fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Hvor mange foto blir det etter en fotografering?

Antallet prøvebilder det blir ut av en fotografering kommer helt an på hvilken type fotografering som er foretatt. Litt lenger ned i saken kan du se hvor mange bilder vi anslår at det blir i hver type fotografering.

For å gi et generelt svar, så gir 99,9 % av fotograferingene «nok» bilder til at man har de bildene man trenger.

Kvalitet – ikke kvantitet

Med et digitalt kamera er det ikke noe problemer å produsere tusenvis av bilder på bare noen minutter. Et kamera kan ta 20 bilder i sekundet – altså 1200 bilder på ett minutt, så et stort antall kan man raskt oppnå, men om de er interessante er ett annet spørsmål.

Vi er mer ute etter bra bilder med ulike variasjoner og forskjellige settinger, enn ett stort antall bilder.

Vi gir alltid råd i forkant av fotograferingen hvordan man kan få mest mulig ut av en fotografering hos oss.

Vi gir alltid råd i forkant av fotograferingen hvordan man kan få mest mulig ut av en fotografering hos oss. Sett deg inn i disse rådene, så vil du få bedre bilder og kanskje flere bilder.

Noen forutsetninger

En av de mest uforutsigbare fotograferinger er av barn. Antall bilder avgjøres mest av hvordan dagsformen til barnet er. Er barnet fornøyd og glad under fotograferingen, så blir det flere bilder.

Det er ytterst sjelden vi ikke klarer å få de antall bildene vi trenger. Men igjen, fotografering av barn kan by på utfordringer og kanskje spesielt hvis det er flere barn sammen. De samme faktorene ser vi under familiefotografering med flere barn. Les mer om utfordringene med barn og familiefotografering her.

Når det gjelder fotografering av voksne mennesker, det være seg portrett, gravid, akt eller boudoir, så får vi lettere et større antall bilder, bortsett fra akt og undervannsfotografering. Hvor mange ulike bilder det blir i de ulike fotograferingene handler igjen om «gitte forutsetninger» som ligger til grunn for hver enkelt fotografering.

Du velger bilder selv

Det er ulik praksis hos fotografer når det gjelder fremgangsmåten for bildeutvalg etter en fotografering. Noen fotografer velger ut et begrenset antall bilder for kunden som vises frem i visningstime eller nettgalleri. Andre fotografer plukker ut en bildepakke med bilder du kjøper uten visningstime. Fotografen bestemmer bildeutvalg.

Hos oss lar vi deg se alle prøvebildene som ble tatt under fotografering etter en grovsortering fra oss.

Hos oss lar vi deg se alle prøvebildene som ble tatt under fotografering etter en grovsortering fra oss. Når du kommer tilbake til visningstime får du se helt uredigerte prøvebilder, rett fra RAW-formatet.

Vi har erfart at spesielt kvinner er kresne på seg selv i bilder, og nettopp derfor lar vi våre kunder få se nær sagt alle bildene slik at de selv kan velge ut bilder der de kjenner seg fortrolig.

Når kunde har valgt sine bilder går vi i gang med redigering/retusj. Les mer her om fremgangsmåte i retusjering av bilder .

Så mange bilder kan du forvente

Vi har her laget en oversikt over hvor mange bilder man kan velge mellom fra de ulike type fotograferinger. Dette er ett anslag, det kan derfor bli mer og det kan bli mindre:

Nyfødtfotografering (1 til 20 dager): 150 stk

Babyfotografering (1 til 7 måneder): 200 stk

Barnefotografering: 250 stk

Gravidfotografering – akt: 100 stk

Gravidfotografering – standard: 300 stk

Aktfotografering: 150 stk

Boudoirfotografering: 200 stk

Portrettfotografering: 250 stk

Konfirmantfotografering: 250 stk

Gruppe/familiefotografering: 300 stk

Standard bryllupsfotografering: 250 stk

Visste du at vi sender ut egne nyhetsbrev? Vi har egne nyhetsbrev både for studiofotografer og for private som vil følge med på hva vi jobber med. Gå hit for å melde deg på.