Kjærestefotografering av Tim & Julia

I dag har vi valgt å legge ut foto av Tim og Julia. I september reiste vi  til Tenerife i Spania hvor vi leide modeller for fotografering. Paret Tim og Julia ble imidlertid fotograf Marion kjent med under oppholdet i Spania.

Med deres varme smil og vennlighet fanget de fort fotografens interesse og vi fant raskt tonen. De stilte villig opp for fotografen til en kort fotoshoot i det solen gikk ned.

Nydelige Tenerife

Naturen på Tenerife er av meget vekslende karakter. Det gjør at man kan finne et stort spekter av scener for fotografering innenfor en relativ kort reise med bil. Selv om det kan være svært varmt sommertid kan man likevel finne snøkledd fjell når man kommer opp i høyden. Strendene er ikke bare hvite og gule, men også helt svarte, pga. lavasanden.  Svarte strender finner man vel knapt noe annet sted.

Det sies at stedet Masca, som ligger nord på øya, skal være et drømmemål for fotografer. Vi valgte imidlertid å være i syd. Smale gater,  hus med sterke farger, blått hav, palmer og nydelig solnedgang holder lenge for en fotograf fra Norge 🙂

Toll for profesjonelle

Vi valgte å reise med enkel fotoutrustning til Spania. Kamera med noen få utvalgte linser, blits og reflektor. Vi savnet imidlertid våre transportable blitslamper. For selv med Canon Mark III 5D kommer man i situasjoner der lamper gjør bildene bedre.

Men det kan bli en kostbar affære å ha med mye fotoutstyr. Av profesjonelle fotografer krever man at alt fotoutstyr skal fortolles . (Det gjelder faktisk også om man reiser til våre naboland.) Det betyr at man må betale midlertidig moms, som man får tilbake når man reiser hjem til Norge. For at papirene skal bli riktig utfylt bør man også bruke et spedisjonsfirma som igjen skal ha noen tusenlapper for å fylle ut papirer.

Det enkleste kan derfor være å reise som turist. Da sier det seg selv at man bør være noe tilbakeholden på utstyrsfronten.

Reiser man mye som profesjonell fotograf til utlandet finnes det en ordning som heter ATA-Carnet, men heller ikke dette er en gratis ordning. Med ATA-Carnet slipper man til gjengjeld hyppige besøk hos speditørfirmaer som lopper deg for kroner ved hvert besøk.

Her finnes en eldre artikkel som forklarer på en grei måte dette med å reise med profesjonelt utstyr.

Bryllupsfoto i Spania

Går du med planer om å ha bryllup i Spania eller et annet sted i utlandet, er du velkommen til å kontakte Haslien Fotografene.  Vi gir deg gjerne en pris på fotografering i en hel pakke. Se bryllupsfoto på vår egen bryllupsside her.

Følg Haslien Fotografene på Facebook – vår side finner du her.

kjærestefotografering, Tenerife, romantisk, love, Fotograf Haslien

kjærestefotografering, Tenerife, romantisk, love, fotograf haslien

kjærestefotografering, Tenerife, romantisk, love, fotograf haslien

kjærestefoto, Tenerife, romantisk, love, fotograf haslien

Kjærestefoto på Tenerife av Tim og Julia. fotograf Marion Haslien

    Menu