fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Haslien Fotografene – en familiebedrift

Dette er vi som utgjør Haslien Fotografene i 2018. Vi kan vel trygt kalle oss en familiebedrift når både mann og barn er engasjert i bedriften. Vi har alle sammen oppgaver på ulike områder i bedriften.

Det er jeg (Marion) og Jeanett som er fotografene hos Haslien Fotografene. Jeanett arbeider likevel mest i etterproduksjonen som består av klargjøring av bilder som er tatt. Martin er sjefen for grafisk design og utarbeider skisser. Markus har ansvaret for den fysiske produksjonen i tillegg til å jobbe med video. Mathias er for tiden i opplæring på fotoretusj og kommer også til å få opplæring på fotografering. Raymond (min mann) er engasjert i regnskap og bedriftsstrategi.

Alle i familien er direkte eller indirekte involvert i Haslien Fotografene.

Maria (som ikke er med på bildet) er den eneste av våre fem barn som ikke er direkte engasjert i den daglige driften. Maria har fullført bachelor i juss ved Middlesex University i London. Hun er nå i gang med mastergrad ved Birkbeck University hvor hun blant annet har valgt opphavsrett gjennom «advanced intellectual property». Det juridiske fakultetet ved Birbeck regnes som blant de ti beste i England og blant en av de ledende i verden. Maria har vært med som gjesteskribent på vår fotoblogg i blogg-poster som dreier seg om opphavsrett, vi kommer til å ha henne med oss også fremover.

Alle i familien er direkte eller indirekte involvert i Haslien Fotografene. På fredag sørget vi for nye bilder til vår nettside «om oss». Nye bilder har lenge vært ønsket, men så var det dette med «skomakerens barn da». ? Det er alltid enklere å bruke tid på andre enn seg selv. «Om oss» siden er faktisk en av de mest besøkte sidene på vår nettside, så det er godt vi endelig har fått nye bilder på plass. Du kan se de nye bildene og lese mer om hver enkelt av oss her.

Aktiviteter sammen

Haslien Fotografene ble faktisk etablert for femten år siden i disse dager. Etter å ha jobbet flere år med fotografering for pressen, kom ideen om å etablere eget studio hjemme. Sakte men sikkert har vi bygget oss opp til der vi er i dag – det kan du lese mer om her.

Jeg føler på en stor takknemlighet over at alle i familien er engasjert rundt Haslien Fotografene.  I år kom også yngstemann (Mathias) med i bedriften. Med årene håper vi at også barnebarn kommer med.

(Saken fortsetter under bildet)

Mobilfoto fra studio. Loan (barnebarnet) er med å pynter juletreet i fotostudio. Han bare elsker aktiviteter der han kan være med å hjelpe til.

Vi er en sammensveiset gjeng, selv om vi også hos oss kan ha hete diskusjoner, slik det sikkert er i alle familier, men vi har stått sammen opp gjennom årene. Vi har hatt klare regler for databruk med krav om å stenge av PC-er til visse tider eller som for eksempel i ferier. Nesten hver helg reiste vi ut i naturen for grilling og naturopplevelser da barna var små.

Med fem barn ble det ikke rom for sydenreiser fordi det ble for dyrt. I tillegg har vi valgt å la barna gå på privatskole, noe som har bidratt til enda strammere privatbudsjett. I Norge må man nemlig betale egenandel dersom man velger å la barna gå privatskole. Men med naturen som nærmeste nabo har vi ikke manglet opplevelser og kanskje har det bidratt til å gjøre oss mer sammensveiset som familie.

Organisering må til

Med sju personer boende under samme tak har vi også lært oss at det er nødvendig med litt struktur, selv om det mange ganger kan føles som om man ikke har struktur i det heletatt 😀

Som jeg har delt på bloggen tidligere har vi hver morgen møter i bedriften hvor vi sammen går gjennom arbeidsdagen. Disse møtene er svært verdifulle for oss i den forstand at det gir oss mulighet til å måle hverandre på hva som gjøres. Vi noterer ned alle gjøremål i morgenmøtet og oppgavene blir gjennomgått neste dag.

Vi ønsker å skape god felleskaps-ånd der barn og barnebarn føler at de er en del av vårt felles prosjekt.

Vi forsøker også å gjøre hyggelige ting sammen i bedrifts sammenheng, som når vi nylig besøkte Photokina eller som sist helg da vi pyntet i og utenfor studio til jul. Da er også barnebarna med og vi gjør det koselig med noe godt å spise og drikke. På den måten skaper vi god felleskaps-ånd og barnebarna får føle at de også er en del av vårt felles prosjekt. Det er så koselig å se barnebarna når de pynter juletreet med tindrende øyne. Det er helt tydelig at de synes det er stas å få være med.

Nå gleder vi oss til jul hvor vi alle sammen vil bruke mer tid sammen. Tiden frem til jul er riktignok en svært hektisk tid, men det er også en tid der vi gjør mye hyggelig sammen som felles lunsj, levende lys på bordet og julemusikk. Det er som det ofte sies; at det er de små enkle tingene i hverdagen som skaper glede.

Vi ønsker alle våre blogglesere en riktig fin uke!

Mobilfoto fra studio. Viola (barbebarnet) er vår lille prinsesse som bare er to år og som liker å være med på alt som skjer.

Mobilfoto fra studio. Loan liker å bruke saksen.

Mobilfoto fra studio. Gutta jobber ute med å få julepynt på plass. Sommerplanter er byttet ut til vinterplanter.

Mobilfoto fra studio. Viola (2 år) var også med å pynter i studio sist helg. Hun sjarmerer oss alle med sitt gode humør.