fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

I dag feirer vi fotografiet

Den 19. august feires fotografiets dag verden over. Slik så det første kameraet ut for 177 år siden – her som bronseskulptur som vi har i vårt fotostudio. Det er en kopi av kameraet som Louis Daguerre fikk laget i 1839.

Selv om foto også ble tatt noen år tidligere, regner man likevel 1839 som fotografiets tilblivelse. Det er fordi Daguerre fikk laget et kamera som var anvendelig i produksjon og som dermed ble forløperen til dagens kameraer.

Den ene av disse bronsestatuene som er avbildet i blogposten har vi fått til odel og eie etter å ha vært beste fotograf i laugskonkurransen i Østfold Fotograflaug i tre år på rad. Vi håper å kunne kapre også den andre da vi allerede har ytterligere to førsteplasser – det vil tiden vise 🙂 I 2015 gikk imidlertid den andre vandreprisen ut av huset til Sjarm Studio.

Les også: Haslien Best fem år på rad

Bronsestatuen har selvsagt fått en sentral plass i vårt studio. En pris vi stolt viser frem til våre kunder som besøker oss. Når man kjenner historien bak kamera-skulpturen er det selvsagt ekstra stas å ha den!

Og i dag feirer vi fotografiets dag her hos Haslien Fotografene med kake i studio med ansatte og kunder.

Har du også lyst til å feire fotografiet bør du besøke Preus Museum i Horten søndag – da arrangerer fotomuseet en festdag. Les mer om dette på Preus sine hjemmesider.

Begge disse skulpturene har vi hatt i vårt fotostudio. Den ene av disse har vi til odel og eie etter å ha vært beste fotograf fem år på rad. Bronsestatuene er en kopi av kameraet til louis daguerre fra 1839.

Begge disse skulpturene har vi hatt i vårt fotostudio. Den ene av disse har vi til odel og eie etter å ha vært beste fotograf tre år på rad i laugskonkurransen. Bronsestatuene er en kopi av kameraet til Louis Daguerre fra 1839.