneden den er kjøpt. Perfekt å gi i gave i f.eks babyshower.

Bestilling/booking/spørsmål:

Dersom du ønsker å bestille time til fotografering, eller har noen spørsmål er det bare til å ta kontakt på telefon: 976 73 823 eller mail marion@haslien.no

Ønsker du å sette opp en fotografering fremover i tid, gjør vi gjerne dette da det hender at vi noen sesonger blir fullbooket. Ved bestilling av fototime trenger vi fult navn, hele postadressen samt mobilnummer.

Åpningstider og lokasjon.

Vi har ingen dropinn- timer, man må alltid bestille time på forhånd. Vårt studio har åpent mellom kl 10.00 – 16.00 på hverdager, og på torsdag har vi er langåpent mellom kl 10.00 – 19.00.

Vi holder til på Eidet, nærmere bestemt Grålum i Sarpsborg (Østfold). 800 meter fra det nye Østfold-sykehuset som er bygget på Kalnes. Studioets adresse er Hasselliveien 33B, 1712 Grålum.

Psssssst… Visste du at vi i Haslien Fotografene, i tillegg til denne hovedsiden/bloggen har egne hjemmesider dedikert til ulike type fotograferinger slik som gravid, baby og nyfødt, bryllup, portrett og akt ?!

X
    wpChatIcon