fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Grønn oase i fotograferingens tjeneste

For 13 år siden bygget vi en grønn oase på det flate studiotaket vårt. Det skulle vise seg å være fremtidsrettet for vår studiodrift. Nå er vi i godt i gang med nok et tak som skal huse det nye drivhuset vårt. Gjett om vi gleder oss!

Bildet øverst i denne saken viser hvordan vi anvender blomster til fotografering av et barn. Se video lenger ned fra samme fotografering. De to neste bildene under her viser takterrassen på vårt studio sommerstid. Lenger ned i saken kan du se det nye taket som er under ombygging i disse dager.

Slik så det ut i 2012 når vi startet ombygging av studiotaket.
Slik ble studiotaket seende ut etter “makeover” i 2012. I dag dyrker vi blomster og har en koselig plass her med basseng sommerstid.

Fotografering med ekte blomster har blitt en suksess for oss, derfor utvider vi. Denne gang er det et flatt garasjetak på 50 m2 som skal få en «makeover». Garasjen ligger 25 meter fra vårt studio. Til nå har vi lagt nytt tak på den gamle garasjen som altså skal bli til gulv og terrasse til vårt drivhus. Drivhuset kom sist uke og neste uke er vi i gang med å sette det opp.

I arbeid med ny platting mars 2023 hvor garasjetaket skal bli til en grønn oase med et nytt drivhus. Det blir også noe uteplass hvor vi ønsker å ha en liten utendørs fotoutstilling. Vi ønsker å vise frem hvordan vi jobber med alt fra fotografering til ferdige fotografier. Alle som går forbi skal fritt kunne gå opp og se.

I februar fortalte vi om det nye drivhuset og at vi er opptatt av bærekraftige løsninger til vår studiodrift. Les mer om det her hvis du vil vite mer. Du kan også lese mer om plassen vi jobber og bor på her.

QR-kode på blomstene

Hver eneste uke kommer det kunder til vårt studio som ønsker blomster som en del av fotograferingen. Det er ekte blomster som anvendes og vi dyrker mye av blomstene selv. I år har vi tatt skikkelig av, synes vi selv. Akkurat nå spirer og gror det absolutt over alt her hos oss.

Vi forkultiverer for at vi skal være selvgående så tidlig som mulig på blomster. Forkultivere betyr å så og plante inne slik at plantene kan utvikle seg en del innendørs før de settes ut. På den måten hjelper vi plantene i å komme tidlig i gang med blomstring.

Her er merkingen på plass. Litt lenger frem vil det blomstre her. Test QR-koden for å se noen av opplysningene på planten som kommer her.

Nå om dagen jobber vi med å lage merkesystem på hver eneste plante vi har. merkingen består av opplysninger om spiretid, når de blomstrer i sesongen, hvilke gode egenskaper plantene har, men også utfordringer vi møter. I tillegg noterer vi hvor plantene står, og vi sørger for at alle plantene vises med navn og hver sin egen QR-kode.

QR-koden som settes ved siden av plantene gjør at vi og våre kunder enkelt kan finne frem til mer kunnskap om de ulike blomstene vi har stående rundt i hagen.

Kunst og håndverk

Haslien Fotografene er en kunst- og håndverksbedrift. Derfor legger vi også stor vekt på at vi i så stor grad som mulig skaper våre egne produkter helt fra bunn av. Vi lager egne bakgrunner, vi dyrker våre egen fotoprops og vi selger bilder i slutt-enden som er fysiske bilder. Altså bilder som er materialisert på papir eller annet fysisk materiale.

Bildet her er lagt på plate med glass. Vi fremstiller både bildene og limer bildet til glass og plate her hos oss.

Som fotografer jobber vi med bestillingsverk hvor kunden er med på å si noe om innholdet i bildet, mens vi står for den kunstneriske utfoldelsen og den håndverksmessige siden av produktet. Vi ser oss stadig om etter hvordan vi skal involvere våre kunder i denne prosessen. Alt fra hvordan vi legger opp fotograferingen, til fargetoner i bildene og stilvalg.

I Instagram-innlegget under kan du se hvordan blomster anvendes under en barne-fotografering. De store rosa pionene som er anvendt i denne fotograferingen finner du på QR-koden lenger opp.

Ønsker du å komme hit til fotografering utover våren, sommeren eller høsten er det bare å glede seg sammen med oss. Vi kommer til å ha mye å by på utover. Noe av dette vil vi naturligvis vise frem her på vår fotoblogg.

Visste du at vi sender ut egne nyhetsbrev? Vi har egne gratis nyhetsbrev for private og yrkesutøvende studiofotografer som vil følge med på hva vi jobber med i Haslien Fotografene. Gå hit for å melde deg på.