fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

I blomstenes hovedstad

Med kamera pakket ned i ryggsekken ville vi hente inspirasjon og lærdom til vår fotografering av blomster. Derfor reiste vi til Aalsmeer i Nederland som regnes som verdens største blomstermarked. I en enorm hall, som i areal også er verdens største bygg, finner vi blomstermarkedet.

Man blir nærmest målløs når man ser de enorme mengdene med blomster som omsettes her. Takket være vårt samarbeid med Guttas Blomster på Grålum, fikk vi ordnet en kontakt i blomsterhallen i Aalsmeer som kunne ta oss rundt i markedet der andre ikke slipper inn.

Blomster fra hele verden transporteres til Aalsmeer før de auksjoneres bort og videresendes. Det var en overveldende følelse å komme inn i hallen og kjenne duften av millioner av blomster. Beskrivelsen av aktiviteten her kan best sammenlignes med en maurtue. (Se video fra blomsterhallen nederst i bloggen.)

Blomster i alle farger og former kommer i containere som hele tiden er i bevegelse. Årsaken til det ligger i at blomster har en holdbarhet som gjør at de ikke kan eller må bli stående på lager – det er først når de kommer til deg de skal få ro.

Jordsmonnet og klimaet i Nederland gjør landet til en stormakt hva gjelder landbruksprodukter. Nederland er verdens nest største eksportør av landbruksprodukter, bare slått av USA. En betydelig del av omsetningen er fra nettopp blomster. I 2014 omsatte landet for 80 billiarder euro (ca. 760 milliarder norske kroner). Til sammenligning er eksporten av norsk fisk verdt 69 milliarder kroner i 2014.

For oss som fotografer handler mye om blomster. Blomster anvendes i brudebuketter og pynt i bryllupslokalene. For oss i Haslien Fotografene har vi tatt det enda et steg lenger ved å bruke blomster til portretter, nyfødtfoto, baby og gravidfoto. Les vår sak; trendy med blomster og farger.

Kunstige blomster kan ikke måle seg med levende blomster. Det vet vi som fotograferer – kunstige blomster har ikke samme glød og intensitet som ekte blomster. Det vitner jo også den enorme omsetningen av levende blomster om; at ekte blomster står seg godt.

Nå gleder vi oss til å ta med oss inntrykk og inspirasjon fra Amsterdam i våre fotograferinger fremover. Vi er full av fasinasjon og entusiasme etter vårt besøk i Aalsmeer. Derfor vil du i tiden fremover få se flere bilder i vår fotoblogg som viser hvordan blomster kan anvendes som dekorasjon under fotografering.

Les flere saker om blomster og fotografering her.

www.haslien.no

Dette er verdens største bygg i utbredelse. Her omsettes blomster i verdens største blomsterauksjon. Dette er Aalsmeer i Nederland.

www.haslien.no

Blomster i alle slag og farger distribueres fra Aalsmeer i Nederland til blomsterbutikker verden rundt.

www.haslien.no

Her sitter forhandlere å byr på auksjon i blomstermarkedet.

www.haslien.no

Blomstene er plassert i kontoeinere som “vandrer” rundt i hallen på skinner før de blir plukket opp og lastet på et fly, tog eller trailer.

www.haslien.no

Blomster i Aalsmeer i Nederland.

www.haslien.no

Vår kontakt i Aalsmeer, Martin Bakker, viste oss rundt i blomstermarkedet.

www.haslien.no

Blomster på vei ut til blomsterbutikker.