Jeg vil være modell

fotograf-sarpsborg-haslienfotograf-sarpsborg-haslien1

Modell: Sara Hassing

Modell: Sara Hassing

Modell: Sara Hassing

Modell: Sara Hassing

Vi får ofte spørsmål om man kan stille som modell hos Haslien Fotografene. Her skal vi gi en liten forklaring på hvordan dette fungerer.

Når vi trenger modeller er det hovedsakelig til to forskjellige oppdrag:

  1. Der en kunde av oss trenger modeller til å vise sine produkter
  2. Der vi har egne prosjekt hvor vi trenger modeller

NÅR KUNDEN TRENGER MODELL:

Når en kunder av oss trenger modeller kan det være betalte oppdrag, fordi kunden er villig til å betaler for modeller. I de aller fleste tilfeller har kunden selv funnet modeller. Da kan det igjen være et reklamebyrå som har hentet inn modeller for vår kunde.

Så er du av de som ønsker å bli profesjonell modell som tjener penger på dette, bør du kontakte et modellbyrå. Modellbyråene har igjen veldig mange modeller å velge mellom, så det er nok ikke sikkert at det blir så lett å bli plukket ut. Men det er likevel den smarteste veien å gå dersom du skal tjene penger.

Når du henvender deg til modellbyråene er bilder det første de ser på. Det er mange ganger helt avgjørende for om du blir plukket ut. Det er her du bør tenke på å skaffe deg gode bilder tatt hos profesjonell fotograf.

Vi har flere eksempler på jenter som har blitt fotografert hos Haslien Fotografene, som senere har blitt tatt inn i porteføljen til et modellbyrå.

MODELLER TIL EGNE PROSJEKT:

Som vi nevner i avsnittet over er det mange som ønsker bra foto av seg selv som de kan sende til modellbyrå. Da kan det være smart å benytte anledningen når en fotograf etterlyser modeller til det man kaller TFP-fotografering. Da kan du sikre deg foto uten å måtte betale for det.

Fotografen tar bilder gratis av deg og du får foto gratis tilbake for at du stiller. Dette er det man kaller TFP-fotografering. Det er verdt å merke seg at du får kopi av de bildene som blir anvendt av fotografen. Under en fotografering kan det bli tatt flere hundre bilder, men det er altså de fotografen bestemmer seg for å anvende i det enkelte prosjekt som man får kopier av.

Det er viktig å få sagt at det ikke er ofte vi etterlyser TFP-modeller og det kan være et par hundre å velge mellom når vi først er i gang – så sjansen for å bli fotografert er derfor ikke så stor.

Hos oss kan det være at vi har noen nye ideer vi vil teste ut og trenger modeller til dette. Som fotografer arbeider vi konstant med å finne nye ideer. Da tester vi ut disse ideene på TFP-modellene.

Men det kan også være at vi har elever som er utplassert hos oss som igjen trenger modeller til å prøve fotoutstyret i vårt fotostudio.

Men vi betaler også modeller i egne prosjekt, det er i de tilfellene hvor vi har helt klare ideer som skal brukes i markedsføring av oss selv. I de tilfellene gir vi beskjed i forkant om at jobben er betalt oppdrag.

HVA GJØR DU:

Dersom du ønsker å stille som modell for oss kan du sende oss en e-post med foto, slik at vi får bilde av deg i postsystemet vårt. Når vi trenger modeller kikker vi på foto vi har fått til-sendt. Da er det fint om du også skriver kort om deg selv; som alder og hvilken kommune du bor i. Telefonnummer er også kjekt å få. Husk at du skriver i emnefeltet: «Jeg vil være modell» (Slik at vi forstår at du IKKE er kunde som ønsker pristilbud på fotografering.)

Vi ønsker heller ikke henvendelse på Facebook når det gjelder dette, fordi det der er vanskelig å holde en god oversikt over henvendelsene der. Så send oss en e-post!

Av og til skriver vi også på våre nettsider når vi trenger modeller. Vi publiserer ikke automatisk på Facebook lenger, så det tryggeste er å følge med på vår fotoblogg av og til. Legg oss gjerne til som favoritt på din nettleser.

Foto i denne saken er tatt av to utplasseringelver fra medier og kommunikasjon ved Mysen Videregående skole:  Linn Elise Nygaard og Cathrine Minge. .

    Menu