Kakeprint kan gjøres stilfullt

Nylig kjøpte vi vår egen kakeprinter for å kunne gi våre kunder de beste forutsetninger for fine foto på kake. Vi ønsket å lære oss hvordan teknologien fungerer og i neste omgang kunne hjelpe våre kunder frem til best mulig resultat.

Vi har av og til fått forespørsel fra kunder som ønsker kakeprint. Da har vi redigert bilder slik at de passer til kaken, enten det er i rundt format eller avlagt. Hvordan farger og gjengivelse har blitt på kaken har vi derimot ikke hatt noe kontroll på.

Vi skal være ærlige å si at vi i utgangspunktet har hatt en oppfatning av kakeprint på linje med print på kopper og smånipps, altså produkter som virker litt «harry». Men så hadde vi en kunde i studio som var ansatt i et kjent konditori i Oslo, som ønsket bilde til kaker. De dekorerte småkaker med bilder fra oss og dette så bra ut. Det gjorde at vi revurderte vårt syn. Kakeprint kan faktisk gjøres lekkert dersom det gjøres riktig.

Dette er orginal-bildet som er printet på kaken. Bildet er fotografert i vårt studio med ekte blomste. Blomsterringen har en form som passer fint til runde kaker. Fargerommet på kakeprint er mye lavere enn det vi har ved print på fotopapir. Derfor må de som printer kompensere for dette når bilde-filen skal printes på kake.

Men jevnt over har vi sett kakeprint som ikke ser bra ut. Det gjelder også bilder som er sendt fra oss til ulike konditori for print, hvor blant annet fargene ikke er gjengitt riktig. Det har vært mye dårlig print og mindre heldige utsnitt – det har rett og slett sett bedrøvelig ut!

Men som så mye annet handler også kakeprint om faglig kompetanse – om å forstå prosessen som begynner med bildeutvalg, fargejustering og snitting. Printeren for kaker har et smalere fargerom og dette bør man tenke på når filene sendes til en kakeprinter.

Kakeprinteren har også vært nyttig til print av vår egen logo på desserter som vi av og til deler ut til våre kunder på visningstime.

Vi dekorerer også desserter med vår logo på printeren. Husk at vanlig printer IKKE må brukes til kakeprint.

Vi har ingen intensjon om å printe for andre enn våre kunder. Litt rikere på erfaring har vi blitt og det håper vi våre kunder vil dra nytte av – enten vi printer for dem eller vi sender filer til et konditori.

For dere som er abonnenter på våre nyhetsbrev for studiofotografer, vil vi dele flere erfaringer rundt dette med kakeprint.

Takk for at du følger vår fotoblogg!

    Menu