fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Haslien Fotografene lager fotokunst av graviditeten

Fotografering av graviditeten kan bli fotokunst på veggen i hjemmet eller foto-dokumentasjon i et album.

De to kvinnelige fotografene i Haslien Fotografene har opp igjennom årene tatt mange tusen gravidbilder. I et eget fotogalleri finnes bilder som er tatt over en periode på 20 år. Bildene ligger på egen temaside under domenet www.gravidfoto.no

-De mest tidløse bildene er fotografier der man fremhever de svangre nakne formene ved en gravid kropp, hvor en struttende mage kommer i fokus. Nakenhet er riktignok ikke for alle. Vi har derfor egne kjoler spesiallaget for gravide i tillegg til florlette tekstiler, forklarer Marion Haslien. Hun er en av to fotografene i familiebedriften Haslien Fotografene som forøvrig er arbeidsplassen til fem personer.

Hun forklarer at de bildene som tas uten tøy, kalt akt, gir bildene et mer tidløst preg fordi bildene ikke kan knyttes til en klesmote i en bestemt tid. De er rene og passer godt inn i den skandinaviske minimalistiske stilen.

(Saken fortsetter under bildet)

Her er bildet tilpasset en ny type ramme vi har fått fra vår leverandør. Rammen gir en følelse av betong materiale.
Gjennomført stil hvor bildebakgrunn og ramme matcher hverandre på en delikat måte. På fotobloggen til Haslien Fotografene finnes en rekke eksempler på hvordan man kan gjøre fotoprodukter estetisk.

Marion har en rekke ganger vært foredragsholder innen akt fotografering for fotografer i Norge, hatt egen utstilling med sine bilder og er premiert en rekke ganger for sine fotografier. Fotografene jobber også mye med farger og tilpasning av bildene til folks hjem. Kunder som vil anvende makupartist kan få hjelp med det i studio før fotograferingen tar til.

Hun og datteren Jeanett fotograferer alt fra gravide, akt, bryllup, nyfødte og barn. Hver eneste uke kommer det gravide fra hele landet til deres studio for fotografering. For kunder som reiser langt kan de tilby overnatting i den idylliske hagen tilknyttet studioet. De har også et eget basseng i studio hvor de tar gravidfoto under vann.

-Dette er bilder som er gir en følelse av vektløshet og blir stilig med flagrede hår og tekstiler som svever i vannet. Vi signerer gjerne disse bildene med vår signatur i stedet for firmaets logo, forklarer fotografen som forteller at signatur og logo har ulik betydning på bildene som er fremstilt på papir.

(Saken fortsetter under bildet)

Marion Haslien viser frem bilde som er tatt under vann i bassenget i fotostudio.

I studio låner de gratis ut klær de selv har designet til gravide. I studioet finner man flere stilarter, som stukkaturvegger for et glamorøst preg, lerret-bakgrunner for tidløshet, slett bakgrunn for mer minimalistisk preg. De har også spesialisert seg på bruk av blomster i fotograferingen av gravide og nyfødte.

– Vi har laget en egen brosjyre som viser hvordan fotografering med blomster kan gjøres. Gravidbilder med blomster blir gjerne litt mer romantiske og sukkersøte, forklarer Marion og påpeker at alle velger sin egne stil. Vi tilpasser fotograferingen til hver enkelt kundes ønske og gir råd og veiledning både før, under og etter fotograferingen for å få best resultat. Vi veileder alle positurer underveis og setter selvsagt diskresjon høyt. Hos oss publiseres ingen bilder uten å ha mottatt et skriftlig samtykke.

(Saken fortsetter under bildet)

Bruk av ekte blomster i en gravidfotografering.

På sommeren dyrker de frem en mengde blomster i egen hage som brukes i fotograferingene. På deres Instagramprofil vises video og bilder fra hagen som kan være til inspirasjon.

Under vises en video fra gravidfotografering i Haslien Fotografens studio.

Video fra en gravidfotografering i Haslien Fotografenes studio.
All fotografering behøver ikke følge de tradisjonelle stilartene, som her fra en litt mer eksperimentell fotografering.

Denne bloggposten er laget for reklamekampanje i VG, Aftenposten og andre medier i Schibsted. Personene i bildene er ikke retusjert slik at de rammes av myndighetenes krav om merking av “retusjert person“.

NB! Visste du at vi sender ut egne nyhetsbrev? Vi har egne nyhetsbrev både for studiofotografer og for private som vil følge med på hva vi jobber med. Gå hit for å melde deg på.